/
Jouw speeltuin

Jouw speeltuin

In een speeltuin ga je op ontdekkingstocht, op avontuur. Je roetst van de glijbaan, je schommelt de hemel in, je klimt en klautert steeds hoger in het klimrek. Je hebt er plezier of je vindt het misschien wel spannend.

Het leven is één grote speeltuin en het is aan jou hoe je die speeltuin ervaart. Is hij avontuurlijk of misschien wel dood eng. Is hij ruim en weids of benauwd en strak?

Voortdurende verandering

Het interessante is dat deze speeltuin ook voortdurend verandert, net als jij. Jij bent niet meer wie je gisteren of vorige week was. Je expandeert, groeit, dijt uit. Je bewustzijn verandert. Iets wat gisteren nog jouw waarheid was, kan vandaag zomaar helemaal anders worden ervaren en beleefd. Voor je omgeving kan dat soms best lastig zijn. “Je zei gisteren toch ……” We gaan met zijn allen door dit proces van groei en verandering. Het vraagt om iedere keer weer met nieuwe ogen naar je relaties te kijken. Ze zijn niet wie ze gisteren waren.

Je hoort me vaak praten over “hoger inpluggen” en “je hoogste potentieel leven”. Dat blijven mentale concepten als je de energie ervan niet ervaart, als het niet je beleving wordt.

Op verkenningstocht

Ik nodig je deze week uit om jouw speeltuin te gaan verkennen. Om het avontuur op te zoeken en te ontdekken hoe groot jouw speeltuin is. Kun en durf je verder te gaan dan wat je gewoon bent? Durf je uit je comfort zone te stappen en iets te doen wat misschien wel nieuw is voor je? Durf je je ware Zelf te laten zien? Dat kan heel naakt aanvoelen als alles wat je hebt laten zien aan de wereld en wat niet JIJ was, van je afvalt.

Het ongewone doen

We creëren voortdurend onze eigen werkelijkheid. Hoe zou het voor je zijn om je focus te richten op iets wat misschien wel onmogelijk lijkt? En dan niet vanuit de energie van tekort maar juist vanuit de energie van potentie, van oneindige mogelijkheden. Vanuit de energie van plezier hebben en open staan om je te laten verrassen door het leven. Joe Dispenza beschrijft dit als “hoe gewone mensen het ongewone doen – becoming supernatural”.

Hoger inpluggen dus, in de wereld waar alles uit geometrie bestaat, uit energie. Je kunt een moment voor jezelf nemen, je ogen even sluiten en je laten optillen naar die hogere werelden. Vraag maar of het je getoond kan worden, je hoeft niet te zoeken, het is er al. De nieuwe wereld is er al. Het vraagt alleen maar om bewustwording ervan.

Het leven doorkomt je

Uit ervaring kan ik zeggen dat dat spelen zo’n kick geeft en tegelijkertijd zo relaxed is. De ervaring van dat er gebeurt wat er gebeurt. Acceptatie van dat wat er is. Dat elke stap nodig is, op wat voor vlak dan ook. Het voelen dat het leven door jou heen stroomt.

Je creatieproces is er dan niet een meer van “doen” maar veel meer van het kanaal dat jij bent voor de energie van het leven. Iemand zei van de week “het doorkomt je”. Dat vond ik een mooie. De meeste mensen hebben bij het woord “het overkomt je” een soort lotsbestemming, een soort slachtoffergevoel. Als het leven je doorkomt, ben jij het kanaal voor die hogere energie en kun je in die speeltuin spelen.

Dus laten we met zijn allen weer gaan spelen!

Fijne speelse week

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies