/
Leef, alsof het je EERSTE dag is

Leef, alsof het je EERSTE dag is

Je kent het liedje misschien wel: Leef, alsof het je laatste dag is. Heb je ook wel eens nagedacht over wat je allemaal zou doen als het je laatste dag zou zijn?

Laatst had ik een gesprek met een goede vriend en die zei “wat, als je zou leven alsof het je eerste dag is?” Ik vind hem zo mooi!

Tekort of gemis

In “het leven alsof het je laatste dag is” zit een lading van “tekort” van “iets gemist hebben”.

Stel je ogen eens voor als die van een baby, pasgeboren en ontdekkend, verwonderd waar die nu terechtgekomen is. De eerste keer sneeuw voelen en horen knisperen onder je schoenen. De bij die rond je hoofd zoemt. De schoonheid van de zon die in de dauwdruppel op een grasspriet schijnt. Het vlammetje in de kachel. Jezelf in de spiegel zien. Je handen en voeten ontdekken. De stem van je moeder en het geluid van een trein. En op latere leeftijd: je eerste ritje op je scooter, je eerste vrijpartij.

Verwondering

De verwondering van al het nieuwe in je leven én de nieuwsgierigheid naar al die oneindige dingen die klaar liggen om ontdekt te worden.

Zie je het nog?

Nu zou je kunnen denken, ja, die periode is geweest. Ik ben baby en peuter af. Ben je met het ouder worden ook je verwondering kwijt geraakt? Zie je de schoonheid nog rondom je? In andere mensen, in gebeurtenissen, in de natuur, in je lichaam, in het leven zélf?

Heb je door hoeveel er nog te ontdekken valt, iedere dag weer? Hoeveel oneindige mogelijkheden er nog zijn. Dat vraagt om breed te kijken, om je tunnelvisie los te laten en om open te staan voor het nieuwe. Om oude concepten, patronen en overtuigingen los te laten zodat het nieuwe zich aan jou kan openbaren.

Hoe zal het zijn?

In deze tijd brokkelen er heel veel oude vormen af om plaats te maken voor het nieuwe. Het mooie is dat we geen idee hebben hoe dat nieuwe er uit zal gaan zien. Waar staan we met zijn allen over een jaar? We weten zelfs niet hoe het over een week zal zijn.

Beperkingen of mogelijkheden?

Dat vraag om te vertrouwen op de onderliggende stroom, die ons voortstuwt, en soms lijkt dat wel een rollercoaster. Om ook in de chaos die er heerst je te blijven verwonderen en te zien hoe helder het allemaal wordt. Je kunt kijken vanuit beperkingen of je kunt kijken naar de nieuwe mogelijkheden die op ons liggen te wachten. Het is aan jou!

Nu het leven weer uit de lock down zijn vorm aan gaat nemen, is de kans groot dat je weer in de oude ratrace van de maatschappij stapt. Is dat ook wat je wilt? Of heb je voor jezelf helder gekregen waar je veranderingen wilt aanbrengen in je leven.

Vandaag is de eerste dag van de rest van je leven.

Wat ga jij vandaag allemaal ontdekken?

Fijne zondag!

Harte groet,

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies