/
Mag er van jou gehouden worden?

Mag er van jou gehouden worden?

Ik heb het heerlijk met mezelf

Marieke is een jonge vlotte vrouw die er goed uit ziet. Ze is single. Als ze bij me komt vertelt ze me dat ze gek wordt van al die mensen die haar maar willen koppelen. Dat iedereen roept dat ze er niets van begrijpen dat ze nog alleen is. Ik heb het gewoon heerlijk met mezelf zegt ze. Als ik buiten in de natuur ben, heb ik niets of niemand nodig. Ik heb mezelf.

Prachtig als je dit kunt ervaren. Als je in goed gezelschap bent met je zelf. Dan ben je inderdaad niet afhankelijk van de aandacht, de aanraking of de liefde van de ander.

Mag iemand van jou houden

Toch voelde ik dat er iets onder dat “ik heb het goed met mezelf” zat. Ik vraag Marieke of zij het lastig vindt om zich te verbinden met andere mensen. Hoe veilig dat voor haar is. Hoe is het voor je als andere mensen aangeven dat ze om je geven, dat ze van je houden? Voel je je op je gemak als iemand je een stevige hug met buiken tegen elkaar geeft?

Onveilig

Ik zie dat ze me aankijkt en haar mond open valt. Ze zoekt naar woorden, ik zie de verwarring die ontstaat. Ze vertelt me dat ze dat heel moeilijk vindt. Me verbinden met andere mensen geeft een heel onveilig gevoel. Dan moet ik voortdurend op mijn hoede zijn of ik niet wordt afgewezen, niet wordt aangevallen, ik ben dan voortdurend mijn omgeving aan het scannen.

Overweldigend

Marieke vertelt verder. Een paar maanden geleden had ik een tijdje contact met een leuke vent. Gewoon gezellig. Tot het moment dat hij mij vertelde dat hij voelde hoeveel hij van mij hield. Mijn keel werd dicht geknepen, ik kreeg zowat geen lucht meer. Ik moest weg. Het overweldigde me. Ik wilde alleen zijn. Alleen met mezelf, toen werd het weer rustig.

Gemis en eenzaamheid

In de sessie die daarop volgt ontdekt Marieke hoe ontzettend moe ze van dat alert zijn en scannen wordt. Dat het alleen maar nog meer angst genereert. Ze komt uit in een aantal vorige levens waar liefde haar de kop gekost heeft. Ze ziet het laatste leven waarin ze besloten heeft zich voortaan niet meer lief te laten hebben. En …. ze voelt nu het enorme gemis en de eenzaamheid. Het gemis aan liefde, aan aandacht, aan verbinding, aan aanraking, aan samen zijn, aan delen.

Marieke maakt contact met de Marieke’s uit de vorige levens. Vanuit haar huidige zijn stuurt ze hen, met behulp van haar licht, de liefde, de aandacht, de aanraking, het vertrouwen, het verbinden en niet te vergeten de veiligheid die ze toen nodig had. Daarop voelt ze de energie in zich zelf veranderen. Ze voelt het verlangen om als de Marieke van nu verbindingen aan te gaan, om zich lief te laten hebben, om aangeraakt te worden, om deel te zijn van het geheel.

Een big smile

Ze nodigt de man in kwestie in de energie uit om voor haar te komen staan. Hij vertelt haar opnieuw hoeveel hij van haar houdt. Marieke begint wat onwennig te lachen en langzamerhand ontstaat er een dikke smile op haar gezicht. Ik zie hoe ze het stapje voor stapje kan toelaten en hoe het helemaal indaalt in haar lichaam. Ze opent haar ogen en kijkt me aan. Wauw, dit is raar en ze geeft me een stevige knuffel met buiken tegen elkaar.

Een achterdeur?

Durf jij je op het diepste niveau lief te laten hebben of heb je een achterdeur om te ontsnappen? Veel hoog sensitieve personen herkennen zich in dit verhaal. Omdat ze alles oppikken van de buitenwereld is het te overweldigend om het krachtige veld van liefde toe te laten. Toch is de liefde de krachtigste healer en de grootste en diepste bron om in zachtheid jeZelf te ervaren. Als je jezelf aan deze bron durft over te geven kun je die onvoorwaardelijke liefde van het Goddelijke Zelf voor jou ervaren. Om vervolgens vanuit die liefde het verlangen te voelen om dat te delen met de mensheid. Dat wat je uitzendt krijg je terug. Hoe meer liefde jij uitstraalt, hoe meer je ontvangt. Hogeschool werk? Misschien, iedere stap is er een.

Resoneert het verhaal van Marieke met je? In de krachtige workshop “De wonderbaarlijke kracht van JA-zeggen” krijg je alle gelegenheid om JA te zeggen tegen je angsten, je ideeën en tegen het ontvangen van liefde. Meer info kun je vinden op https://www.het-licht.net/de-wonderbaarlijke-kracht-van-ja-zeggen/

Uiteraard ben je ook van harte welkom voor een individuele sessie om, net als Marieke, jezelf te bevrijden van de ervaringen uit het verleden.

Ik wens je een fijne, liefdevolle, verbonden week toe.

Harte groet,

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies