/
Jij bent de hoop

Jij bent de hoop

Dat er heel wat in de wereld gaande is hoef ik je niet te vertellen. Ook bij de mensen om me heen zie ik van alles gebeuren. Mensen voelen zich depressief, zien de zin van het leven niet meer in, voelen zich afgescheiden, niet gezien. De laatste weken valt het thema hechtingsproblematiek me vooral op. Het lijkt of steeds meer mensen het helder krijgen dat ze het lastig vinden om zich te hechten en om andere mensen toe te laten. Wat dat ook voor oorzaak heeft, het feit dat je je ervan bewust wordt is de eerste stap naar heling.

 

Hechtingsangst

Diana komt bij mij in de praktijk en zit midden in een burn out. Ze is een kei in geven en in het voor anderen zorgen. Naar de buiten wereld straalt ze uit: “ik doe het allemaal zelf wel”. Veel moeilijker is het voor haar om te ontvangen. Om anderen voor haar te laten zorgen. Om haar diepste gevoelens met anderen te delen. Door de burn out kan zij niet meer. Wordt ze gedwongen zich over te geven aan de zorg door anderen. Wordt ze op diep niveau uitgenodigd om dát wat ze zo moeilijk vindt, aan te gaan.

Tijdens de sessie blijkt dat de kleine Diana in haar, zich heel onveilig voelt. Het kleine kind nam veel dingen waar die ze niet mocht zien, horen, voelen en laat staan mocht uitspreken. Het is een verward klein kind. Ze weet nooit of ze het goed doet en is zich continu aan het aanpassen om maar lief gevonden te worden door haar ouders en de wereld om haar heen. Gevolg: ze heeft een dik harnas aangetrokken om maar niet geraakt te worden en is een flink gaan zorgen om aardig en lief gevonden te worden. baby-in-red-1538008-640x480

Tijdens de sessie gaat grote Diana de verbinding aan met de kleine meid en met haar ouders. Ze kan als grote Diana de angst om mensen toe te laten, de hardheid, het op een afstandhouden van mensen, zaken die ze als kind heeft overgenomen, terug geven aan hen bij wie ze thuis horen. Wat een opluchting, wat een bevrijding. Ook voor degenen die de lasten terug krijgen is dit een cadeau. Zij worden namelijk gezien in hun kracht. Zij kunnen het wel degelijk zelf dragen. Zijn sterk genoeg om hun deel te leven.

Grote Diana vraagt de ouders met terugwerkende kracht om haar te zien voor wie ze werkelijk is. Om haar veiligheid te bieden, haar te omarmen. Diana zelf neemt het kleine kind op schoot, wiegt haar, troost haar, beschut haar, kust en streelt haar. En dan wordt het rustiger, stiller en vredevoller in Diana. De kleine Diana kan uiteindelijk helemaal opgaan in de grote Diana.

De volgende dag ontvang ik een berichtje van Diana dat ze zich een stuk beter voelt.

 

Jij bent de hoop

Ik vertelde Diana dat zij de hoop is. De hoop voor de mensen om haar heen die met gelijke en andere thema’s worstelen. Doordat jij de verantwoordelijkheid voor je leven op je neemt, stappen zet en verandert, draag je bij aan de nieuwe wereld. Een wereld waarin respect is voor ieders eigen uniciteit. Als jij leeft, zoals het leven bedoelt is, vanuit liefde, respect, harmonie en vrede, zowel naar jezelf, naar de aarde, als naar anderen, ben jij de hoop voor de wereld op een betere toekomst.

The Last Hope

Harte groet,

 

signature

 

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies