/
/
Algemene info Groenland

Algemene info Groenland

Door de corona-perikelen zijn de reizen naar Groenland voorlopig uitgesteld. Wil je op de hoogte blijven over het aanbod? Schrijf je dan in om het wekelijkse Voedsel voor de Ziel te ontvangen. Daarin plaats ik alle activiteiten.

Groenland – ZIJN in het moment, terug naar je basis.

Ben jij een avonturier? Een controle-freak en wil je alles in de hand houden?

Groenland is geen vakantieland waar de gemiddelde Nederlander naar toe trekt. Gelukkig maar. Wel een land wat jou heel veel te bieden heeft.

NU

De Groenlandse bevolking leeft helemaal in het NU. Daar waar wij in de westerse wereld zo naar op zoek zijn. Omarm dat wat er is en we zien wel wat morgen ons weer brengt. Contact met deze mensen, die zo vriendelijk en open zijn, brengt je in het nu, in het moment en relativeert de ratrace in onze huidige maatschappij enorm.

Overgave en het loslaten van je behoefte aan controle

In Groenland leef je in eenheid met de natuur. Je moet wel. Gaat de helicopter vandaag niet omdat het hevig waait, dan gaat hij morgen – misschien. Ligt het fjord vol met ijsschotsen dan gaat de excursie vandaag niet door. Morgen – misschien. Niets is zeker in dit land. Je wordt uitgenodigd om tot pure overgave te komen aan dat wat er is. Dus ben je jouw behoefte aan controle echt beu? Hier ligt je ultieme kans om hem te laten gaan.

Terug naar je basis

Groenland is terug naar de basis, terug naar jouw basis. We zijn gewend te leven in luxe. Groenland kent geen luxe. Het grootste deel van de bevolking heeft geen stromend toilet, sporadisch een douche en men slaapt op een matras op de grond. Het is zo bevrijdend te ervaren dat je buiten de luxe kunt. Dat je ook je potje kunt koken met een kan water op de aanrecht ipv de kraan te openen waar stromend water uitkomt.

Groenlandse kinderen spelen buiten. Heerlijk om te zien met hun blote voeten in een hoop zand en en een plas water. Ik word er zelf altijd heel blij van als ik ze zie spelen. Wat een verschil met Nederland.

Groenland is dé plek om walvissen te ontmoeten en je te verbinden met deze grote liefdevolle dieren. Contact maken met de walvissen betekent je openen voor hun wijsheid, hun liefde en hun informatie. De walvissen ondersteunen je enorm krachtig in het thuiskomen in jeZelf. Zij dragen het veld van puur ZIJN waar ze je op uitnodigen mee te resoneren.

 

Hoge transparante energie

groenland-kleinDe energie op Groenland is hoog, bijna ijl en super transparant. Tegelijkertijd – en dat klinkt als tegengesteld – enorm aardend. Je wordt hier uitgenodigd om de hoge energie te integreren in je fysieke lichaam. Om die hoge energieën te gaan leven als mens. De Groenlandse naam voor Groenland is Kalaallit Nunaat. Het land van de mensen. De energie van Groenland nodigt je echt uit om “mens” te zijn – in verbinding met die hogere energieën.

Groenland is dunbevolkt. Slechts aan de randen van het eiland is bewoning. De rest wordt bedekt door de ijskap. Een zeer bijzondere ervaring om over de ijskap te lopen en de oudheid ervan te ervaren. Daarmee je eigen “oudheid” te ervaren.

Uren wandelen en niemand écht niemand tegenkomen. Helemaal samenvallen met de natuur, de stilte en jeZelf. Nieuwe inzichten krijgen over wie je bent en wat belangrijk voor je is. Wie je lief zijn en wat je volgende stappen zijn die je kunt gaan maken.

 

Jouw grootsheid of juist je nietigheid

De enorme ijsbergen spiegelen je grootsheid of juist je nietigheid. Het is maar vanuit welk perspectief je het bekijkt. Ze laten je de voortdurende beweging van jouw leven zien. Ze lijken stil te liggen en verplaatsen zich met een enorme snelheid. Verruiming in je bewustzijn.

En in deze omgeving zak je steeds dieper in jeZelf. Ontdek je wat van waarde is en wat eigenlijk alleen maar ballast op je schouders is. Kun je je ontdoen van deze ballast. Nieuwe keuzes maken.

Het weer op Groenland

Koud? Wat is koud? Het is er geen 25 graden. Afgelopen zomer liep ik in mijn korte broek. Knal blauwe lucht en een lekker zonnetje. Voor mijn gevoel zo’n 15 graden. Bleek het 4 graden te zijn. Door de arctische temperaturen voelt dat heel anders aan. Naast je thermokleding gaat je korte broek en zonnebrandcreme zeker mee in je koffer.

Weerbericht:
http://www.yr.no/sted/Gronland/

Garantiefonds GGTO

“Het Licht” is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO. Dit fonds staat er voor garant dat je het reeds betaalde deel
van jouw reissom terugkrijgt indien Het Licht failliet zou gaan. Dit kan zijn vóór jouw vertrek maar ook tijdens jouw verblijf op lokatie.
Bovendien garandeert Garantiefonds GGTO tijdens jouw verblijf jouw terugreis indien Het Licht, als gevolg van een faillissement, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door Het Licht  wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van € 7,50 per reiziger in rekening
gebracht aan de consument. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

Hier vind je de algemene reisvoorwaarden.

Nienke begint aan haar rondreis door Groenland. Ze is in het plaatsje Kangerlussuaq waar ze gaat kamperen op de gigantische ijskap. De midzomernacht maakt het een bijzondere, maar ook onwerkelijke ervaring

https://www.npo.nl/3-op-reis/24-09-2017/BV_101384935

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies