/
Neutraal blijven

Neutraal blijven

“Het valt niet mee hè”, iets wat mijn moeder afgelopen week een aantal keren te horen kreeg tijdens, best pittige wandelingen, in Klein Zwitserland. Het viel ons beiden op. Zelf liepen we in een energie van verbazing, verwondering, sereniteit en dankbaarheid. Het werd weer helder vanuit welk perspectief je kijkt en wat dat met je ervaring doet.

NIVEA

Ken je de term NIVEA? Het betekent “niet invullen voor een ander”. Vanuit neutraliteit observeren wat er gebeurt, zonder mening, overtuiging of idee erop te plakken.

Jouw energie toont jou, nog voor je gesproken hebt

En hoe lastig kan dat toch zijn om neutraal te blijven! Gedachten schieten pijlsnel door je hoofd en voor je het weet heb je ergens een mening over gevormd. En heel klein hè. Iemand loopt in een bepaalde jas voorbij en je hebt er een mening over. Lelijk of prachtig of wat dan ook. Weet je dat je die energie dan uitstraalt dan de ander en wat voor effect dat heeft?

Het gaat altijd over jezelf

In één van mijn meditatiecursussen werd gevraagd wat we kunnen doen voor de wereld.

In neutraliteit, met een open hart, aanwezig zijn met dat wat er is.

In coronatijd werd ons heel duidelijk getoond hoe we in de dualiteit en de strijd kunnen schieten. De gebeurtenissen die nu in de wereld plaatsvinden (en dat is niet in alleen in Israel en Ghaza) laten ons nog weer uitvergroot zien hoe het is gesteld met macht, dualiteit, strijd. Met beter willen zijn, willen winnen, over onmacht en leed. Al die aspecten die we ook in onszelf kunnen aantreffen, als we ze durven aan te kijken. Geen vóór of tegen. Geen dader of slachtoffer aanwijzen. Puur je ervaring zijn. Je beleving. Wat doet het met je. Wat wordt er in je geraakt. Het gaat altijd over jezelf.

Gigantische kracht

Als je je hart opent voor dát wat zich in jou openbaart, zonder oordeel, kun je gaan ontdekken wat je werkelijk bent. Je bent namelijk niet de dader, het slachtoffer, je bent niet de gekwetste, de strijder. Je bent (deel van) een enorm bewustzijnsveld met een gigantische kracht tot transformatie. En dat wil gedeeld worden!

Hoe mooi is het dat zoveel mensen zich daar meer en meer bewust van worden. Van de kracht van aankijken wat er is. Van de kracht van samenkomen en in liefde voor het nieuwe gaan. Hoe we er meer en meer bewust van worden dat we samen een enorme power hebben om vanuit neutraliteit, vanuit liefde, een nieuwe wereld te creëren. En dan kan het zomaar wel eens heel snel gaan.

Vertrouwen

Mocht je het vertrouwen verliezen open je dan voor de trilling van vertrouwen. Laat je er in ondergedompeld worden zodat je vanuit dat vertrouwen je licht kan laten stralen en daarmee je omgeving raakt.

Steeds wordt er weer bij ons aan de deur geklopt om stevig in je eigen licht te staan. Als een vuurtoren, een baken. En mocht je nog twijfelen aan je eigen lichtkracht ….. temidden van de duisternis schijnt de meest eenvoudige lamp als een vuurtoren (Emile Gaboriau)

Verderop in het Voedsel een uitnodiging van Lynn McTaggart om in meditatie samen te komen vanuit de intentie van vrede. De kracht van samen!

Ik wens je een mooie week.

Harte groet,

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies