/
/
IJsland – je kleur her- en bekennen op IJsland – 23 t/m 30 juli 2024

IJsland – je kleur her- en bekennen op IJsland – 23 t/m 30 juli 2024

Foto: Colin Rinkel

Je kleur her- en bekennen op  IJsland  

Spirituele reis van 23 tot en met 30 juli  2024

Deze reis staat in het teken van jouw kleur (weer) herkennen en tegelijk ook kleur bekennen. Wat maakt jouw zo uniek, wat heb jij bij te dragen aan de wereld en wat wil er via jou de wereld in gezet worden?

Als iemand tegen mij zegt: “IJsland is grijs en grauw” dan weet ik bijna zeker dat degene er nog nooit geweest is. IJsland heeft namelijk zoveel kleuren in zich. Van diep blauw, naar intens rood, naar git zwart, naar spierwit, tot goud en ja, ook grijs. Een ideale plek om je weer te verbinden met je eigen kleur.

Kleur bekennen

Als je contact maakt met je eigen uniciteit kun je komen bij je eigenwaarde. Jij bent dat puzzelstukje in het geheel en zonder jouw zou de wereld er toch anders uitzien. Vaak drukken we frustratie uit in plaats van die mooie kleuren te laten stralen.

Deze week wordt je uitgenodigd je te verbinden met jouw kleur. Jouw kleur weer helemaal toe te laten, te worden en te laten stralen. Dat geeft zoveel vreugde en levenspassie. Dan ontdek je (weer) wat een prachtig wezen je bent. Liefde voor jeZelf 😊 en het leven.

Mogelijk programma van dag tot dag (niets staat vast, alleen de overnachtingsplekken) 

Elke morgen starten we met meditatie en lichaamswerk. Een combinatie van lichamelijke en energetische oefeningen om ons bewustzijn uit te laten dijen. We volgen de stroom, waardoor de thema’s waarmee gewerkt wordt, zich zelf ontvouwen.

In deze tijd van het jaar is het nog bijna 24 uur per dag licht. Oneindig veel tijd dus om van het prachtige landschap te genieten en ons te verbinden met de natuurkrachten en de krachten in ons Zelf.

 Dinsdag 23 juli 2024

Met Icelandair vlieg je vanaf Schiphol naar Keflavik (de internationale luchthaven van IJsland). Vertrek uit Amsterdam om 14.10 uur. Aankomst in Keflavik om 15.25. Het is op IJsland twee uur vroeger dan in Nederland. We halen de huurauto op en doen boodschappen voor de hele week.

Daarna rijden we nog zo’n 1,5 uur naar Hella. Daar staat het “Farmhouse Meiri-Tunga” wat de komende drie dagen onze uitvalsbasis zal zijn.

Woensdag 24 juli 2024

Vanuit Hella verkennen we de omgeving. Geysir en Gullfoss zijn de toeristische highlights die, als je op IJsland bent, zeker niet mag missen. Verder zoeken we die plekken op die onze aandacht trekken om te mediteren en energetisch werk te doen. Om de kleuren van IJsland en van jezelf te vinden.

 Donderdag 25 juli 2024

 Een bijzondere dag vandaag. We nemen de hooglandbus naar Landmannalaugar. Het is een prachtig gebied met intense kleuren. Alleen de busrit er naar toe is al een belevenis op zich. In Landmannalaugar bevindt zich ook een warm waterbron waar we in kunnen baden. Zwempak dus mee. We zijn de hele dag onder weg en komen aan het begin van de avond weer terug op de boerderij.

Vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli 2024

Vandaag nemen we de ferry naar de Vestmannaeyjar-eilanden. Het is een eilandengroep die voor de kust van IJsland ligt en niet veel door toeristen wordt bezocht. In 1973 is daar een vulkaan uitgebarsten en is het hele dorp bedolven onder de as. Een indrukwekkende historie waar we ter plekke in het plaatselijke museum alles over te weten kunnen komen. Verder staan de Vestmannaeyjar bekend om de kliffen met de vele puffins. Grote kans dus dat we die hier gaan zien.

Verder zullen we al wandelend dwalen door dit gebied. We verblijven hier twee nachten in een huis dat geheel tot onze beschikking staat.

Zondag 28 juli 2024

We nemen op tijd de boot terug. Als we aankomen op het vaste land rijden we richting het zwarte strand van Vik en de prachtige (en meest gevaarlijke) kust van Reynfisfjara. Verder brengen we een bezoek aan de Skogafoss, waarover het verhaal gaat dat er een pot goud onder ligt. De kleuren van de regenboog brengen je weer bij jouw kleur! Om dat we geen programma hebben, kunnen we op plekken blijven zolang we willen. We overnachten ’s avonds in Hella.

 Maandag 29 juli 2024

In Reykholtsdalur kun je een prachtige wandeling de bergen in maken. Na zo’n 1,5 uur lopen kom je aan bij een warm waterrivier waar je heerlijk in kunt liggen. Een unieke ervaring rondom stomende grond. Afhankelijk van het weer kan het ook zijn dat we andere keuzes maken deze dag. Aan het einde van de dag rijden we naar Keflavik, waar we dineren en onze laatste overnachting hebben.

Dinsdag 30 juli 2024

Vroeg uit de veren. Om 5.15 uur  leveren we de auto weer in. De vlucht naar Amsterdam vertrekt om 7.40 uur en om 13.00 uur kom je weer in Amsterdam aan.

Praktische informatie

Reisduur en -data

De reis is een week van dinsdag 23 juli tot en met dinsdag 30 juli 2024.

Reisdocumenten

Voor reizen naar IJsland is een geldig paspoort of identiteitsbewijs vereist. Check de geldigheidsduur van je reisdocument. Een visum is niet nodig.

 Vervoer

Je vliegt van Amsterdam naar Keflavik en terug met Icelandair. Op IJsland hebben we een huurauto tot onze beschikking (een Ford Tourrain (of vergelijkbaar) met genoeg ruimte voor 7 personen, koffers en eten). Je wordt gereden.

Accommodaties

We overnachten in volledig ingerichte huizen en guesthouses.  Je verblijft op een tweepersoons slaapkamer met gedeelde douche en toilet op de gang. De laatste nacht is er één drie-persoonskamer.

Eten

We koken ons eigen potje. Ik kook vegetarisch, gluten- en (toegevoegd) suikervrij. Als je dieetwensen hebt hoor ik dat graag van je, zodat we kunnen kijken of het handig is om zelf zaken mee te nemen die moeilijk op IJsland verkrijgbaar zijn, dan wel erg duur zijn.

Doorgang

De prijs van de reis is gebaseerd op deelname door zes personen. Dit is het dus het minimum en tegelijk ook het maximum aantal deelnemers om de reis door te kunnen laten gaan. Zodra deze zes mensen zich hebben aangemeld, ontvang je van mij bericht dat de reis doorgaat en kun je je vlucht boeken.

 Conditie

Reizen naar IJsland vragen om een goede basisconditie. De ondergrond waarop je wandelt is door de lavavelden oneffen. Twijfel je of deze reis iets voor jou is op basis van je fysieke, emotionele of mentale conditie? Neem dan contact met mij op zodat we dat samen kunnen bespreken. Deze reis zijn we de hele dag buiten en onder weg (ook bij regenachtig weer). Er worden wandelingen gemaakt van maximaal 2 uur aaneensluitend.

Investering

Jouw investering in jezelf, door mee te gaan op deze reis, bedraagt 1.890 euro. Je betaalt binnen 14 dagen na het invullen van het boekingsformulier, een bedrag ter grootte van 20% van de reissom, zijnde 378 euro. Het restantbedrag ter grootte van 1523,50  euro (incl. bijdrage calamiteitenfonds en garantiefonds GGTO) dient uiterlijk op 12 juni 2024 te zijn overgemaakt.

In deze prijs is inbegrepen:

 • Vervoer op IJsland met een ruime huurauto (inclusief verzekering en brandstof)
 • Dag bustocht naar Landmannalaugar en terug
 • Ferry overtocht naar Vestmannaeyjar en terug
 • Toegang tot het museum over de vulkaanuitbarsting op Vestmannaeyjar
 • 7 overnachtingen op een tweepersoonskamer (1x een driepersoonskamer) met opgemaakte bedden en handdoeken.
 • Ontbijt, lunch en diner (met uitzondering van de vertrekdag – ontbijt voor eigen kosten op de luchthaven).
 • Yoga-, meditatie- en energetische begeleiding, volledig ingetuned op jouw thema’s
 • Reisbegeleiding
 • Belastingen

Niet inbegrepen is:

 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Het vliegticket van Schiphol naar Keflavik vv
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering. De reisverzekering is verplicht. Deze verzekering dient te voorzien in bijstand, met inbegrip van repatriëring, bij ongeval, ziekte of overlijden.
 • Kosten van persoonlijke aard zoals souvenirs, snacks.
 • Een bijdrage van 9,00 euro aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden GGTO
 • Een bijdrage van 2,50 aan het Calamiteitenfonds

Op deze reis zijn van toepassing:

De regeling houdt onder meer in dat je te allen tijde, tegen onderstaande vergoeding, vóór het begin van de reis, deze kunt beëindigen. De te betalen vergoeding bedraagt:

 1. tot en met 60 dagen vóór de dag van vertrek: 25% van de reissom;
 2. vanaf 59 dagen tot en met 22 dagen vóór de dag van vertrek: 50% van de reissom;
 3. vanaf 21 dagen tot en met 14 dagen vóór de dag van vertrek: 75% van de reissom;
 4. vanaf 13 dagen voor vertrek: 100% van de reissom

Als je een annuleringsverzekering afsluit, dan kun je de reissom terugkrijgen als je door – voor de verzekering geldende redenen – niet deel kunt nemen.

 • De garantie van de stichting Garantiefonds Reisgelden GGTO
 • de garantie van het Calamiteitenfonds.

De garantie van de GGTO houdt in dat dit fonds garant staat dat je het reeds betaalde deel van de reissom terugkrijgt indien Het Licht failliet zou gaan. Dit kan zijn vóór vertrek maar ook tijdens het verblijf op locatie. Bovendien garandeert dit fonds tijdens het verblijf je terugreis indien Het Licht, als gevolg van een faillissement, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door Het Licht wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van € 9,00 per reiziger in rekening gebracht aan de reiziger. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden. 

De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat:

 • Je een (deel van) de reissom terugkrijgt indien Het Licht de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kan uitvoeren;
 • Je de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien Het Licht als gevolg van een calamiteit de reis moet aanpassen of indien Het Licht je vervroegd moet repatriëren.

Onder “calamiteit” wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. 

 

Gaat je hart sneller kloppen bij het lezen van dit reisvoorstel? Je bent van harte welkom om mee te gaan. Stuur een mail aan marion@het-licht.net en ik stuur je een bevestiging van je deelname. Gezien de beperkte deelname mogelijkheid is de volgorde van binnenkomst van mails bepalend of je al dan niet mee kunt.

Met je inschrijving ga je een betalingsverplichting aan.

Heb je nog vragen? Die beantwoord ik  graag. Mail naar marion@het-licht.net of bel naar 0610838062.

“Het Licht” Praktijk voor bewustzijnsontwikkeling

Zevenhuizerlaan 6

1851 MV  HEILOO

www.het-licht.net

marion@het-licht.net

06-10838062

Aangesloten bij de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties (VVKR), Stichting Garantiefonds GGTO en het Calalamiteitenfonds

 

 

Heb je nog vragen? Die beantwoord ik  graag. Mail naar marion@het-licht.net of bel naar 0610838062. 

“Het Licht” Praktijk voor bewustzijnsontwikkeling 

Zevenhuizerlaan 6 

1851 MV  HEILOO 

www.het-licht.net 

marion@het-licht.net 

06-10838062 

Aangesloten bij de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties (VVKR), Stichting Garantiefonds GGTO en het Calalamiteitenfonds 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies