/
Paniek en liefdevolle aandacht

Paniek en liefdevolle aandacht

Freya kwam bij me omdat ze last had van paniek aanvallen. Bang om iets verkeerd te doen of te zeggen, waarop ze afgerekend zou kunnen worden, had ze een straatvrees ontwikkeld, zodanig dat ze niet meer kon functioneren. Het liefste bleef ze in haar bed. Een dichte keel, een bonzend hart en zware hoofdpijn. Dit duurde al een tijdje en Freya was nu op het punt gekomen dat ze er klaar mee was.

Het grappige was dat in diezelfde week ik Linda ontmoette. De werkrelatie waar ze in zat gaf een te hoge druk en ze besloot van het ene op het andere moment dat ze er mee stopte. Ze zei: ik had geen idee wat ik dan ging doen en hoe er dan geld op de plank moest komen. Ik voelde van binnen het diepe vertrouwen dat het wel goed zou komen. En dat deed het.

Persoonlijkheid en Goddelijke Zelf

De situatie van Freya is een ervaring van de persoonlijkheid die geen grip heeft op hoe een ander reageert. De situatie van Linda is een ervaring van vertrouwen op het Goddelijke Zelf dat haar leidt.

De shift

Onderschat niet de enorme shift waar we deze tijden met zijn allen door heen gaan en hoe spannend dat voor je persoonlijkheid kan zijn. Het Goddelijke Zelf klopt bij je aan de deur en blijft net zo lang kloppen tot je open doet.

Geen weg terug meer

Dingen die jarenlang vanzelfsprekend waren (je aanpassen, pleasen, jezelf wegcijferen, van jezelf alles moeten enz. patronen die vertrouwd voor je waren, worden nu als het ware opengebroken. Het vraagt om diep te vertrouwen op jeZelf, op jouw innerlijke leiding. Het vraagt om jouw eigen pad te lopen, ook al lijkt dat misschien heel gek en vind je omgeving daar van alles van.  Er is geen weg terug meer. Of toch…. met als gevolg dat je hele systeem reageert zoals bij Freya.

Een carrière switch

Het kan je helpen door je persoonlijkheid liefdevolle aandacht te geven. Samen op de bank te gaan zitten en het te vertellen dat je – in dit geval de paniek – begrijpt. Omarm de persoonlijkheid (hoe die zich ook aan je toont), laat het jouw liefde ervaren, jouw zachtheid. Vertel de persoonlijkheid dat we als mensheid in een enorme groei zitten en dat het mee mag groeien. Dat jullie samen verder gaan waarbij de persoonlijkheid een soort carrière switch krijgt. Dat het de energie van jouw ware Zelf mag gaan uitdrukken. Dat het over samen gaat én ….. dat er voor je gezorgd wordt!

Rust en vertrouwen

Freya kwam in afstemming op haar Goddelijke Zelf en in gesprek met haar persoonlijkheid in een diepe rust. Ze kwam bij een weten wat verder ging dan de antwoorden die van haar verwacht werden. Die deden er helemaal niet meer toe. Ze kwam bij de oneindige liefde waarmee ze omgeven is en voelde daarmee hoe hard ze al die jaren voor zichzelf was geweest.

De maanden erna ontmoette ik Freya nog een paar keer. Iets wat jarenlang een patroon is geweest, is als een langspeelplaat waarbij de naald steeds in dezelfde groef gelopen heeft. Nu die een tik de andere kant op krijgt, wil die weer terug naar de oude groef waar die altijd in gedraaid heeft.

Ik zag Freya steeds zachter worden en open gaan. Haar ogen begonnen te glanzen en ze vertelde dat de straatvrees stap voor stap aan het oplossen was. Ze ging weer zelf boodschappen halen en had weer ontmoetingen met vrienden en familie. Soms dook de paniek weer even op. In de ervaringen die ze had opgedaan kon ze dat liefdevol toelaten en was ze er ook weer snel uit.

Of je je nu herkent of niet in dit verhaal, we mogen zacht, liefdevol en begripvol naar onszelf zijn. Daarmee zet je de deur open om je ware Zelf naar buiten te laten komen.

Ik wens je een fijne week toe.

Harte groet,

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies