/
Ken jij de zoetheid van het leven?

Ken jij de zoetheid van het leven?

Overgewicht begint letterlijk en figuurlijk een steeds grotere omvang aan te nemen.  De winkelschappen liggen vol met eetwerk (ik spreek bewust niet over voedsel) bomvol suikers. Van de ene kant wordt er gestimuleerd om meer te bewegen voor de gezondheid. Aan de andere kant wordt er nog steeds eten geproduceerd met smaakversterkers, waardoor je verleid wordt nog meer te gaan eten. Misschien een idee om dat eerst eens aan te pakken?

Eigen verantwoordelijkheid

Toch kunnen we de verantwoordelijkheid niet bij de overheid en de voedingsmiddelen industrie leggen. Het is en blijft een eigen keuze. En ook jij kunt de keuze maken om minder tot geen suiker te eten. Eigenlijk zou ik je eerst beter kunnen vragen of je bekend bent met de werking van suiker op je gestel? Daar zou ik een apart blog over kunnen schrijven. Dat ga ik niet doen. Google maar eens.

Behoefte aan suiker

De grote behoefte aan suiker kun je zowel letterlijk als figuurlijk nemen. Met het nemen van zoetigheid, of dat nu een koekje of een zak chips is of een middag shoppen, wordt een leegte opgevuld. Let wel: tijdelijk opgevuld. We eten, we kopen en we zijn tijdelijk weer vervuld. We vullen ons met iets waarvan we denken dat het ontbreekt.

Waar is de verbinding met jeZelf?

Als je verbonden bent met je Goddelijke Zelf, heb je geen behoefte aan zoetigheid, aan impuls kopen. Het is echt fascinerend om te gaan merken dat je hebt alles wat je nodig hebt. Dat je geen behoefte hebt om jezelf te vullen met dingen van buitenaf.

Overgewicht

Overgewicht ligt ook complexer. Naast dat we te veel, te vaak en te vlug eten kan overgewicht letterlijk een bescherming voor iemand vormen. Er wordt letterlijk een muurtje gebouwd om de buitenwereld op een afstand te houden. Soms is het gewoon megaspannend om je gevoelens toe te laten. Dat kan heel overweldigend zijn. Het wegstoppen door bijv. een pak koek achter elkaar weg te eten of de hele winkel leeg te kopen lijkt het redmiddel.

Maar is dat wel zo? Wat zou er gebeuren als je zoetheid van het leven erkent? Kost het je je kop als je je gevoelens toelaat of zijn het de verhalen die je van je padje brengen? Wat heb jij allemaal nodig om je goed te voelen?

Jij alleen

Alle verwachtingen die je daarbij van de buitenwereld hebt, zorgen dat je in de strijd zit. Niets of niemand kan jou dat geven dat je je vervuld voelt. Dat kan jij en écht jij alleen ontdekken. Het gaat over de liefde voor jezelf ontdekken. Ontdekken wat een prachtig, liefdevol wezen jij bent. Dat jij helemaal goed bent zoals je bent, met alles wat er is. Dat er van je gehouden wordt.

Mijn moeder heeft gelopen naar Santiago de Compostella. Zes weken, in haar eentje met in haar rugzak een stel schone sokken en een schone onderbroek. Iedere keer vertelt ze weer wat een bevrijding dat is om te ontdekken dat alles wat je nodig hebt in één rugzak past.

Wat houdt jou nog tegen?

Wat houdt jou nog tegen om te kiezen voor de zoetheid van het leven? Ben je het waard om de zoetheid toe te laten? Ben je er aan toe om te kiezen voor eerlijk suiker: de verbinding met je Goddelijke Zelf? 
Ik kan uit ervaring zeggen hoe heerlijk dat is. Enne … dat betekent overigens niet dat ik nooit meer een taartje eet hoor. Het betekent wel dat ik meer energie heb. Geen suikerdippen meer ken en niet met van alles thuis kom wat ik niet nodig heb.

Ik benieuwd hoe jij hier tegen aan kijkt. Als je je reactie hieronder deelt, kunnen anderen daar ook hun voordeel mee doen.Harte groet,

 

PS Soms is het niet gemakkelijk te ontdekken waar je de zoetheid van het leven ontkent. Het kan ook gewoon heel spannend zijn om jezelf te verbinden met wie je wérkelijk bent. Je kracht, je grootsheid. Ik begeleid je hier graag bij. Als je me een mail stuurt neem ik contact met je op om de zoetheid van het leven te omarmen.

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies