/
Jij hebt de wereld wat te vertellen

Jij hebt de wereld wat te vertellen

Ik merk bij veel mensen dat ze uitgenodigd worden om uit de comfortzone te stappen. Om te vertellen wat hen drijft, wat geleefd wil worden. Wat is jouw waarheid? De wereld zit er om te springen.

Dora werkt nu een half jaar in het bedrijf voor telecommunicatie. Ze voelt zich nog een beetje een nieuwkomer. Tijdens de “wat gaat er goed – wat kan er beter” meetingen vertelt ze met enige terughoudendheid wat ze waarneemt binnen het bedrijf. Dora heeft geleerd haar mond te houden. Als kind zag ze dingen en wist ze dingen die men liever niet hoorde. Er werd haar duidelijk gemaakt dat ze maar niet moest zeggen wat ze zag of wist.

Dora is niet de enige wiens mond gesnoerd is. Regelmatig heb ik mensen in mijn praktijk wiens keel dicht zit. Letterlijk. Alsof er een grote steen op ligt. Of een stem die wegvalt. En weet je, de tijd is gekomen om die stenen, om die snoeren op te ruimen. Jouw waarheid wil naar buiten komen.

Dora kreeg van haar leidinggevende te horen dat ze werkelijk wat te zeggen had. Dat het er wel degelijk toe deed wat ze waarnam. Wat een opluchting als je je eigen waarheid weer naar buiten kan en durft te brengen.

Wat heb jij de wereld te vertellen?say-what-1158874-1280x960

Hoe zit dat bij jou? Ook jij hebt de wereld wat te vertellen hoor. Ben je je daar bewust van? Of dat nu werk gerelateerd of niet is.

Ik merk bij mezelf hoe vaak ik nog versteld sta van wat ik de wereld te vertellen heb. Dat wat voor mij zo gewoon, zo vertrouwd en vanzelfsprekend is, is voor een ander nieuw en helemaal niet vanzelfsprekend. Door mijn waarheid met anderen te delen kan ik bijdragen aan het welzijn van de mensheid. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Ik kan mijn waarheid uiten, de stroom woorden die door mij heen gaat, naar buiten brengen én ik draag bij aan de groei van diegenen die er open voor staan, er klaar voor zijn, om het te horen.

Laat je niets wijs maken.

Als iemand jou iets vertelt, blijf dan voelen of het voor je klopt. Dat is ook altijd wat ik tegen mijn cliënten zeg. Neem het niet klakkeloos aan wat ik zeg. Voel of het klopt!

Afgelopen week had ik contact met een mooie dame. Zij voelt dat er aan haar deur geklopt wordt om haar waarheid naar buiten te brengen. Ze heeft de wereld heel wat te vertellen. Ooit schijn ik gezegd te hebben dat ik haar niet als therapeut zag. En nu twijfelde ze, omdat ik dat gezegd had. Herken je dat? Dat je je beslissingen laat afhangen van dat wat een ander ooit tegen je gezegd heeft. Stop, stap terug en voel. Het antwoord ligt in jou opgeslagen. Jij weet. Het kan goed zijn dat het op dat moment klopte. Inmiddels ben je verder gegroeid en ben je het mooie mens dat je nu bent. Volg je hart, want dat klopt! Laat de wereld delen in wat jij te bieden hebt. En dat vraagt om uit de comfortzone te stappen en te gaan staan voor wie je bent.

En weet je dat kan best spannend zijn. Niets mis mee. Stapje voor stapje. Je zult merken hoe je omgeving het waardeert als jij jezelf laat zien, als jij jouw waarheid laat horen. En realiseer je nog even dat het jouw waarheid is en het dus niet de waarheid van de ander hoeft te zijn.

Wil je laten weten hoe het voor jou is om je waarheid naar buiten te brengen? Om te gaan staan voor wie je bent?  Dat kan hieronder via de button “reageren”.

Fijne week.

Harte groet,

signature

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies