/
Magie, bestaat dat?

Magie, bestaat dat?

Laatst had ik met een cliënt een mooi gesprek over magie. De mooie magische films van Walt Disney of Harry Potter, de tovenaarsleerling. We hebben magie veelal naar het oord van sprookjes en onmogelijkheden verwezen. Maar weet je wel hoeveel spirituele lagen er in de films van Walt Disney zitten. Hoeveel mooie levenslessen hij in de films heeft aangereikt.

Magie is er altijd

In mijn visie is magie er op ieder moment in je leven. Het gaat er om of we openstaan om de magie te zien. Is het niet magisch dat én hoe de zon iedere dag weer opkomt? Is het niet magisch hoe een kind groeit in de moederschoot en ontstaat uit een ei- en zaadcel? Is het niet magisch hoe het bos prachtig getooid is in gouden kleuren en over een paar maanden weer uitbundig groen is.

Magie is voor mij ook het grotere plan van het leven te zien. Te ontdekken hoe alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Dat alles wat we meemaken exact klopt en dat de ene situatie de opmaat is voor (de) volgende(n). Dat de ontmoeting met die ene persoon als een domino-effect wendingen aan ons leven geeft en ons doet groeien.

Karel is gek van old-timers. Hij is al jaren op zoek naar een specifiek type en heeft hem tot nu toe nog niet gevonden. Hij is op uitnodiging van een vriend mee naar Dublin. In de bus staat hij op voor een oudere man. Deze man begint een praatje met hem te maken over dat dat niet meer zo vaak gebeurt en dat hij het waardeert. Dan ziet Karel op de jas van de man een bepaald symbool wat met de betreffende old-timer te maken heeft. Karel vraagt de man ernaar en al snel blijkt dat de mannen de liefde voor old-timers delen. Ze stappen samen uit bij dezelfde bushalte en om een lang verhaal kort te maken …. Karel heeft zijn old-timer gevonden. Was Karel niet ingegaan op de uitnodiging van de vriend dan was zijn droom dus niet op deze manier op zijn pad gekomen. Toeval of magie?

Jij als magie-creator

Hoe zou het voor je zijn als je weet dat jij de magie in je eigen leven kunt creëren?  Als je afgestemd bent op – zoals Geert Kimpen in zijn lezing zegt – de tom tom van je ziel? Als je zo’n leven creëert waarin je WAUW uitroept om dát wat er in je leven verschijnt en hóe het in je leven verschijnt. Hoe je de samenhang gaat zien. Mogelijkheden die ver voorbij het begrip van je hoofd gaan. Wat een cadeau’s liggen er op jou te wachten! En daar zijn we weer. Dat vraagt om overgave. Met heel je wezen jezelf overgeven aan en vertrouwen op het Goddelijke Zelf. Aanwezig zijn in het niet-weten en JA-zeggen tegen dat wat je pad kruist. Loslaten van controle, want het ego wil altijd de grip houden en dan krijgt magie geen kans.

Dat betekent overigens niet dat je niets meer doet en maar gaat zit afwachten. Zoals ik vorige week schreef is de kracht van intentie een enorme sterke. Je focus houden, van moment tot moment en vervolgens loslaten hoe en wanneer iets naar je toekomt.

De pijnappelklier

Het goede nieuws is dat de toegang tot de magie – uiteraard – in jou zit. Door de pijnappelklier te activeren wordt je een soort antenne die frequenties uitzendt om magie te ontvangen. Dat activeren kan op verschillende manieren. Door bijvoorbeeld naar bepaalde muziekfrequenties te luisteren, door bepaalde ademhalingsoefeningen te doen of met behulp van specifieke meditaties. Als we ouder worden verkalkt de pijnappelklier namelijk. Wil je dus de magie ervaren is het van belang om – net als je koffiezetapparaat – je pijnappelklier te ontkalken. Je zet daarmee ook een verjongings- en energietraject in gang. Verderop in dit voedsel wat linkjes over het activeren.

Ken je ook de magie van het hart?

Ik kwam deze week een aantal mooie stukken op Facebook tegen over vergeving. In mijn wekelijkse Voedsel voor de ziel schrijf ik er deze week meer over. Wil je die ook ontvangen, meld je dan aan op de homepage. Blok 2 van Awakening your light body, gaat over het openen van je hart en de magie van de hartsenergie ervaren. Heb je blok 1 ooit bij mij of een andere docent gevolgd, dan ben je van harte welkom om in te stappen. Heb je blok 2 al eens bij mij gedaan, dan kun je voor half geld in de herhaling mee doen. Weet dat de energie weer verhoogd is en dat je ervaringen weer geïntensiveerd kunnen worden.

Ik wens je een fijne week vol met bewustzijn op al die magie in je leven.

Harte groet,

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies