/
Ken jij het wonder van “Ja” zeggen

Ken jij het wonder van “Ja” zeggen

Weet je hoeveel keer je “Ja” zegt op een dag? En eigenlijk nog interessanter misschien, hoe vaak “Nee”?

Van vechten naar erkenning

Nu heb ik het niet over het oppervlakkige Ja en Nee als antwoord op de vraag van wil je een broodje of zo iets. Nee, ik bedoel met Ja zeggen het op diep niveau omarmen van dat wat er is. Door dit ja zeggen kom je in de acceptatie. Stop je met vechten en daalt de rust in je neer. Het betekent niet een afgemat “je bij de zaak neerleggen”. Je hoeft de situatie niet goed te keuren. Je erkent alleen dat je bijvoorbeeld machteloos bent om er iets aan te veranderen. Je erkent dat de ander het op een andere manier doet, dan dat jou het zou doen. Je zult ook merken dat het resultaat opeens heel anders kan uitpakken dan dat jij dacht dat het zou gaan.

Ik deel graag mijn ervaring van afgelopen week met je om het helder te maken.

De helende muziek van Bach

Afgelopen maandag kreeg ik twee implantaten in mijn kaak geplaatst. Voordat ik deze beslissing heb genomen, heb ik hier behoorlijk “Nee” tegen gezegd. Nee tegen de ingreep. Nee tegen de pijn die het zou opleveren. Nee tegen iets onnatuurlijks dat ingebracht wordt in mijn lijf. Nee tegen De antibiotica. En daar lag ik dan toch. Terechtgekomen bij een man met een zeer harmonieuze geruststellende energie. Ik vroeg hem of ik mijn meditaties op mijn oren mocht houden tijdens de ingreep. Dat helpt me om mijn licht hoog te houden. Hij zei: “ik zet rustgevende muziek voor je op, dan kan ik evengoed in contact met je blijven”. Onder de muziek van Bach werd de ingreep uitgevoerd. Bach staat bekend om zijn helende energie. Dit was mijn eerste grote Ja die ochtend. Ja naar de chirurg, naar zijn aanpak én zijn muziekkeuze.

Van Nee naar een jubelend omarmen

De ingreep begint en tot mijn grote verbazing voel ik dat mijn kaak jubelt. Mijn kaak straalt één groot Ja uit naar de implantaten. Welkom. Ik kan straks weer goed kauwen. Het ontlast de andere zijde van mijn kaak. Geen spoor van afwijzing te bekennen. Ik verbaas me over hoe relaxed ik in de stoel lig. In totale overgave, me onderdompelend in de helende cello klanken van Bach.

De chirurg moet – gezien de situatie van mijn bot – plan B uitvoeren. Dat betekent dat het vooruitzicht een behoorlijk dikke, verkleurde wang en napijn zal zijn.  En toch, voel ik een diep Ja  naar deze man. Zijn wijze van werken, zijn houding naar zijn assistente en naar mij toe. Ik voel een groot Ja naar hem. Dank je wel.

Thuisgekomen ben ik me bewust van het grote zelfgenezende vermogen van mijn lichaam. Het is alsof ik van het ene Ja-moment in het andere glij. Ja, naar de kracht van mijn lichaam. Ja, naar de ondersteunende middelen. Ik zet opnieuw Bach op mijn oren, luister naar kristallen klankschalen en doe mijn meditaties. De antibiotica neem ik in mijn handen. Ik voel het licht er doorheen gaan en plaats de intentie dat ze alleen dát doen wat ze te doen hebben. Dat alle bijwerkingen uitgeschakeld worden.

De kracht van Ja

Deze week werd ik me op een diep niveau bewust wat Ja zeggen doet. Ik heb ’s morgens en ’s middags pijnstillers geslikt. Verder niets. Geen pijn gehad. Geen bijwerkingen gehad van antibiotica, geen blauwe wang. Ja, hij was opgezet en dat was het. Van het Ja-zeggen glij ik in dankbaarheid. Dankbaar naar mijn lichaam, naar de chirurg, naar mezelf.

Zodra we Ja zeggen verbinden we ons met de stroom van het leven. Met dat wat er is. Onze verhalen maken het grootser en vaak dramatischer. Dat wat je vertelt is vaak je waarheid. Onderzoek eens waar je tegen vecht. Het geeft zo’n immense rust als je je kunt overgeven aan dat wat er is. Door je in de stroom over te geven gaat het gewoon moeiteloos of moeitelozer.

Omdenken

Deze kaart van Omdenken geeft het mooi weer. Ik wens je een verhelderende Ja week toe.

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies