RK

Groenland… wat heeft het met me gedaan? Ik krijg het niet samengevat onder een paar woorden…

Wat ik uit Groenland heb meegenomen is de oorspronkelijke levenskracht… een link  naar de oorsprong van het zijn, een oerkracht die ik voel in ieder wezen, iedere steen, plant, dier etc…. en ik ervaar dat deze levenskracht los staat van de materie, dus ook los van mijn lichaam. En dan komt het besef dat ik mijn lichaam niet ben. Diep te voelen dat ik mijn lichaam niet ben plaatst mijn lichaam op een afstand, wat zeer vervreemdend aanvoelt.

Dit leidde mij naar een volgende ervaring, de materie krijgt een soort transparantie. Het is er en ook weer niet. Mijn huis en alles wat daarbij hoort lijkt distant. Ik voel mij in een heel groot veld. Ik ervaar dat alles inderdaad door een universele energie verbonden is.

Mij klein te voelen en tegelijk groots. Nederig bij zoveel pure natuurschoon en in de grootsheid van de natuur ervaarde ik mijn eigen grootsheid.

Ik vind het een land van extremen, licht en donker, kracht en kwetsbaarheid. De laagste trilling van de oeroude aarde en het ijs, wat de hoogste trilling voortbrengt, wel bijzonder dat die allebei zo aanwezig zijn. Laagste chakra, overlevingskracht en de hoogste, de spirituele dimensie.

Wat ik onder andere heb meegenomen uit de mysterieuze “valley of Angelica” is een gevoel van bescherming van mijn “starbrothers and -sisters”. Het voelt als een omhulling.

Wat jou rol betreft; je was de zorgzame moeder, die voedzame maaltijden creëerde en haar kroost bijeenhield ????; de bekwame reisleider, die het pad voor ons geëffend had door het prima regelen van de overnachtingen en transport en de spirituele coach met inzicht in de energetische dynamiek van de plek en juist inspelend op de thema’s die zich aandiende bij de groepsleden. Hartelijk dank!

Het was echt fijn met elkaar op pad te zijn!

West-Groenland, Augustus 2017

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies