/
Klopt hoe je reageert nog wel?

Klopt hoe je reageert nog wel?

Ken je dat? Er gebeurt iets in je leven, je reageert en tegelijk voel je  “Hé dit klopt niet wat ik zeg of doe”. Je reageert vanuit een oud patroon.

Het is alweer een aantal jaren geleden dat ik met een groepje in een vallei in Portugal liep. Opeens begon het stevig te onweren. Ik hoorde mezelf zeggen “hier hou ik helemaal niet van. Ik ben écht bang voor onweer”. Op dat moment realiseerde ik me dat ik dat helemaal niet zo voelde. Dat ik reageerde vanuit mijn angst, opgebouwd uit mijn jeugd. En dat dat er niet was.

Meebewegen

Door je bewust te worden van hoe je reageert kun je helderheid krijgen op je patronen. Jij bent niet meer de Jij van toen je dat patroon hebt aangenomen. Je evolueert ieder moment. Je verandert ieder moment. Dat vraagt een meebewegen in je reactie.

Transformatie

Je gedachten en je emoties blijven echter vaak hangen. Alsof het vast zit. Dat vraagt dat die ge-upgrade mogen worden naar de hogere energie. En deze tijd is echt een magnifieke tijd waarin we uitgenodigd worden om enorme stappen te maken in bewustzijn. Een tijd waar we als mensheid een enorme transformatie doormaken. Je oude patronen loslaten is hier onlosmakelijk mee verbonden. Het past gewoonweg niet meer.

Hoe meer je je verbindt met je ware Zelf, met dat oneindig bewustzijn dat je bent, hoe helder je je onderscheidingsvermogen wordt. Je gaat zien wat waar is en wat illusie is. Je ontdekt dus ook steeds gemakkelijker je oude patronen en hoe je die kunt laten gaan.

Het hoeft niet zo zwaar

Voor mezelf is het een soort spel om te ontdekken hoe die oude patronen in mijn bewustzijn komen. Op het moment dat jij dit leest, zit ik in Marrakech. De hele week voelde ik me al wat ongemakkelijk als ik daar aan dacht. Zet mij in het Noorden en ik voel me als een vis in het water. Dit was, voor mijn gevoel, wel even andere thee. Tot ik in mijn meditatie zag, hoe dat gevoel, verbonden was met het massabewustzijn. De overtuiging dat je op moet letten, dat het er gevaarlijk kan zijn, wat je wel en niet moet doen. Ik merkte hoe ik me daarmee verbonden had en vandaar uit reageerde op de komende situatie. Stop!

Hoger ingestoken in de energie ontdekte ik dat er alleen maar één veld is met een diversiteit aan uitdrukkingsvormen. Wat een schoonheid, wat een expressie én wat een liefdesveld. Een hele andere insteek van energie om dit te beleven. Ik ben benieuwd…

Lagere gedachten en emoties

Terug naar je gedachten en emoties. Je lagere gedachten houden je afgescheiden, houden je beperkt, houden je klein. Je lagere emoties houden je in de angst, in het slachtoffergevoel. Doen je geloven dat iets je overkomt. Deze tijd vraagt ons uit die lagere energie te stappen. Je bewust te worden van die gedachten en emoties die jou beperken, om te zijn wie je écht bent. Dat échte wil namelijk tot uitdrukking gebracht worden in je leven. Jouw potentieel wil naar buiten komen. Hoe steviger je de deur dicht houdt, hoe harder het bij je zal aankloppen om tot bevrijding te komen.

Zie het als een spel. Het hoeft allemaal niet zo zwaar te zijn. Speel gewoon eens met die gedachten en emoties en ontdek jouw kracht om ze te transformeren. Om uit oude reactiepatronen te stappen en de tools te hebben om op een nieuwe manier te reageren. Eén die helemaal overeenkomt met wie je nu, in dit moment, bent.

Veel plezier bij deze ontdekkingstocht.

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies