/
Mooi weer en last van de buren of vliegtuigen?

Mooi weer en last van de buren of vliegtuigen?

Zit je net lekker met je tijdschrift onder de parasol, begint de buurman met zijn cirkelzaag te klussen. Wil je net een power-nap doen, begint de baby van de buren te huilen. En oh ja, laten we de vliegtuigen, de treinen en de auto’s niet vergeten. Ik denk dat iedereen zich wel in een soortgelijke situatie herkent.

Meditatie op het marktplein

Toen ik een aantal jaren geleden een retraite deed, werd er voorgelezen uit het werk van Osho. “Het is heel eenvoudig om in je eentje, in alle stilte, op de top van de berg te mediteren. Ware meditatie is midden op het drukke marktplein, om daar in je eigen stilte aanwezig te zijn”. Ik weet nog goed dat ik na de retraite een familiefeest zou hebben en vooraf had besloten daar niet bij te zullen zijn. Na deze woorden was het helder. Ik ging naar dat feest. Een mooie uitnodiging om binnen al het feestgedruis in mijn eigen stilte aanwezig te zijn.

En dat vraagt alertheid. In contact met je Goddelijke Zelf, afgestemd op je bron, zul je merken dat je helemaal geen last hoeft te hebben van alle omgevingsgeluiden en impulsen. Ook niet als je hooggevoelig bent. En als hooggevoelige kan ik dit zeggen, omdat dit mijn eigen ervaring is.

In je eigen stilte aanwezig zijn

Nu denk je misschien, “ja leuk, in je eigen stilte aanwezig zijn, hoe zit het dan met het contact met anderen?” Het interessante is dat als ik in verbinding ben met mijn Goddelijke Zelf dat ik dan ook verbonden ben met alles om mij heen. Ik maak deel uit van dat grotere veld, waar alles en iedereen deel vanuit maakt. Ik die verbinding merk ik dat ik exact die woorden spreek, die de ander kan horen. Exact die woorden komen uit mijn mond die belangrijk zijn om te zeggen. Ik hoor ook wat de ander zegt én het gaat als het ware door mij heen. Ik hoef het niet allemaal op te slaan. Als het belangrijk is dat ik iets onthoud, plopt het wel weer op. Dingen die niet belangrijk zijn gaan als het ware mijn ene oor in en het andere weer uit. Dat geeft rust in je hoofd. Zonde van al je harde schijfruimte om alles op te slaan wat iemand tegen je vertelt.

Slachtoffer of innerlijke kracht?

Hoe zou het voor je zijn om een leven te leiden vanuit innerlijke rust en stilte? Ik kan je zeggen dat dat zo’n vrede en harmonie schept in je leven. Ben je gestrest en niet in contact met je Zelf, dan reageer je heel anders dan dat je reageert vanuit de verbinding. Het vraagt om je bewustzijn uit te laten dijen. Je steeds meer bewust te worden van het licht dat jij bent. Dat jouw aanwezigheid op zich al een bijdrage is, zonder dat je iets speciaals doet. Geef jij het commitment aan jeZelf? Je hebt wérkelijk een keuze of je wel of geen last hebt van de buren of de vliegtuigen of van wat dan ook om je heen.  Ben jij het slachtoffer of kies je voor je eigen kracht?

Tijdens één van de coachingsreizen naar Italië loopt het traject een stukje door een drukke straat. We lopen daar langs de kant van de weg en de auto’s rijden net niet de vouwen uit je broek. Heel interessant was om op te merken dat we geen enkele last van de auto’s en het overige verkeer hadden. We liepen daar in onze kern, aanwezig in ons zelf.

Hoe je dat doet? 

Het Goddelijke Zelf is er al hè! Dat is er altijd. Het gaat erom dat het in je bewustzijn komt. Dat jij het toelaat om in je bewustzijn te komen. En daar kun je om vragen. Vraag je Goddelijke Zelf om in je bewustzijn te komen. Vraag om stilte, vraag om rust, om vrede, om harmonie. Neem eens een aantal momenten op een dag dat je hier aandacht aan besteedt. En dat kan in een paar minuten. Als je op het toilet zit, aan de afwas bent, de was ophangt of – nog fijner – er gewoon even voor gaat zitten. Sluit je ogen en vraag je Goddelijke Zelf zich aan jou te tonen. Laat los hoe dat zou moeten zijn. Dat kan op allerlei verschillende manieren. Rust, kleur, licht, klank, vrede. Kijk dan eens wat er gebeurt. Je zult merken dat je steeds verschillende ervaringen krijgt. Stap niet in de valkuil om een eerdere ervaring te willen herhalen. Het komt zoals het komt. Als je hier echt voor kiest en meerdere keren per dag verbinding maakt, zul je merken dat je leven gaat veranderen. Kun je straks gewoon rustig en vredig in de tuin zitten terwijl de buurman zijn terras aan het leggen is.

Tijdens de sessies die ik geef wordt deze verbinding heel krachtig in jezelf aangeraakt. Verlang je naar jeZelf? Naar je eigen licht? Overweeg dan eens om een afspraak met me te maken om te voelen dat jij een stabiel en solide licht kan zijn. Dat je gewoon heerlijk in je tuin kunt zitten te genieten van het mooie weer, zonder maar enige last van je omgeving te hebben.

Fijne week.

 

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies