/
Moedeloosheid en heimwee

Moedeloosheid en heimwee

“We zijn toch al een tijdje onderweg en het lijkt maar niet te komen”. Met een moedeloze blik in haar ogen keek Kiara me aan. “Ik had echt gehoopt dat we er nu zouden zijn”. Op mijn vraag “wat er niet lijkt te komen en waar we dan nu zouden moeten zijn” begint ze hard te huilen. Ze heeft zo’n heimwee. Heimwee naar thuis waar er vrede en rust is. Waar er begrip en saamhorigheid is. Waar er een samengaan voor het hoogste is met alle aanwezige wezens.

Samen met Kiara verbleef ik een aantal dagen op het Elohim Centrum in Veelerveen- een unieke krachtplek. Het centrum heeft verschillende tuinen met energieën rondom bepaalde thema’s. Poorten worden geopend en je bewustzijn krijgt een flinke boost. Eenhoorns, draken, trollen en elven behoren opeens niet meer tot de sprookjes. Krachtige wezens die met hun energie ons ondersteunen op onze levensreis.

Kiara kwam hier weer in contact met haar eigen drakenkracht, een enorm liefdesveld. De eenhoorns duwde hun zachte neuzen in haar hals en tegen haar hart, waarop ze voelde dat ze in haar eigen zachtheid kwam. In de tuin van Merlijn en Merlina werd ze zich bewust van haar enorme creatiekracht en de oneindige mogelijkheden die ze tot haar beschikking heeft. Kortom een enorme uitlijning op haar ware Zelf.

Aan het einde van het weekend verzuchte ze “hoe heb ik me zo moedeloos kunnen voelen”. Ik heb weer ervaren waar ik steeds zo’n heimwee naar had. Het is er gewoon, de innerlijke vrede, de rust, het vertrouwen. Ik kon er alleen op dit niveau niet bij.

Er gebeurt nogal wat

In de uiterlijke wereld mag het dan lijken dat we geen steek opschieten. Ondertussen gebeurt er nogal wat met de mensheid en het hele universum. Kijk eens terug hoe je verandert bent de afgelopen drie jaar. Hoe je anders reageert op situaties, hoe je anders over dingen denkt, wat er helder is geworden voor je. Wat illusies bleken te zijn. Hoe anders je met relaties omgaat en – heel belangrijk – hoe je met jezelf omgaat. En ja, grote kans dat er nog thema’s voorbij komen die terugkeren. Die op een nog dieper niveau gezuiverd willen worden. Dat is waar we in zitten – een groot zuiveringsproces om weer helemaal uit te komen waar je zo’n heimwee naar hebt/had.

Je bent dus niet meer wie je vanmorgen was! Dat betekent ook dat de persoon – met wie je in gevecht bent – niet meer is wie hij vanmorgen was.

Het is er gewoon al

Het goede nieuws is dat we er al zijn. Het is er allemaal al, het vraagt om je bewustzijn uit te laten dijen zodat je als multidimensioneel wezen jouw totaliteit kunt ervaren. Tegelijkertijd zijn we er nooit. Jij bent bewustzijn. Bewustzijn is energie. Energie is in beweging, evolueert en houdt niet op te bestaan. Onze groei, evolutie is een on-going proces. Dit is een beleving en daar kan je hoofd niet bij.

Zitten

Mocht er dus een vlaag van moedeloosheid of heimwee voorbij komen, ga dan even met jeZelf zitten. Kijk eens naar de groei die jij en de wereld al doorgemaakt hebt/heeft en maak contact met dat prachtige wezen dat je bent dat deel uitmaakt van een oneindig veld waarin alles, maar dan ook alles, aanwezig is. En ja, er zijn zeker ook dingen in de wereld die naar een hoger bewustzijn mogen groeien. De uiterlijke wereld spiegelt onze innerlijke wereld. Ik weet het, een cliché, het begint bij jezelf. Als jij dát verandert in jezelf, verandert er gelijk een deel in het veld waarop anderen weer mee kunnen resoneren. Kortom we hebben allemaal een sleutel in onze handen. Open jij de volgende poort voor jouw volgende stap in groeiend bewustzijn?

Fijne week!

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies