/
Jezelf laten afleiden

Jezelf laten afleiden

Als je dit blog leest zit ik in Luxemburg. Samen met mijn moeder van 80 loop ik de Mullerthaltrail. Een lange afstandswandeling waar we 6 dagen over doen. Voor mij is dit ware rijkdom om dit (nog) samen te kunnen doen. In het veelal drukke bestaan, ligt het gevaar op de loer om dergelijke dingen te verplaatsen of uit te stellen. Je wordt dan afgeleid van dat waar het wérkelijk over gaat, van dat wat wérkelijk van belang is.

Jongeren en bewustzijn

Ik kan zo genieten van de jongeren die bij me komen. De meeste hebben namelijk al zo’n mooi bewustzijn. Dat had ik écht niet op die leeftijd. Zo ook Karian, een jonge twintiger. Ze zei letterlijk tegen me “ik laat me afleiden om de pijn maar niet te hoeven voelen”.  “Ik ga shoppen, ga meer werken, drink meer en ik wordt alleen maar ongelukkiger”. Wat een zelf inzicht heeft zij al. Ze had alleen een vinger nodig om het te kunnen veranderen.

Damian heeft behoorlijk overgewicht. Heeft een zittend beroep en komt weinig buiten. Voor hem zit de afleiding in zijn Ipad. “Ik weet dat dagelijkse meditatie, buiten in het park, mij ontzettend goed doet en toch laat ik mezelf afleiden door de Ipad. Ga ik ’s avonds naar bed en voel me gesloopt.

Is het werkelijk zo leuk?

Er zijn nogal wat afleidingen in de wereld. We willen overal bij zijn, alles volgen “omdat het allemaal zo leuk is”. De vraag is: is dat wel zo? Of is het een dekmantel om maar niet die innerlijke onvrede, onrust, pijn te hoeven voelen? In coronatijd hoorde je mensen vaak zeggen dat ze het zo fijn vonden dat ze niets meer “moesten”. Ze kwamen bij zich zelf. Dat kan trouwens voor veel mensen ook confronterend zijn, als je niet gewend bent naar jezelf te kijken.

Afgestemd zijn

Als je afgestemd bent op jeZelf, dan kun je ervaren dat je gedragen en geleid wordt naar dat wat je te doen hebt in het leven. Dan kan iets heel anders zijn dan dat je mind vindt wat je allemaal moet doen. Wat is er belangrijk in jouw leven? Wat geeft je vervulling? Waar word je blij van? Het mooie is dat als jij dat leeft, je dat ook uitstraalt de wereld in. Je bent dan een bron van licht voor de mensen om je heen die, als ze dat willen, mee kunnen resoneren op jouw energie.

Meer energie

Misschien denk je dat je energie daarvan naar beneden gaat als al die mensen op jouw energie gaan mee resoneren. Het tegendeel is waar. Hoe meer licht jij uitstraalt, hoe meer licht er naar je terugkomt, hoe meer energie je zult ervaren.

Als je niet bewust bent, weet je niet eens dat je afgeleid wordt van het contact met je ware Zelf. En … in deze tijd wordt er steeds harder aan de deur geklopt. Net zo lang tot we luisteren om de verbinding weer aan te gaan. Om te ontdekken waar het écht over gaat. Dan kun je merken dat er heel veel dingen wegvallen en we bij de eenvoud van het leven komen. Energie in beweging 😊.

Zin om de verbinding met je ware Zelf (weer) aan te gaan? Te ontdekken waarom je hier rond hobbelt op aarde en wat jouw bijdrage is of kan zijn? Op 25 oktober en 7 november a.s. geef ik de meditatiecursus Doel en Werelddienst. Zowel live als online. Hier tref je alle info en je bent van harte welkom om mee te doen.

Laat jezelf niet langer afleiden!

Fijne week.

Harte groet,

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies