/
Kerstmis: je licht uitstralen

Kerstmis: je licht uitstralen

Ik denk even terug aan afgelopen maandag. Wat een mooie energie en wat een kracht was er waarneembaar. Zoveel mensen die zich tegelijk verbonden voor en om de liefde. Wat een immens groepsveld.

En dan denk ik ook even terug aan de supermarkt deze week. Ik voelde aardig wat korte lontjes tijdens het boodschappen doen. Ook hier een immens groepsveld.

Walk your talk

We kunnen met zijn allen prachtig in meditatie gaan en hogere staten van bewustzijn bereiken, als we vervolgens elkaar voor rotte vis uitschelden dan klopt er iets in mijn ogen niet.

Een nieuw begin

Kerstmis is het feest van het licht, van geboorte, van een nieuw begin. Afgelopen maandag stond ook voor een nieuw begin. Het oude tijdperk is voorbij. Nee, niet zonder slag of stoot. Het oude is voorbij als jij er voor kiest.

Wat speelt er op dit moment in je leven wat gewoon klaar is of waar jij klaar mee bent? Zonder de feitelijkheid ervan te ontkennen. Kun je dan eens kijken hoe je op een andere manier met de situatie kan omgaan? Kun je je openen voor nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen? Je hoofd hoeft niet te weten hoe, dan ontvouwt zich wel. Maar durf je je dromen te volgen? Heb je het lef om andere keuzes te maken? Durf jij je licht uit te stralen zodat de nieuwe keuzes gevoed worden door jouw licht.

Een bron van licht zijn

De wereld heeft vuurtorens nodig. Mensen die hun licht – onvoorwaardelijk – uitstralen. Niet om mensen te bekeren of over te halen naar je eigen gedachtengoed. Niet om iemand ergens te krijgen. Een bron van licht zijn waar anderen zich aan kunnen laven, hoop uit kunnen putten, de moed vinden om verder te gaan. Een bron van licht waarin anderen zich hun eigen licht kunnen herinneren, hun eigen grootsheid en sprankelendheid weer kunnen ervaren.

Je openen om te ontvangen

Open je om te ontvangen. Hoe belangrijk. Meestal zijn we heel goed in geven en vinden we ontvangen veel lastiger. Toch houdt de stroom op als we niet ontvangen. Zie het als een lemniscaat. De energie is in beweging. Als jij je licht uitstraalt en iemand resoneert daarop, komt er nog meer licht bij jou terug, waardoor jij nog weer meer licht kunt uitstralen. Dat betekent wel dat je – dat wat terugkomt – eerst “moet” ontvangen.

Iemand zei tegen me “het klinkt alsof je al goed kan ontvangen”. Ik heb inderdaad de afgelopen jaren daarin flink geoefend en …. het blijft een aandachtspunt. We gaan met zijn allen naar een “hoger” niveau. Liefde is enorm groots, veel groter dan dat wij er een plaatje van hebben gemaakt. En om die liefde, die grootsheid, die soms overweldigend aanvoelt, versmeltend is, iedere vorm oplossend, ook helemaal toe te laten. Ik oefen nog even verder .

Kerstmis

Ik wens je hele liefdevolle verbonden kerstdagen toe met veel licht in jezelf. Als je het moeilijk hebt dan wens ik je veel vuurtorens om je heen. Mensen die je bemoedigen, steunen en jouw uitnodigen om mee te resoneren op hun licht. Zodat je weer een lichtpunt kunt gaan zien, hoe klein die misschien ook is.

Heb het goed met jezelf en de ander.

Liefs

 

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies