/
Jezelf overgeven aan het “niet weten”

Jezelf overgeven aan het “niet weten”

 Wat is de zin van het bestaan? Gaat het om God of om een baan? Niemand die het weet, niemand die het weet ….

Het zijn de eerste zinnen van een liedje van Toontje Lager.

De mentale kluwe

Je hoofd maakt overuren en komt er niet uit. Je hebt overtuigingen aangenomen, bent dingen gaan geloven om je leven zin te geven. Die overtuigingen hebben je nu net weer klein gehouden, vastgezet. Door het mysterie van het bestaan te willen begrijpen, kom je er niet bij. De ene vraag lokt de volgende vraag uit en voordat je het weet zit je in een mentale kluwe. In je eigen gevangenis.

Controle

Heb je de afgelopen weken ook gemerkt dat het zo over de controle loslaten ging? Misschien ontdekte je wel allerlei aspecten in jezelf, die onverwachts weer omhoog kwamen en wat – misschien met een omweg – met controle houden te maken had.

Zelf ervaar ik op heel veel gebieden in mijn leven overgave aan de stroom van het leven. Interessant om nog diepere lagen in mijzelf te ontdekken waar drang naar controle omhoog kwam.

Van denken naar beleven

In de shift waarin we zitten gaat het over je bewustzijn zodanig verruimen dat het voorbij je hoofd gaat. Je hoofd kan er dan niet meer bij wat er gebeurt. Het hebben van mentale controle valt dan weg. Je neemt het leven waar vanuit een veel breder perspectief, waar soms niet eens woorden aan te geven zijn. Het is een ervaren, een beleven.

Rust in je hoofd

Het fijne ervan is dat het dan ook rustiger in je hoofd wordt. Soms kan dat wat vreemd aanvoelen. Dingen die niet meer van belang zijn, vergeet je. Je lijkt vergeetachtig te worden. In feite wordt je harde schijf opgeruimd. Oude info wordt verwijderd. Dat wat van belang is blijft.

Wonderen

Als je het “willen begrijpen”  kunt laten gaan en je jezelf overgeeft aan het niet weten, open je jezelf ook voor de wonderen van het leven. Niets gebeurt voor niets. En jij hoeft niet te weten waarom iets gebeurt. Ervaren wat het met je doet, wat het brengt. Ontdekken waar je vanuit oude patronen reageert en waar de nieuwe energie zijn intrede al heeft gedaan.

Geen uitleg meer

In die nieuwe energie kun je inzichten krijgen. Wordt je inspiratie aangereikt om het grotere plaatje te zien. Dan kom je toch uit bij een antwoord. Alleen op een heel ander niveau dan je gewend bent. En nogmaals. Grote kans dat je aan dat plaatje geen uitleg kan geven omdat het over energie gaat. En die energie mag jij gaan leven, hier, op aarde. De grotere JIJ!

Ik wens je een mooie ontdekkingstocht toe.

Harte groet

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies