/
Leven veranderend

Leven veranderend

Deze week kwam ik meerdere keren deze woorden tegen. Het zorgde ervoor dat ik stil kwam te staan bij de dingen en situaties in mijn leven die mijn leven veranderd hebben.

Houvast of beperking

“Ik kan er niets aan doen, dit ben ik nu eenmaal”. Je hebt het iemand vast wel eens horen zeggen, of misschien jezelf wel. Deze overtuiging kan een zekere houvast bieden, als je geconfronteerd wordt met veranderingen waar je moeilijk mee om kunt gaan. Het kunnen inderdaad patronen zijn die je al jaren leeft en vasthoudt.

Jij als je ware Zelf bent niet wat je gisteren was. Zelfs niet wat je een uur geleden was. Jij – als puur bewustzijn, als energie – bent voortdurend in beweging. Grappig, terwijl ik dit schrijf, krijg ik het beeld van zwemmende spermacellen. Volop in beweging.

Kijk ook maar eens naar je lichaam. Met wat een enorme snelheid die zich steeds weer ververst. Alle cellen vernieuwen zich. Het feit dat kwaaltjes blijven terugkomen hangt samen met de onderliggende energie. Wat houd je vast? Wat bevries je?

De overtuiging “dit ben ik nu eenmaal” zet je als het ware vast en biedt weinig opening voor groei en ontwikkeling. Je leeft je verleden en herhaalt continu je ervaringen uit het verleden op basis van deze overtuiging. Je zult dezelfde situaties en problemen aantrekken en weinig ruimte vinden om er op creatieve manieren nieuwe oplossingen voor te vinden. Je reageert immers vanuit dat wat je denkt dat je bent.

De vraag: “wie ben je” is dan ook lastig te beantwoorden. Woorden schieten namelijk tekort in dat oneindige, in dat steeds expanderende, groeiende bewustzijn. IK BEN.

Een leven veranderend jaar

Het afgelopen jaar is op zijn zachts gezegd behoorlijk leven veranderd geweest. Dat wat we altijd als “normaal” hadden aangenomen blijkt opeens met één veeg van de tafel geveegd. We hebben dat allemaal op onze eigen unieke manier ervaren. Niemand bleef buiten schot. Interessant om te ontdekken hoe jij met die veranderingen bent omgegaan. Heb je gereageerd vanuit “dit ben ik nou eenmaal”, werd je je gewaar van nieuwe aspecten van jezelf, werd je geconfronteerd met kanten van jezelf die je helemáál niet leuk vind, ontdekte je misschien juist hoe gemakkelijk je in je centrum kon blijven? En wat deed het met je innerlijke weten, met dat gevoel dat je wellicht al jaren voelt en er geen vinger op kon leggen?

Het overstijgen van het ego

Je bent je ego aan het overstijgen. Het ego hebben we nodig, anders kun je jezelf niet uitdrukken hier op aarde. Het krijgt een andere functie. Een functie die jou en de mensheid dient in plaats van dat het bepaalt.

Wakker schudden

De situatie is wat het nu is en met zijn allen zitten we in een enorm transitieproces. Daartoe wordt alles aangeraakt om te zuiveren. Alles wat niet klopt komt aan het licht. Zowel in jezelf als in de wereld rondom ons. Misschien word jij wel als complotdenker gezien of als wappie.

Elke keer vraagt het weer om contact te maken met ons hart. Uit de verontschuldiging, uit het oordeel, uit de afkeer. Mooi bij jezelf blijven, bij jouw innerlijk weten. Bekijk het als de stroom van het leven, als energie wat stroomt, opschudt en wakker maakt. En niet te vergeten, laat die stroom van liefde ook naar jezelf gaan!

Op IJsland is vrijdag een vulkaan uitgebarsten. Na 3 weken onophoudelijke aardschokken (30.000 stuks) die de inwoners letterlijk wakker maakte en wakker hield. In Italië kwam de Etna weer tot leven en in Japan ook aardbevingen.  Ik kan mij daar toch elke keer weer zo over verwonderen hoe mooi dat eenheidsveld werkt. Zo binnen zo buiten, zo boven, zo beneden.

Wat is voor jou levend veranderend geweest?

Heb jij enig idee welke situaties, mensen, ontmoetingen jouw leven veranderd hebben? Voor mij is dat zeker het Light Body meditatie-traject. Van iedereen overal de schuld van geven naar eigen verantwoordelijkheid nemen voor mijn leven. Als ik mijn schaar kwijt was riep ik “wie heeft mijn schaar gepakt”. Ik was het spuugzat. De meditatie’s geven me innerlijke rust, bewustwording van mijn bijdrage aan de wereld, een stevige basis. Het geeft bewustwording over dat grotere wezen dat ik ben, dat oneindige en dat geeft weer een hele andere kijk op dood en leven. Het stimuleert mijn levenskracht, de vreugde, de ervaring van liefde. Het heeft mijn andere manieren van gewaarworden gestimuleerd, mijn helder weten, helder voelen, helder horen.

Kortom leven veranderend, zodanig dat deze meditatie’s nog steeds tot mijn dagelijkse kost horen.

Voel je de behoefte om uit “dit ben ik nu eenmaal” te stappen. Je bent van harte welkom. Ik begeleid je graag op weg naar huis.

Fijne week weer.

Harte groet

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies