/
Pasen: een nieuw begin!

Pasen: een nieuw begin!

Met Pasen vieren we de opstanding uit de dood. Voor veel mensen is het feest ook verbonden met het begin van de lente, waar, uit het – ogenschijnlijke dode – hout, nieuw leven voortkomt. Hoe mooi om de huidige situatie symbolisch door te trekken. Vanuit de knop weet je ook niet wat voor bloem er naar voren komt.

De zin die steeds bij me opkomt is “als er één deur dicht gaat, opent zich een andere”.

Een nieuw begin

Deze tijd sluiten vele deuren zich (zowel letterlijk als figuurlijk). Als je stil wordt, kan het ook helder worden welke deuren er zich voor jou willen sluiten. Wat is klaar? Wat is oud en waar hou je nog aan vast, vanuit vertrouwde patronen? We roepen dan: “ja het voelt zo goed”. Het voelt goed omdat het in je comfortzone zit. Omdat het bekend en vertrouwt is. Wat als je jezelf uitdaagt en door de nieuwe deur gaat, die wijd voor je open staat? Neem zélf het heft in hand, voordat de beslissing voor jou wordt genomen. Die ervaren we namelijk veelal als lijden.  Een nieuw begin! Ben jij er klaar voor?

Voor mij gaat dit nieuwe begin over compassie, liefde, vrede, harmonie en vrijheid. Om dat uit te stralen. Over “wij” in plaats van “wij en zij”. Er zijn mensen die het momenteel erg moeilijk hebben. Open je hart. Heb compassie met datgene waar ze inzitten en hoe ze de realiteit ervaren. Laat je liefde stromen. Je hart staat echt te trappelen om eindelijk eens voluit naar buiten te kunnen komen, zonder oordelen.

Aandacht voor je lichaam

Vele lichamen hebben de oprechte aandacht van hun bewoners jarenlang gemist. Met ziektebeelden probeerden ze onze aandacht te wekken, hun boodschap duidelijk te maken. Deze tijd geeft je ook de unieke kans om je lichaam aandacht te geven. Je bewust te worden van je lichaam. Wat het nodig heeft aan voeding, aanraking, beweging. Je lichaam heeft “buiten zijn” nodig. Je verbinding met de aarde. Je aura laten zuiveren door de zon, de wind, het water, de bomen.

Het kan je helpen om gewoon 5 minuten stil te gaan zitten. Sluit je ogen en keer naar binnen. Hoor de stilte in jezelf, dan heb je al verbinding met je bron. Van daaruit ontstaat helderheid. Kun je helder krijgen welke deuren zich willen sluiten en welke zich voor je openen. Volg je hart, want dat klopt.

Ik ervaar steeds meer dat het leven een geschenk is. En dat genereert zoveel dankbaarheid. En dankbaarheid werkt weer als een magneet voor het goede in je leven. Kortom een aanrader .

Ik wens je hele fijne paasdagen.

Harte groet,

PS: Elke donderdagavond is er een live meditatie waar je aan kunt deelnemen. Hier vind je alle info

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies