/
Jezelf zijn maakt het grote verschil

Jezelf zijn maakt het grote verschil

Toen ik vanmorgen inlogde op mijn computer om deze blog te schrijven, verscheen deze boodschap op mijn scherm “Being yourself makes all the difference”.

Ken jij ook die mensen die een ander kopiëren? Mensen die letterlijk dezelfde lichaamshouding aannemen en dezelfde intonatie hanteren? Voor mij was het afgelopen week een reden om niet verder te gaan met een challenge waar ik me voor opgegeven had. I love purity.

Echt zijn
Als ik dit zit te schrijven gaat er door mij heen? En jij, dan Mol? Hoe echt ben jij? Waarom triggerde deze vrouw mij? Wat zegt dat over mij? Ik durf deze vraag voluit te beantwoorden dat ik mijzelf ben. Dat ik mij uit als wie ik ben. Dat ik laat zien wie ik ben en dat ik voor mijn éigen waarheid uitkom. Uiteraard gebruik ik ook woorden, ideeën, visies die ik eerst van anderen, van inspiratiebronnen, heb geleerd. Doordat ik het doorleefd heb, ben gaan voelen of het klopt voor mij of niet, of het mijn waarheid is, kan ik het vervolgens in mijn eigen vorm naar buiten brengen. Het triggerpoint van de dame was het gevoel van onzekerheid en wie kent dat niet? Haar kopieerhouding is haar zelfbescherming geworden.

Over onzekerheid gesproken.
Afgelopen week schreef ik een nieuw stuk voor Vrouw en Passie. Het artikel gaat over wat jouw lichaam je te zeggen heeft. Tijdens het schrijven kwam er een golf van angst door mij heen. Ik werd er echt een moment misselijk van. Patronen uit vorige levens staken de kop op. Kan ik dit wel schrijven? Kost dit niet mijn kop?

Weet je wel hoe eng dat is? knights-armor-142694_640
Heb jij die vraag wel eens aan jezelf gesteld? Welke beschermingsmechanismes hanteer jij nog om je ware zelf te verhullen? In de stroom van het leven is alles aanwezig. Jouw prachtige kanten en ja, ook je minder mooie kanten. De energie van deze tijd, en dat wordt nog eens bekrachtigt door de komende volle manen, klopt hard aan de deur. Misschien merk je het wel door de situaties waarin je beland bent. Door de interacties met mensen die je op één of andere manier uit je tent lokken. Het nodigt je uit om je te verbinden met je ware Zelf. Om te leven wie je écht bent. Om jouw waarheid naar buiten te brengen. Om dat te laten zijn wat er is. Pure acceptatie en dat is loslaten. Een cliënt zei van de week: “Weet je hoe eng dit is? Alles wat ik dacht dat ik was, valt weg. Er blijft niets over. Tegelijkertijd is het zo gevuld, zo nieuw, zo rijk”.

Het leven is zo eenvoudig
Dankbaar en rijk voel ik me voor al die inspiratiebronnen die mij geleerd hebben uit het ego te stappen. Hoe je dat doet? Door te voelen wat er in dit moment is “ja ik voel angst”. Door dat toe te laten en het niet weg te willen hebben wordt het neutraal. Valt de lading weg. Daardoor kon ik toch het artikel verder schrijven en indienen. Het mooie daaraan is dat de lading er nu vanaf is en dan kom ik weer terug bij de echtheid. Ja, dit is wat ik echt ben. Wat is het leven dan eenvoudig! Met dank aan de dame voor het inzicht.

Een utopie?
Het leven als eenvoudig ervaren – een utopie? Nee hoor. “Je emoties transformeren” is een zeer krachtige cursus. Een gouden sleutel tot zelfbevrijding. Je leert de stroom van het leven te herkennen, en er in te gaan staan. Emoties die jou weghouden van wie je werkelijk bent, worden getransformeerd. Uit het drama, uit de problematiek, uit de strijd naar zien en omarmen wat er is. Vanuit neutraliteit. Vanuit liefde. Je leert krachtig jeZelf te zijn. Te staan in het midden van de stroom, in jouw centrum, ongeacht wat er om je heen gebeurt. We starten dinsdagavond 15 november en er zijn nog een paar plekken vrij.
https://www.het-licht.net/je-ego-overstijgen/

Kies jij er ook voor om jeZelf te zijn en daarmee het verschil te maken? Graag, het maakt de wereld zoveel mooier.

Fijne week weer.
Harte groet,


Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies