/
Jouw waarheid

Jouw waarheid

We weten niet meer wat me wel of niet meer kunnen geloven. Wat is de waarheid? In Amerika hebben 10.000 overledenen gestemd. In de “gangbare” media worden zaken achter gehouden of op zodanige manier belicht dat het angst aanjaagt.

Genept waar je bij staat

 Ik denk even terug aan de val van het beeld van Saddam Hussein. Hoe wij op televisie een plein vol joelende mensen zagen staan. Had je een stap naar achteren gezet, bleek het een veel kleinere groep te zijn dan wat er voorgeschoteld werd.

Ik denk ook terug aan de televisie-opname waar ik bij ben geweest van een programma waarin een aantal stellen meededen en het stel dat won, mocht dan aan het einde van de uitzending trouwen. Hartstikke doorgestoken kaart. Je wordt genept waar je bij staat.

Een vriend die zich had opgegeven voor het spel van twee voor twaalf of iets in die trant. Na de voorronde kwam er iemand naar hem toe. Hij mocht niet mee doen want hij wist te veel. Hoe bizar.

Naar binnen keren

En dat zijn dan nog maar voorbeelden uit de “voorbije tijd”. Kun je je voorstellen hoe intens belangrijk het is om iedere keer weer naar binnen te keren. Hoe vaker je naar binnen keert, hoe gemakkelijker het wordt om te voelen of iets klopt of niet. Om niet alles voor zoete koek te slikken wat je voorgeschoteld krijgt. Om jouw waarheid te ontdekken. En die kan heel anders zijn dan de mijne en dat is oké.

Oudejaarsavond hadden wij hier vrienden. Het fijne aan deze vriendschap is dat – hoewel wij echt totaal anders in de beleving staan wat er op aarde gebeurt, ieder zijn eigen waarheid daarin kan hebben. Zonder de ander af te wijzen daarop. Gewoon jeZelf kunnen zijn. Dat is ware vriendschap. Ik hoef me niet aan te passen, me in te houden of anderszins.

Wat is jouw waarheid?

Wat is jouw waarheid en waar sta je voor? In december schreef ik over het in je eigen authenticiteit gaan staan. Durf je jouw visie naar buiten te brengen, ongeacht wat een ander daarvan vindt? Durf je op te staan voor jouw waarheid? Durf je “anders” te zijn? En de één geeft dat vorm door middel van protest, door te manifesteren. De ander doet dat door het licht hoog te houden en de wereld daarin mee te nemen. Weer een ander doet dat door liefdevol aanwezig te zijn bij mensen die dat hard nodig hebben. Het maakt niet uit hoe je het doet. Het vraagt om geleefd te worden. Jouw pure waarheid. En al die waarheden ontmantelen de illusies waar we eeuwen en eeuwen in geloofd hebben. Al die waarheden bij elkaar vormen het eenheidsveld. Als je in gezelschap bent van gelijkgestemden is het vaak niet moeilijk om je waarheid te verwoorden. Maar nu, nu, in deze tijd, komt het erop aan om jeZelf te tonen aan de wereld wie je bent met jouw waarheid. En dat kan best spannend zijn. Misschien word je voor gek verklaard. Vinden ze je een complotdenker. Kom je in contact met vorige levens waar je hiervoor werd afgerekend. Misschien vallen vriendschappen hierdoor weg of willen je kinderen het er niet meer met je over hebben. Allemaal zaken die onderzoek vragen in jeZelf.

Ik ben het zat

Ik ga hier geen betoog houden over het wel of niet vaccineren. Dat gaat immers ook over jouw waarheid. Wat me wel zorgen baart is dat ik mensen hoor zeggen “ik ben het zo zat, kom maar op met dat vaccin”. Is dat je hogere waarheid? Of is dat de moedeloosheid van de persoonlijkheid? Is dat de druk van de buitenwereld. En ja, die kan behoorlijk lastig zijn hoor. Mijn man is ambulanceverpleegkundige en zit zeg maar in de eerste ronde. Je wilt niet weten wat voor groepsdruk er binnen de zorg is. Dat is echt een uitdaging om bij je eigen waarheid te blijven. Blijven oefenen. Immers als iedereen de sloot inspringt spring jij er dan ook achteraan? Het doet me denken aan het filmpje van mindfuck.  Het gaat over het kuddegedrag en heeft geen verdere uitleg nodig.

Ik wens je een fijne week toe.

Harte groet

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies