/
/
Algemene info IJsland

Algemene info IJsland

Door de corona-perikelen zijn alle reizen naar IJsland voorlopig uitgesteld. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in op het Voedsel voor de Ziel. Naast inspirerende teksten, vind je daar alle activiteiten.

IJsland – oerenergie, kracht, vuur, zachtheid, puurheid, schoonheid, heling.

Laat je passie en je levenskracht (weer) tot leven gewekt worden door de natuur van IJsland.

IJsland is het land van ijs, water en vuur. Je komt het tegen in de gletsjers, de watervallen, de kokende modderpotten, de geiser en de vulkanen. Ontmoet de walvissen – zwemmende bibliotheken die een schat aan informatie in zich dragen. Resoneer mee op hun bewustzijn, op hun innerlijk kompas.

De schoonheid van IJsland doet mensen laten huilen. Je komt in contact met je diepste zelf. Met je eigen vuur, je passie, je levenskracht. De immense stilte in jezelf, je ruimte, je weidsheid en je enorme kleurdiversiteit. Doordat de aardkorst letterlijk hier heel dun is, is het heel gemakkelijk om contact te maken met het vuur in de aarde. De vloeibaarheid daarvan. Daarmee met je eigen vuur en je eigen vloeibaarheid.

IJsland grijs en grauw?

Mensen denken vaak dat IJsland grijs en grauw is door de lavavelden. Echt niet! Ik ken geen land waar je op één dag zoveel verschillende soorten landschap aantreft met zo’n diversiteit aan kleuren.

In de vertraging

De natuur helpt je stap voor stap in de vertraging te komen. Wandelend, mediterend, zittend in een warm waterpool. Je te verwonderen over de enorme schoonheid van de aarde.

 

Natuurwezens en andere dimensies

Een groot deel van de IJslandse bevolking gelooft in het bestaan van elven en/of heeft contact met elven. Er was een plan om een weg te maken die dwars over een elvenburcht geplaatst zou worden. Door inmenging van de plaatselijke bevolking is de weg omgelegd. Om de burcht heen.

Er zijn meerdere plekken op IJsland waar elven worden waargenomen. Ook trollen en andere natuurwezens staan klaar om met je in communicatie te gaan. Om je te ontmoeten en hun energie met je te delen. Dat is een warm welkom. Voor mij iedere keer weer een feest als ik ze ontmoet.

Snæfellsjokull

Snæfellsjokull is de gletsjer waar het verhaal van Jules Verne zich afspeelt. De reis naar de holle aarde. Een gletsjer met een enorme mystieke kracht. Runa Gudrun Bergmann beschrijft in haar boek “The Magic of the Snæfellsjokull” de krachten van de gletsjer. De verschuiving in dimensies die hier waargenomen wordt. De landplaats voor buitenaardsen energieën en de bijzondere wolkformaties die zich boven de gletsjer vormen.

Mount Shasta in Californië is verbonden met de Snæfellsjokull.

Oneindig bewustzijn

Een prachtige kans om in jezelf dat oneindige bewustzijn te ontdekken wat veel verder strekt dan jouw aarde lichaam.

 

Leylijnen

Op IJsland komen op drie verschillende plaatsen leylijnen binnen. Lijnen die o.a. verbonden zijn met de Grote Piramide in Egype. Een energetische snelweg. Zelf ervaar ik het als of mijn hele energieveld open plopt, geherstructureerd wordt en naar een hoger level wordt getild.

Het weer op IJsland

Geen pijl op te trekken. Op IJsland kun je t-shirts kopen met daarop de tekst “bevalt het weer je niet? Wacht dan vijf minuten”. Dat betekent letterlijk dat je het ene moment in je t-shirt loopt en het andere moment je regenpak aan hebt. IJsland kan prachtig zonnig zijn, strak blauwe lucht en korte broek weer hebben. Het kan er regenachtig zijn met een koude frisse wind. Dus je uitrusting bestaat uit én een goed regenpak én zonnebrandcrème.

Op IJsland geen stranden waar je in je badgoed lig te bakken. Dat zal duidelijk zijn. Dit is veel leuker. Wat denk je van zwemmen in een warm waterbron tussen de met sneeuw bedekte bergen in de winter. Of in de zomer onder een strak blauwe hemel of juist misschien wel terwijl het plenst van de lucht. Een prachtige ervaring.

Ik verwonder mezelf keer op keer over het dat voor mij werkt. Als het thuis hard regent kan ik nog wel het idee hebben “ik blijf lekker binnen vandaag” terwijl ik op IJsland mijn regenpak aantrek en gewoon ga. Het leuke daaraan is dat het gewoon goed is.

Weerbericht:
http://en.vedur.is/weather/forecasts/areas/

 

Terrasjes, uit eten, drank

De kosten voor levensonderhoud op IJsland zijn hoger dan die in Nederland. Veel levensmiddelen worden geïmporteerd omdat het gewoon weg niet op IJsland voorhanden is. IJsland is niet het land van terrasjes. Grote supermarkten kom je onderweg niet veel tegen. In Reykjavik en Akureyri uiteraard wel. Voor een kopje koffie op een terras in de stad betaal je ongeveer hetzelfde als je op een terras in Amsterdam betaalt. Home-made taart (zeer lekker) is fors duurder (ca. 10 euro voor een punt). Uitgebreid dineren op IJsland is een dure aangelegenheid. Inmiddels ken ik een aantal leuke plekken waar je tegen een leuk bedrag heerlijk kunt eten.

Drank is op IJsland duur. Er zijn speciale winkels waar je drank kunt kopen. Is vakantie voor jou verbonden met een goed glas wijn of bier, dan kun je dat het beste uit de tax free winkel op Schiphol meenemen.

Garantiefonds GGTO

“Het Licht” is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO. Dit fonds staat er voor garant dat je het reeds betaalde deel
van jouw reissom terugkrijgt indien Het Licht failliet zou gaan. Dit kan zijn vóór jouw vertrek maar ook tijdens jouw verblijf op lokatie.
Bovendien garandeert Garantiefonds GGTO tijdens jouw verblijf jouw terugreis indien Het Licht, als gevolg van een faillissement, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door Het Licht  wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van € 7,50 per reiziger in rekening
gebracht aan de consument. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

Hier vind je de algemene reisvoorwaarden.

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies