/
Ken je de kracht van NEE zeggen?

Ken je de kracht van NEE zeggen?

Na de wonderbaarlijke kracht van JA zeggen neem ik je vandaag graag mee in het NEE zeggen.

Nee zeggen

De afgelopen tijd heb ik zelf regelmatig NEE gezegd tegen zaken. NEE tegen uitnodigingen, NEE tegen activiteiten die in mijn agenda gepland stonden. NEE tegen bepaald voedsel. NEE tegen bepaalde gedachten. Ik moet je zeggen, het was een vrij nieuwe ervaring voor me om zo veelvuldig NEE te zeggen en me bewust te zijn van de uitwerking daarvan. En het klinkt misschien raar als ik zeg dat het zo goed voelde.

Het lijkt misschien tegenstrijdig en toch ligt er in het NEE zeggen ook een immense kracht schuil. Vooropgesteld vanuit welke energie er NEE gezegd wordt. Ik heb het dan over een NEE die voortkomt uit het Goddelijke Zelf. Een NEE waar een compleet JA aan vooraf gaat. Het is geen losse NEE maar één, zodra die uitgesproken is, je meteen actie neemt op wat je wel wilt.

NEE vanuit de stroom

Wil je de kracht van je NEE ervaren dan is het belangrijk om te realiseren dat het gaat over de stroom van je Goddelijke Zelf. Je persoonlijkheid wil iets niets, schiet in de weerstand en dat geeft een NEE. Nee ik wil niet ziek zijn, ik wil geen oorlog, ik wil dit niet denken, ik wil me niet alleen voelen. Allemaal NEE’s vanuit de persoonlijkheid. Belangrijk is dus om jezelf eerst weer uit te lijnen op je bronenergie. Helemaal JA te zeggen tegen dat waar je persoonlijkheid zo’n weerstand op heeft.

Dan kun je vervolgens – vanuit het GZ – voelen waar een NEE naar uitgaat. Je kiest bijvoorbeeld voor vrede in plaats voor strijd. Je kiest om te denken vanuit overvloed in plaats van schaarste. Je kiest voor de gedachte dat je lichaam over zelfgenezend vermogen beschikt in plaats van te geloven dat je een chronische ziekte hebt. Zo schreef John Kalse in zijn boek “De kracht van JA”,  dat hij NEE zei tegen “eens een brandwondenpatiënt altijd een brandwondenpatiënt”.

Eerst een JA

De kracht van je NEE hangt af van de mate waarin je voorafgaand JA hebt kunnen zeggen. Door dit NEE val je nog meer in het moment, nog dieper in de overgave en de acceptatie van dat wat er is. Op hetzelfde moment is er een zeer krachtige impuls van het Goddelijke Zelf. Kun je je energie helemaal richten op dat waar je Goddelijke Zelf je naar leidt. Je creëert dus door het NEE zeggen nog meer ruimte voor je Goddelijke Zelf om door je heen te stromen. En daar waar je focus ligt is je energie.

De NEE-zeggers

De persoonlijkheid kan het knap lastig vinden. Je kunt een aantal notoire NEE-zeggers in jezelf ontdekken. Ik noem ze maar even: de zwelger, het slachtoffer, de vluchter, de arrogante, de pleaser. Allemaal NEE-zeggers die je uit je centrum halen. Die niet zijn wie je écht bent. NEE-zeggers die zeker een functie hebben gehad hoor. Meestal hebben ze het beste met je voor en zijn ze in jou ontstaan omdat je bescherming nodig had. Ze zijn echter niet met je meegegroeid. Ze zijn achtergebleven in jouw ontwikkeling. Het wordt tijd om ze bij te praten. Om ze te vertellen dat je verlangt naar het zijn van je Ware Zelf. Dat ze mogen transformeren zodat ze je op dat pad kunnen bijstaan.

Transformeren van je NEE-zeggers

Hoe je dat doet? Ga maar rustig zitten, sluit je ogen en wordt stil. Wordt je bewust van jouw licht. Nodig nu een NEE-zegger in jou uit. Eén die er klaar voor is om tot transformatie te komen. Nodig hem of haar maar uit om bij je te komen zitten. Bekijk de NEE-zegger eens. Hoe oud, wat voor geslacht, wat voor kleding, wat voor gevoel, kleur etc. etc. Vraag de NEE-zegger eens wat de onderliggende bedoeling is. Waar probeert hij jou tegen te beschermen? Vertel de NEE-zegger dat je verder gegroeid bent. Dat je overtuigt bent van zijn goede bedoeling en dat het genoeg is geweest. Dat hij mee mag groeien. Toon hem dan jouw licht. Laat de NEE-zegger baden in jouw licht en sta toe hoe hij opgaat in jouw licht. Voel wat er in je lichaam gebeurt en dan open je weer langzaam je ogen.

Eigen verantwoordelijkheid

NEE zeggen brengt je ook bij je eigen verantwoordelijkheid nemen. Je bent niet meer afhankelijk van de goedkeuring of het gedrag van de ander. Het pleasen stopt, wat zoveel ruimte geeft. Please-gedrag is niet wie je bent. Je pleast bijv. omdat je denkt dat je niet goed genoeg bent. Omdat je het beter moet doen, omdat de ander verwachtingen van je zou hebben of omdat je gezien wilt worden. Allemaal flinke energievreters die je uit de stroom halen.

Jouw NEE als cadeau

Hoe jouw NEE een cadeau kan zijn voor de ander. Nina beschrijft in het Voedsel voor de Ziel heel mooi hoe ze door mijn NEE enorm in de weerstand schiet. Haar eigen verantwoordelijkheid pakt en vanuit de weerstand in een krachtig omvattend en bevrijdend JA terechtkomt

Speel met het NEE zeggen. Wordt je bewust van je NEE’s. Of ze van je persoonlijkheid zijn of van je GZ.

Fijn week weer.

Harte groet,

 

 

PS Deze week in het Voedsel:

  • Zijn jouw borsten happy?
  • Integratie van het Goddelijke Zelf in je fysieke bestaan en
  • Over eigen verantwoordelijkheid nemen gesproken

Wil je ook het Voedsel voor de Ziel ontvangen? Schrijf je dan nu in https://www.het-licht.net

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies