/
Liefde voor de aarde

Liefde voor de aarde

Hoe zou het voor je zijn als je weet dat de Aarde zich ook bewust is van jou? Dat de Aarde ook een ziel heeft? Dat iedere stap die jij maakt door de Aarde ervaren wordt? Contact van ziel tot ziel, dat geeft een hele andere beleving van de Aarde.

Interactie met de natuur

Is het je wel eens opgevallen hoe het bos reageert als je daar loopt? Hoe het reageert op jouw energie? Het bos draagt bij aan jouw welzijn en andersom raakt jouw energie het bos weer aan. Of misschien heb je wel eens de energie van de bergen heel bewust ervaren. Of wat gebeurt er als je een tijdje naar dat kabbelende beekje of die kletterende waterval zit. Tijdens de reizen die ik organiseer, breng ik mensen op deze manier in contact met de natuur. Dat is zo helend.

Geen luxe

Zelf merk ik,  dat ik deze tijd – meer dan ooit – behoefte heb om buiten te zijn, in de natuur. In het bos, langs het strand. Ik realiseerde me deze week heel duidelijk dat dat geen luxe is maar een levensbehoefte om in deze chaotische tijd mooi bij meZelf te blijven. In die rust en vrede en me niet af te laten leiden door wat er rondom mij gebeurt.

De staat van ZIJN, die staat waarin alles samenvalt, bereik ik niet alleen via mijn dagelijkse meditaties maar ook als ik buiten in de natuur ben. Dat samenvallen doet me beseffen en diep voelen,  dat ik deel ben van de natuur en dat het daarom zo weldadig en natuurlijk aanvoelt.

De spiegel

Gisteren zag ik tijdens mijn wandeling opeens prachtige bloemetjes die ik echt nog nooit eerder had opgemerkt. Het is alsof is deze tijd mijn gewaarzijn op de schoonheid van de Aarde nog scherper en helderder wordt. De natuur als spiegel van je ziel.

Je uiterlijke wereld is een weerspiegeling van je innerlijke wereld. Wat spiegelt de Aarde jou?

De speldenprik in eenheid

Ik heb periodes in mijn leven gehad dat ik mezelf als een vreemdeling ervaarde hier op Aarde. Niet van hier. Ik vond het met name gedoe om hier rond te hobbelen. Dat kwam voort uit een gevoel van afgescheidenheid tussen dáár waar ik vandaan kom en de heimwee daar naartoe en het leven op Aarde.

Nu kan ik zeggen dat ik het prima naar mijn zin heb op Aarde, zelfs in deze rare tijd. Me tegelijkertijd bewust dat dit deel maar een speldenprik is van wie ik werkelijk ben. Het gevoel van afgescheidenheid is weggevallen.  De Aardse Marion is een uitdrukking van bewustzijn. Ik ben gewoon energie in beweging.

Functie

En alles, maar dan ook alles, maakt onderdeel uit van dat geheel en heeft zijn functie. Dus ook hoe je omgeving het hele Corona-gebeuren ervaart. Ook de uitslag van de verkiezingen in Amerika. Ook, noem het zelf maar op. Alles! Dat besef zijn we in onze huidige maatschappij flink kwijtgeraakt met alle gevolgen van dien.

In de uitzending van Zembla (zie hieronder bij de filmtip) wordt heel duidelijk het verschil getoond tussen een akker waar biologisch op wordt geteelt en een “reguliere” akker. Dan kies je niet alleen meer biologische groenten omdat het beter voor je lichaam is. Dan is het een én én verhaal voor het welzijn van het geheel.

Liefde voor de Aarde

We zijn – gelukkig denk ik – niet allemaal in de gelegenheid om net als André Kuipers de Aarde vanuit de ruimte waar te nemen en op die manier de liefde voor de Aarde te beleven. Wel kunnen we, door ten volle aanwezig te zijn in de natuur, de liefde voor de Aarde (weer) toelaten. Misschien ervaar je de liefde al en wil het op nog diepere niveau’s bij je binnenkomen.

Het paradijs

Ik kom uit bij het besef wat een cadeau het is om hier te ZIJN. Dat brengt me bij eenvoud en bij het genieten van hele kleine dingen. Een druppel dauw op een blaadje. De regen tegen het raam. De zon in mijn gezicht. Het paradijs. Hoe mooi is dat! We leven in het paradijs hier op Aarde! En jij bent de medecreator daarvan. Geniet ervan!

Fijne week weer.

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies