/
Kun je de waarheid aan?

Kun je de waarheid aan?

De waarheid is niet wat je ziet op tv of leest in de krant. Maar kun je leven met dat wat er is? De feitelijke waarheid?

Zijn met onzekerheid

Afgelopen week ben ik terug gekomen uit Groenland. Een prachtige reis die me elke keer weer diep bij meZelf brengt. Groenland is ZIJN met wat er is. Je hebt daar niets te willen. Je hebt mee te bewegen met de elementen, met wat kan in het moment en niet. Een voorbeeld daarvan is, dat het regelmatig gebeurt dat je niet naar huis kunt omdat het vliegtuig niet kan vertrekken door de weersomstandigheden. Dan zit je zomaar een aantal dagen “vast”. Zou jij je daaraan kunnen overgeven, aan dat onzekere?

Zijn met emoties

In het kader van leven met de feitelijke waarheid werd ik wederom geraakt door de alcoholverslaving die daar groot is. Mensen die op maandagochtend letterlijk in de goot liggen of zwalkend over straat lopen. Ik moest er van huilen. Het was voor mij de feitelijke harde waarheid zien en te voelen wat dat met mij doet. Zonder mijn emotie weg te willen hebben, zonder de situatie weg te willen hebben, zonder er iets aan te veranderen. Kun je de waarheid aan?

Zijn met de antwoorden

Bob zijn vader is overleden en met zijn moeder heeft hij minimaal contact. Rondom het overlijden van zijn vader heeft Bob nog veel vragen, waar zijn moeder wel antwoord op zou kunnen hebben. Ik vraag Bob hoe het zou zijn als hij weet wat zich afgespeeld heeft. Of te wel: “kun je leven met de waarheid”. Bob weet het niet en het is de reden dat hij de vragen (nog) niet gesteld heeft.

Zijn met het wereldtoneel

Ieder heeft zijn eigen visie en mening over wat er allemaal op de wereld gaande is. Alle beerputten gaan open en steeds meer luchtballonnen en illusies worden doorgeprikt. Het blijkt allemaal niet zo mooi te zijn als je dacht. Niet zo liefdevol bedoeld te zijn als er werd voorgedaan. Kun je die waarheid aan? Als je de media volgt wordt je niet echt vrolijk. Het lijkt of we met zijn allen op de rand van de afgrond staan om ten onder te gaan. Er is een toekomst hè! En die bepalen we samen! Zorgen over de jeugd die steeds meer aan de drank en drugs gaat. Hoe zou het zijn als je steeds te horen krijgt dat we nog tien jaar in de ellende zitten. Doe maar een pilletje. Maar is die ellende wel zo zoals hij naar buiten wordt gebracht?

Hoger inpluggen

Als je hoger inplugt – en voor de mensen die met me op reis geweest zijn is het bijna een mantra geworden 😊 – dan is er geen ellende. Geen afgrond. Dat zie je dat de schepping en wij als onderdeel van die schepping in evolutie zijn. Voortdurend. En dat dat geen stilstaand gegeven is. Het gaat alleen niet altijd zoals de persoonlijkheid het zou willen. Die is uit op meer geld, mooiere kleding, betere omstandigheden en dat is het nu niet. De persoonlijkheid wil een vinger in de pap. Wil controle.  En dat maakt het voor velen een lastig gegeven. Wat er wel is, is verschuiving en jij verschuift ook. Kijk maar eens hoe je nu in de wereld staat ten opzichte van vorig jaar of twee jaar geleden. Kun je leven met die waarheid? Dat je telkens in beweging bent, aan het evolueren bent?

Bewustzijn is evolutie en jij bent bewustzijn.

In die hogere realiteiten van de werkelijkheid kun je ontdekken dat jij puur energie, puur bewustzijn bent. Energie die in beweging is. Dat je puur licht bent. En licht is weer hogere informatie. Feitelijk bestaan we uit pakketjes licht die informatie in zich dragen en wat we uitstralen, delen met elkaar. Durf jij de waarheid aan om te voelen, te ervaren wat jouw enorme bijdrage is? Durf je je ware potentieel te gaan leven? Het zijn onze gedachten die ons beperken. Met dat hoger inpluggen, ga je voorbij je gedachten, voorbij de woorden. Kom je bij jeZelf, bij dat grootse wat je bent. Kun je de waarheid rondom je eigen grootsheid aan?

Uit ervaring kan ik je vertellen hoe fijn het is om beyond the beyond te gaan. De vrijheid die dat geeft, de rust, de innerlijke vrede én de verbinding met meZelf én met anderen. Ik heb me nog nooit zo verbonden gevoeld als de laatste tijd.

Ik wens je een mooie week toe waarin je meer en meer kunt ZIJN met wat er is.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies