/
Naar wie of wat luister jij?

Naar wie of wat luister jij?

Cindy kwam bij me omdat ze niet weet hoe ze haar leven wil en kan vormgeven. “Ik waai zo’n beetje met alle winden mee”. Cindy gaf aan veel belang te hechten aan wat anderen mensen zeggen. “Ik weet niet zo goed wat mijn eigen waarheid is”. “Ik voel dat ik nieuwe stappen wil maken en laat mezelf steeds tegenhouden door mijn omgeving”. Die zeggen dat het egoïstisch is, dat ik het niet kan maken, dat ik geen verantwoordelijkheid neem.

Verwarring

Als je altijd geluisterd hebt naar anderen kan deze tijd heel verwarrend voor je zijn. Het is je vast niet ontgaan hoe je de afgelopen jaren veranderd bent. En jij niet alleen! En nu weet je niet welke kant het opgaat, je voelt alleen dat nieuwe aan de horizon gloren. Je voelt dat je stappen wilt maken die je nog nooit gemaakt hebt. Je bewust worden van jouw doel hier op aarde. Van jouw  unieke bijdrage. Jouw hoogste potentieel wil tot uitdrukking gebracht worden. Die wil geleefd worden. Naar wie luister jij? De media, je familie, je collega’s, je vrienden, je lichaam?

Luisteren naar je lichaam

Je lichaam geeft zo mooi aan waar je in de bevroren energie zit. Vaak door pijn of minder beweeglijkheid. Stramheid, stijfheid, weinig lichaamsbewustzijn. Door te luisteren naar ons lichaam kunnen we bewust worden van wat er wil veranderen in ons leven. Voor mij is dagelijks yoga daar een grote steun bij.

Overgave

De mantra “Om Namah Shivaya” betekent: ik buig voor Shiva, de kracht in mij die helpt los te laten, die mij het vergankelijke van alles laat doorzien en me doet realiseren wat mijn ware natuur is.

Tijdens een yoga- en meditatiemoment kwam deze mantra in mijn hoofd en bracht me bij de ervaring van “gedragen en ondersteund worden door het licht”.  Ik werd me er bewust van dat ik het blijkbaar toch niet voor de volle 100% vertrouwde. Wat valt er dan allemaal weg? Wat staat me dan te wachten? Angst! In de beleving van gedragen en ondersteund worden viel alle angst van me af. Kwam ik tot de ervaring van vreugde in overgave. En ik kan je zeggen, dat voelt zoveel vrijer!

Luisteren naar en je overgeven aan het licht, je ware natuur. Dan valt alle ruis van je af. Je kunt gaan merken dat je lichaam daar direct op reageert. Het kan meer en meer in diepe ontspanning komen omdat het vertrouwen er is dat je gesteund en gedragen wordt. Er valt niets te verliezen. Zelfs als alles rondom je weg zou vallen dan blijft er dat oneindige bewustzijn, dat jij bent, over. Het gaat om de beleving en de ervaring. Anders blijft dit een theorie en kom je nog geen snars verder.

Het verlangen

Voel je het verlangen om te (leren) luisteren naar dat diepere in jou? Om te ontdekken waarom je hier rond hobbelt en wat jouw unieke bijdrage is. Om tot overgave aan het licht te komen? Lees dan vooral even verder. In dit Voedsel rijk ik je een aantal mooie mogelijkheden aan om die ervaringen op te doen.

Voor nu wens ik je een mooie week toe.

Harte groet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies