/
Ken je deze drie energievreters?

Ken je deze drie energievreters?

1. Je best doen

Louis kwam dood moe bij mij de praktijk. Hij had geen idee waar het van kwam. Iedere ochtend werd hij met zware benen en een intens moe gevoel wakker. Ik eet gezond, veel groenten en fruit, ik sport, ik ben veel buiten en toch…..In ons gesprek laat Louis blijken dat hij een bezige bij is. Graag in contact is met andere mensen en wel als “verbinder” wordt aangemerkt. Hij kan slecht tegen disharmonieuze energie en doet zijn best om de energieën overal op te helderen en te harmonizeren. In de sessie die volgt, ervaart Louis hoe hard hij zijn best aan het doen is om de wereld om hem heen mooier te maken. Hij ziet “opeens” het grotere plaatje en dat alles volgens een bepaalde orde gebeurt. Dat dat wat hij als disharmonie ervaart, een energie die is hij nog lastig vindt om te handelen. Dat er geen negatieve of positieve energie is. Alleen maar energie en om die stroom te volgen.

2. Je voet op het rempedaal houden

Diana, zelfde thema, dood moe. Diana werd zich juist van de andere kant gewaar. Daar waar Louis enorm zijn best aan het doen was, ontdekte zij dat ze flink op het rempedaal drukte. Bang om afgewezen te worden, bang voor haar eigen kracht en licht, bang om aan de kant gezet te worden, om als wappie aangemerkt te worden, bang om zich volledig over te geven aan de stroom, bang om de controle dus los te laten, bang om zich Zelf te zijn en dat uit te drukken. Om zich zelf te laten zien, haar waarheid naar buiten te brengen, ongeacht wat een ander daarvan denkt. Diana ontdekte tijdens de sessie hoeveel energie haar dit kost en hoe spuugzat ze dit is. We spelen met haar voet van het rempedaal halen. Zo kan ze in haar eigen tempo haar Zelf toelaten en dat brengt haar in een soort extase. Ze voelt de veiligheid van zich Zelf zijn.

3. Niet in je lichaam aanwezig zijn

Kiria kwam binnen met afhangende schouders en een vermoeide afwezige blik. Het was alsof ik naar een leeg omhulsel keek. Kiria droeg een – laat ik zeggen – aardige rugzak met ervaringen van onveiligheid. We kregen een gesprek over hoe het is om op aarde te zijn, hoe het is om in een lichaam aanwezig te zijn. Ik voelde dat ze het liefst weg wilde rennen. Te gevaarlijk! Ik legde haar uit dat – niet in je lichaam aanwezig zijn als beschermingsmechanisme – een ouderwetse manier is van jezelf beschermen. Dat deden we “vroeger”. Als jij niet in je lichaam zit, dan kan alles en iedereen rondom je er heel gemakkelijk in. Kijk maar wat er gebeurt als je in de stad loopt en niet in je lichaam aanwezig bent, hoe bizar moe je dan thuis kunt komen. Tijdens de sessie ervaart Kiria wat het doet als haar Zelf indaalt in haar lichaam. Als ze zichzelf helemaal belichaamt. Wat dat geeft aan veiligheid en vertrouwen. Ze voelt zich in het midden uitkomen, meer in balans, stevig. Ze voelt hoe haar hart opengaat in deze staat en hoe dat haar ervaringen uit het verleden verzacht en transformeert. Haar cellen beginnen te zoemen, te tintelen, ze voelt letterlijk de levenskracht weer gaan stromen nu ze in zich zelf indaalt.

Herken je deze energievreters ? Je kunt elk moment opnieuw kiezen vanuit welke energie je verder gaat. Soms is er eerst intense chaos nodig om het nieuwe toe te kunnen laten. Misschien ervaar je dat wel in jouw leven nu. Dat er van alles wegvalt rondom je en je houvast aan dat wat zekerheid leek te bieden onder je handen wegglijdt. Een grote uitnodiging om je over te gaan geven aan dat grotere dat je bent en je ware aard te gaan uitdrukken.

In de retraite van augustus gaan we dit thema samen uitdiepen. Je leven van je hoogste potentieel. Je voet van de rem halen. Jezelf belichamen. Stoppen met goedkeuring bij anderen te halen voor wie je bent of wat je denkt of doet. Je hart op diepere lagen openen en de liefde die jij bent, zijn werk laten doen.

Ben je erbij? Alle info kun je hier vinden

Fijne week weer.

Harte groet,

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies