/
Overgave aan het moment en aan dat wat er is

Overgave aan het moment en aan dat wat er is

Heb je afgelopen week de uitzending “Op de proef gesteld” gezien met Martijn Krabbé en Herman de Blijker. Zij gingen naar Groenland om er een haai te vangen. Een prachtige reportage waarin overgave aan dat wat er is tot uiting komt. Je kunt hem hier nog terugkijken.

Hou ziet jouw leven eruit als je je helemaal kunt overgeven aan dat wat er is? Als je kunt samenvallen met het moment? Als je de impulsen volgt die het Goddelijke Zelf aan jou doorgeeft?

Impulsen volgen
Ria is als wijkverpleegkundige betrokken geweest bij het overlijden van een oudere dame. Eén van de zonen was iemand die ze uit haar dorp kent en die ze bij het overlijden heeft opgevangen en ondersteunt. Na het overlijden kwam een aantal keren in haar op om even bij deze man langs te rijden of een kaartje in de bus te doen. Niet gedaan…. Vier maanden later komen ze elkaar tegen in het dorp. De zoon vertelt dat hij zo blij was met haar en dat hij een aantal keren langs gefietst was en getwijfeld had om even aan te bellen. Niet gedaan….
Tijdens de laatste ontmoeting bleek hoe fijn ze het beiden vonden om elkaar hier weer over te spreken. Het ego heeft ze ervan weerhouden om de impuls op te volgen. Gedachten als: “nu even niet, geen tijd, hij zit er wel niet op te wachten etc etc.”.

emoties-transformerenDoor het niet volgen van je impulsen ontneem je de ander ook de kans de volgende stap te zetten. Ik heb het al eens eerder geschreven. We tikken elkaar voortdurend aan en door je impuls te volgen ben jij de opener voor het volgende stukje van het pad dat jijzelf maar ook wat de ander loopt.Heel vaak begint ons ego te tetteren en met allerlei argumenten te komen om de impulsen maar niet te volgen. Angst, eerdere ervaringen (uit dit of vorige levens), gedachten van een lagere trilling: het zijn allemaal ondermijnende energieën die je afhouden van het volgen van je impulsen.

De impulsen, afkomstig van je Goddelijke Zelf, zijn de richtingaanwijzers voor het volgen van je hoogste pad in je leven. Ze zijn ondersteunend, niet alleen voor jezelf maar ook voor je medemens. In die afstemming gaat het niet meer om jou, als persoon, maar om jouw bijdrage aan de nieuwe wereld. Aan het welzijn van zowel jezelf als de ander.

Overgave
Hoe meer en meer je de impulsen kunt en durft te volgen die in het moment opkomen, hoe meer je vanuit de overgave kunt gaan leven. Je bent steeds in verbinding met het moment. In ieder moment voelen wat de volgende actie is die je gaat ondernemen. Zo lag ik net in mijn bed te denken “ik ga het ontbijt klaar maken”. Mijn impuls was om eerst deze “Voedsel voor de ziel” te schrijven. Ik pak dat moment ook direct omdat de informatie dan stroomt. Daarnaast geef ik mijn man de gelegenheid om het ontbijt te verzorgen 🙂

Overgave aan dat wat is betekent omarmen van dat wat er is. Of het nu leuk of minder leuk is. Je geeft je weerstand, je vechten op. Het is als het stromende water. Je stroomt mee.

Onverschilligheid
Overigens betekent overgave en omarmen van dat wat er is niet een soort onverschillig je erbij neerleggen. Je bent écht verbonden met het moment en dat wat er is. Dat betekent dat je ook voelt wat het met je doet. Dat je van de situatie boos of verdrietig wordt. En om ook dát weer te omarmen. Het hoeft niet weg. Het stroomt door je heen, het komt en het gaat en je bent het niet. Want jij bent het licht.

Je kunt water niet pakken door het te grijpen. Laat je hand tot rust komen en je zult het ervaren.
Wayne Dyer

Rust
Een mooie bijkomstigheid van overgave is dat het je zo’n rust geeft. Als je ophoudt met vechten tegen de situatie is het gewoon goed zoals het is. Ga je ook steeds meer het hogere doel van de situatie inzien. Waarom iets gebeurt en wat het oplevert.

De uitnodiging voor deze week is om er eens vaker bij stil te staan waar je allemaal nog tegen vecht. En dat kan heel subtiel zijn. Iedere keer als je dat merkt: terug, in het moment, in het nu, in de overgave. Ja tegen dat wat er is. Het is alsof je een knop omdraait.

Ik wens je een mooie week toe vol rust en overgave.

Oh ja, en die uitzending over Groenland is gewoon ook prachtig om een mooie indruk over Oost-Groenland te krijgen.

Tot volgende week.

Harte groet,
Marion

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies