/
Pfff, je zit altijd in de juiste situatie

Pfff, je zit altijd in de juiste situatie

Een opmerking die je niet altijd kunt plaatsen. Sommige mensen zitten in zulke dramatische situaties dat je bijna niet kunt geloven dat het exact de juiste situatie voor hen is.

Toch had ik deze week weer zo’n mooi voorbeeld dat deze visie verheldert.

Pam groeide op in – laten we zeggen – een onveilig gezin. Vader verslaafd aan de drugs en moeder verslaafd aan de alcohol. Haar hele leven heeft Pam in de overlevingsstand gestaan. De ene therapie na de andere heeft ze gevolgd om zich los te maken van haar ouders en de onveiligheid die ze in zichzelf voelde te transformeren. Mentaal en emotioneel was dat haar goed gelukt. De ervaringen lagen echter nog steeds in haar celgeheugen opgeslagen. In verbinding met het Goddelijke Zelf, kon ze zich zelf vullen met haar licht en het celgeheugen opschonen. Ze kon contact maken met de veiligheid die in én rondom haar aanwezig is. Als een groot veld van veiligheid. Ze maakte contact met haar ouders en toen …… zag ze, dat doordat ze in dit gezin geboren was, de krachtige Pam was die ze nu was. Dat ze al die kwaliteiten die ze heeft, zo goed heeft kunnen ontwikkelen door deze situatie. Ze voelde haar hart overlopen van liefde voor haar ouders en voor zich zelf. Vanuit een hoger perspectief kon Pam nu zien, dat haar hele leven exact gelopen was hoe het bedoeld was. Om haar te laten groeien.

Nog een voorbeeld

Pieter is een dementerende, blije man. Van een stuurse norse man is hij veranderd in een goedlachse man die graag contact met anderen maakt. Pieter is geworden als een kind en de omgangsnormen “hoe gedraag je je” is hij al  lang kwijt. In zijn leven was dat een aspect wat heel belangrijk voor hem was. De familie van Pieter vind het vreselijk en vindt het een ondraaglijk lijden. De vraag is “wie heeft er last van deze dementie”? Is dat Pieter zelf of is dat de familie die het lastig vindt om met de situatie om te gaan? Op zielsperspectief weet je niet wat Pieter in deze fase van zijn leven allemaal leert en wat het misschien wel een boost aan zijn ontwikkeling geeft. Vanuit welk perspectief kijk je?

Persoonlijkheids- versus zielsperspectief

Vanuit de persoonlijkheid kunnen we nooit overzien waarom iets gebeurd in het leven. We bestempelen het snel als erg of vreselijk, terwijl het, vanuit zielsperspectief misschien wel exact dát is wat gebeuren wil. Wat geleerd wil worden.

Mijn visie is, dat we precies in dat gezin zijn geboren, met die ouders en broers of zussen, op die plek op de wereld en in die omstandigheden die onze ziel verkozen heeft. Je kunt het dus anders willen hebben voor iemand. De vraag is echter of dat “andere” het hoogste goed voor de ander dient. Misschien heeft de ziel er juist voor gekozen om op deze manier nieuwe ervaringen op te doen en te groeien. We kunnen dus bidden, kaarsjes opsteken en de gidsen om een andere oplossing vragen. De vraag is echter of dit het hoogste goed van de ander dient.

Het vraagt slechts om nabij te zijn. Met heel je hart. In verbinding, in liefde. In volledige acceptatie van dat wat er is.

Hoe zit het dan met je eigen creatiekracht?

Zijn we dan helemaal overgeleverd of hebben we toch nog een vinger in de pap?

Mijn ervaring is dat als ik afgestemd ben op het Goddelijke Zelf ik in contact kom met mijn levenskracht. Met dát wat er geleefd wil worden door mij. Dan heb ik heel helder wat ik wil organiseren, wat ik wil neerzetten, waar ik voor ga. Ik hoef mijn aandacht daar maar op te richten en het is er al. Instant creaties! En, daarin is overgave aan het Goddelijke. Dat het op die manieren naar mij toe kan komen die mijn hoofd niet kan bevatten. Die afstemming kun je vinden door stil te worden, door naar binnen te keren, door bewust je ademhaling te volgen, door te mediteren, door je geest tot rust te brengen.

Heb ik echter verwachtingen of verlangens vanuit mijn persoonlijkheid, die veelal niet uitgelijnd zijn op het hoogste goed, dan ervaar ik dat als mijn best moeten doen of trekken aan een dood paard. Frustratie als iets niet lukt. Dan weet ik het niet, is er chaos, verwarring en geloof ik de illusies van het ego.

Kracht aan je groei

Breng je dit terug naar “je zit altijd in de juiste situatie” kun je je creatiekracht dus inzetten om het verlangen van je ziel te ondersteunen. Kun je je voorstellen wat een enorme kracht dit geeft aan je groei!

Ik heb een mooi aanbod voor je om in die stilte en die verbinding te komen. In de tijd rond Kerstmis nog wel! Alle info kun je vinden op https://www.het-licht.net/naar-binnen-en-bezinnen-rond-kerstmis/

Fijne week,

Harte groet,

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies