/
Jezelf laten zien

Jezelf laten zien

Het kost me mijn kop

Tijdens een visualisatie-oefening heb ik Frederique meegenomen naar een plaats waar ze zich fijn voelt. Ze zit in een veld vol prachtige bloeiende bloemen met allemaal verschillende kleuren. Ze drinkt de kleuren, ze baadt in de kleuren en ze zuigt zich er helemaal mee vol. Ze vertelt dat ze tussen de bloemen ligt en dat ze geen zin heeft om op te staan. Als ze gaat zitten of staan dan ziet de buitenwereld haar. Ik vraag haar wat er dan gebeurt. “Ze zien dan allemaal wat ik doe en hoe ik dat doe”. “Ik steek dan letterlijk mijn hoofd boven het maaigras uit en dat kan me wel eens mijn kop kosten”.

Drukker met zichzelf

Ik stel Frederique voor om een proefje te gaan doen. Ze kan ieder moment terug als ze dat wil en ik nodig haar uit om eerst eens te gaan zitten en te kijken hoe de buitenwereld daarop reageert. Langzaam aan, met een zekere alertheid komt ze omhoog. Als eerste voelt ze dat het zonlicht haar gemakkelijker kan bereiken. Heerlijk. Dan ziet ze mensen om zich heen. Ze zijn drukker met zichzelf bezig dan met haar. Af en toe vangt ze een blik op die neutraal is.

Allemaal dezelfde behoefte

De warmte van de zon en de levendigheid dat die met zich meebrengt, nodigt haar uit om te gaan staan in het bloemenveld. Op dat moment is het alsof de hele wereld rondom haar heen staat. Alsof alle blikken op haar gericht zijn. In eerste instantie doet het Frederique verstijven. In het licht van de zon kan de energie echter nu niet bevriezen. Ik nodig haar uit de mensen aan te kijken vanuit de ogen van het goddelijke zelf. Wat zie je dan? Zie je de verlangens, de behoeftes, de angsten? Ze zijn net als jou. Allemaal mensen die in essentie gelukkig willen zijn. Die liefde ervaren, een arm om zich heen willen. Mensen die willen delen, pret maken.

Deuren openen

Het doet Frederique verzachten. Ze voelt zich steeds langer worden en ze gaat het zelfs leuk vinden om de mensen aan te kijken. Om zich zelf te laten zien. Ze voelt dat als ze zich laat zien, dat bij andere mensen een deur opent. Een deur naar hartelijkheid, een deur naar moeiteloosheid, een deur naar liefde. Na die deuren openen er zich weer andere deuren. Een deur naar hoe je je leven op een andere manier kunt inrichten, een deur naar creativiteit, een deur naar vrede. Tenslotte opent zich een enorme deur met een gouden rand. Het is de deur naar liefde voor haar zelf. Als Frederique deze deur opent komt alles samen en valt ze helemaal samen met het bloemenveld dat inmiddels siddert van de energie.

Jezelf bevrijden

Durf jij jezelf te laten zien? Je schoonheid, je stralendheid, je kwaliteiten? Een ook hoe jij je leven vorm geeft? Dat kan wel heel anders zijn dan de “norm” is. Durf jij het op jouw manier te doen? Misschien heb je net als Frederique het idee dat het je kop kost. Dat mensen oordelen erover hebben. Kan best zijn dat je in eerdere levens die ervaring hebt gehad. Nu heb je de kans jezelf van die ervaring te bevrijden en de ketting te doorbreken. Je mag – en wordt door het Goddelijke Zelf sterk uitgenodigd – om het echt op je eigen manier te doen. Ja, anderen zullen daar naar kijken en wellicht ook een mening over hebben. Weet dat die mening alleen jou kan raken als je daar zelf nog een oordeel op hebt zitten. Leuk om uit te puzzelen wat jou raakt in de opmerkingen van anderen.

Ik nodig je deze week van harte uit om jezelf te laten zien. Rechtop te gaan staan. Jezelf bloot te geven en dan kan echt heel bloot aanvoelen. Weet dat hierin je kracht zit. Jij, exact zoals je bent, met al je kwaliteiten, je liefde, je kwetsbaarheid, met al je emoties, zonder enig oordeel, ZIJN.

Dankbaarheid

Bij mij genereert het steeds zoveel dankbaarheid als ik ontdek hoe we elkaar steeds weer aantikken door te zijn wie ik ben. Om te zien hoe de ander – doordat ik ben wie ik ben en doe wat ik doe – de volgende stap gaat maken. Hoe het anderen de ogen opent. En ook andersom he! Hoe bij mij de ogen geopend worden en ik de volgende stap maak, omdat een ander laat zien wie hij of zij is.

Jezelf te laten zien hoeft dus helemaal niet eng te zijn. Besef dat we allemaal mensen zijn die een creatie zijn van het Goddelijke Zelf. Allemaal zijn we die godsvonk. Allemaal op zoek naar liefde, geluk en vrede. En ja, soms kom je een God in verwarring tegen ….. Zie dan de verwarring en neem het niet persoonlijk.

Ik wens je een fijne week.

Harte groet,

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies