/
Pas op de plaats

Pas op de plaats

“Niets interesseert me meer, mijn werk, de gesprekken met vriendinnen, wat er in de wereld gaande is”

“Mijn baan is gestopt en ik moet iets anders gaan doen, geen idee wat”

“Ik sleep me door de dag heen, voel me intens moe en jij praat maar steeds over – dat nieuwe –“.

“ik zit in een akelige situatie met mijn kind en ik weet echt niet hoe ik hier uit moet komen”’

 

Allemaal worden we als het ware gedwongen om een pas op de plaats te maken. Het Goddelijk Zelf heeft al jaren bij je aan de deur geklopt om je te laten kijken en te laten luisteren naar jeZelf. Het was (en is) te druk om werkelijk te luisteren wat er je duidelijk gemaakt wil worden. Het ego is een meester in het blijven kwebbelen en je af laten leiden.

Letterlijk stil gezet

Het universum is genadig en als je een pas op de plaats krijgt aangeboden, benut hem dan volop! Deze dagen plopte de tijd bij me binnen dat ik bekkeninstabiliteit had. Ik werd letterlijk stil gezet. Toen had ik niet het bewustzijn dat dat het sein was om het roer om te gooien, om uit de ratrace te stappen en om “aanwezig” te zijn. Nu zag ik het ineens. Ik heb die twee kansen zeker niet benut en kreeg dus nieuwe mogelijkheden aangeboden 😊.

Het komt om te gaan

Tijdens zo’n periode van rust kunnen er nieuwe inzichten en ideeën opkomen. Kan het helder worden waar je leven van koers wil veranderen. Kan de creativiteit die in jou schuilt zijn weg gaan vinden. Uit de oude structuren. De energie kan op allerlei niveau’s weer gaan stromen nadat er eerst misschien een hoop oud verdriet, wanhoop, machteloosheid omhoog komt. Het komt om te gaan!

Nieuw begin

Het is als het ware het startpunt voor groei. Jouw volgende fase in je je evolutie. Het vraagt om volledig JA te zeggen tegen wat zich aandient, zonder verhaal. Het te doorvoelen wat het met jóu doet en dan merk je vanzelf dat er ruimte komt en dat het gaat.

Desi was werkzaam in de zorg en door onenigheid op haar werk kwam ze op straat te staan. Ze zat tegen een burn-out aan. De Arbo en het UWV gaven haar de ruimte en stimuleerden om zich zelf te ontdekken, om de tijd te nemen om te onderzoeken waar ze blij van werd en hoe ze haar bijdragen aan de maatschappij op een zo’n passend mogelijke manier kon leveren. Een traject van twee jaar waarin Desi groeide naar een blije vrouw vol eigenwaarde.

Ontdekken wie je dan wél bent

Weerstand is een emotie die roept om een pas op de plaats te maken. Het wordt vaak uitgelegd  als “dat voelt niet goed”. Ja, voor de persoonlijkheid! Weerstand geeft je juist de gelegenheid om te onderzoeken wat gehoord wil worden. Het biedt je een ruimte voor zelfonderzoek.

Als je verbonden bent met jeZelf dan komen er nieuwe oplossingen. Je hoeft niet te zoeken en hard je best te doen, ze worden je aangereikt. Die pas op de plaats periode biedt je dus de mogelijkheid om jeZelf te leren kennen.

Ik wens je een week vol groei toe.

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies