/
Loopt je agenda al weer vol?

Loopt je agenda al weer vol?

“Zo héérlijk dat ik gewoon even helemaal niets moest”.  Hoor jij dat ook zoveel mensen zeggen over de afgelopen tijd? Nu het leven weer uit de lock down is, is de grote vraag hoe je verder gaat. Pak je de draad gewoon weer op en ga je verder waar je gebleven was? Of heb je de lock down benut om je leven te herzien?

Helderheid

Zijn er dingen die je anders wilt in je leven? Denk aan voeding, beweging, werk, tijd voor jezelf, …. Het is je misschien al opgevallen hoe er aan de deur wordt geklopt als het over relationele aspecten gaat, in de meest uitgebreide zin van het woord. Ben je al een tijdje aan het worstelen dan kan dat deze tijd zomaar nog eens versterkt worden. Gewoonweg omdat er helderheid gecreëerd wil worden.

De vraag is of we als mensheid genoeg hebben aan één lock down om tot inzicht in de essentie te komen. Om alle illusies te doorzien en om uit de gevangenis te stappen waarvan we zelf de sleutel hebben.

Terug in de ratrace?

Voordat je het weet doe je weer mee aan de ratrace. Die ratrace bestaat onder andere uit alles vastleggen zodat we denken dat we controle hebben. Vaak ook uit een angst om iets te missen of mis te lopen, zodat we overal van de partij zijn.

Niets vastleggen

Mijn gedachten gaan uit naar mijn moeder die de weg naar Santiago de Compostella liep. In haar rugzak een schone onderbroek en een stel schone sokken. Waar ze de volgende avond zou slapen was nooit bekend en er was altijd een slaapplek.

Mijn oom woont in Canada. Het is daar een goede gewoonte om tegen het einde van de middag iemand te bellen met de vraag “wat doe je met het eten?”. Mensen komen, nemen zelf een bijdrage aan het eten mee, praten bij en met 1,5 uur vertrekken ze weer. Terugkomend na een vakantiebezoek daar, had ik me voorgenomen dat hier ook te gaan doen. Dat lukte niet. Waarom niet? Omdat alles volgepland was! Ook bij mezelf hoor.

Kom jij wel eens onaangekondigd bij iemand binnen lopen of voel je je daar bezwaard onder? En hoe zou het voor je zijn als iemand bij jou onaangekondigd een kop thee komt halen?

De stroom volgen

Als alles vast ligt, is het erg moeilijk om de stroom te volgen van dat wat zich aandient of wil aandienen. En als we de stroom niet volgen zijn we uit verbinding. Zoals ik in de dagelijkse inspiratie schreef afgelopen week, is dit nou juist het sleutelwoord.

Zelf merk ik dat ik mijn agenda niet meer zo propvol wil hebben. Zoveel mogelijk in het moment beslissen wat ik ga doen met ruim voldoende tijd om buiten te zijn en voor mezelf te zorgen.

En ja, onder aan dit Voedsel zie je mijn agenda staan. Mijn cursusdata staan gepland. Er blijven dingen bestaan die door hun structuur – nu nog – om planning vragen. Wie weet hoe dat over een jaar is. En toch om mezelf – binnen die planning – vrij te bewegen.

Wat heb jij vastgezet?

Heb jij helder wat je allemaal vastgezet hebt en wat je wel ruimte zou willen geven? Uit de gevangenis. Voel eens in je lichaam wat dat direct voor een sensatie geeft. Alleen de gedachte er al aan. Het vraagt om uit je comfortzone te komen. De illusie te doorzien van dat waar je denkt controle over te hebben door het vast te leggen. Controle is de grootste illusie die er is. Het enige dat je weet is dat je dood gaat. En laat dood gaan nou ook nog eens een illusie zijn. In de film “Oneindig bewustzijn” leer je meer over het oneindige jij!

Ik wens je een fijne week toe.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies