/
/
IJsland – je stilte en innerlijke vrede ontmoeten – 7 t/m 14 juni 2024

IJsland – je stilte en innerlijke vrede ontmoeten – 7 t/m 14 juni 2024

Je stilte en innerlijke vrede ontmoeten op  IJsland  (deze reis is volgeboekt)

Spirituele reis van 7 tot en met 14 juni 2024 

Deze reis staat in het teken van je openen voor dat stille in jou. Dat vredevolle, de rust. Dit jaar heb ik een nieuwe plek gevonden in het Noorden van IJsland. Het Noorden wordt wel “de parel van IJsland” genoemd. Het gebied kenmerkt zich door leegte en stilte. Het lijkt wel het einde van de wereld. 

Gewoon, zitten in de natuur, omgeven door vogels, vossen en schapen. Je bewust worden van de “wezens” als trollen en elven. Contact maken met de helende krachten van de planten en het water. Je openen voor de krachtige energieën van de bergen. Zitten, lopen en je bewustzijn expanderen. Steeds dieper in je eigen stilte en vrede komen. Overgave aan het leven zèlf. 

 

Zakken in je ware Zelf 

Door zo een week in de leegte aanwezig te zijn, kun je in contact komen met de Grote Leegte. De Leegte waarin alles aanwezig is. De oneindige mogelijkheden. Dat nieuwe wat op je licht te wachten. Je lijnt jezelf meer en meer uit op de bronenergie. Dat wat jou voortstuwt. Je krijgt alle kans om je daar meer mee te verbinden. Je meer bewust te worden van de oneindelijke liefde en kracht die daar vanuit gaat. 

 

Door je weer te verbinden met dat stille in jou, kun je ontdekken wie je écht bent en waar het écht over gaat. Ontdekken wat illusie is en wat essentie is.  Waar je warm voor loopt of waar je nu wel écht klaar mee bent. 

Dwalend in het IJslandse landschap word je als vanzelf uitgenodigd te dwalen door je eigen innerlijke wereld. Ontdek hoe krachtig jouw licht is en hoe je dat kunt leven, kunt uitdrukken in de wereld. Ontdek hoe de natuur van IJsland de spiegel is van jouw ware Zelf. 

 

Mogelijk programma van dag tot dag (niets staat vast, alleen de overnachtingsplekken)  

 

Elke morgen starten we met meditatie en lichaamswerk. Een combinatie van lichamelijke en energetische oefeningen om ons bewustzijn uit te laten dijen. We volgen de stroom, waardoor de thema’s waarmee gewerkt wordt, zich zelf ontvouwen. 

In deze tijd van het jaar is het 24 uur per dag licht. Oneindig veel tijd dus om van het prachtige landschap te genieten en ons te verbinden met de natuurkrachten en de krachten in ons Zelf. 

 

Vrijdag 7 juni 2024 

Met Icelandair vlieg je vanaf Schiphol naar Keflavik (de internationale luchthaven van IJsland). Vertrek uit Amsterdam om 14.10 uur. Aankomst in Keflavik om 15.25. Het is op IJsland twee uur vroeger dan in Nederland.

Zelf ben ik al op IJsland. Ik sta jullie op de luchthaven op te wachten. Met de flybus reizen we vervolgens naar Reykjavik, waar we in het centrum onze eerste overnachting hebben.  

 

Zaterdag 8 juni 2024 

Vroeg uit de veren. Om 8.00 uur hebben we een korte nationale vlucht van Reykjavik Domestic airport naar Akureyri (in het noorden van IJsland). Als we daar om 9.00 uur aankomen staat er een auto voor ons klaar, die we de hele week tot onze beschikking hebben.In Akureyri halen we boodschappen om vervolgens door te rijden naar de Godafoss.

Een prachtige waterval die plotseling opdoemt in het landschap. Onderweg stoppen we waar onze aandacht naar toe getrokken wordt. Meditatie in het veld. Verbinden met de watervallen en vooral aankomen in IJsland.  

Onderweg naar onze volgende overnachtingsplek zijn er veel mooie plekken om te stoppen. Het moment bepaalt welke plekken we op de heen weg bezoeken en welke op de terugweg. 

 

 

Zondag 9 juni 2024 

Vandaag brengen we een bezoek aan de krachtigste waterval van Europa. De Dettifoss. Een fantastische plek waar we heerlijk kunnen rond dwalen en we ons energieveld door het water kunnen laten schoonspoelen. Voelen hoe de kracht van het water je emoties doet laten stromen, hoe de kracht in je buik weer wakker wordt en hoe je hoofd steeds leger raakt. 

Via een oer-typische gravelweg vervolgen we onze weg naar Asbyrgi. Een gebied in de vorm van een hoefijzer. Je gaat hier als vanzelf stiller praten. Sereniteit, vrede en …… hele familie’s van wezens die hier wonen.  

We gaan nog wat noordelijker, naar het schiereiland Langanes. Het retraitecentrum Ytra Lon zal de komende drie dagen onze thuisbasis zijn. Een prachtige stek in de leegte. Het einde van de wereld…. 

Maandag 10 en dinsdag 11 juni 2024 

Afhankelijk van het weer doen we yoga buiten of in de mooie meditatiezaal. Geen enkel plan en puur de stroom volgen. Reactie van een vorige reiziger “wat heerlijk dat er niets vaststaat”. Samen ontdekken waar we uitkomen.  

Woensdag 12 juni 2024 

Vandaag rijden we weer terug naar Akureyri. Onderweg genoeg mooie plekken die ons roepen om te wandelen, te mediteren en energetisch af te stemmen. Denk aan een veld met kokende modderpotten, een wandeling door een gitzwart lavaveld waarbij de stoom nog uit de grond komt en een bezoek een klein diep intens blauw kratermeer. We overnachten in Akureyri. 

Donderdag 13 juni 2024 

Om 15.00 uur leveren we de auto weer in. We hebben dus nog de hele ochtend om – afhankelijk van de behoefte – Akureyri te verkennen of nog de natuur in te gaan in de omgeving van Akureyri. Aan het einde van de middag vliegen we terug naar Reykjavik waar we in hetzelfde appartement verblijven als de eerste nacht. We eten ’s avonds in de stad en hebben nog tijd om een stadswandeling te maken. 

 

Vrijdag 14 juni 2024 

Vroeg in de ochtend nemen we de flybus naar het vliegveld in Keflavik. De vlucht vertrekt om 7.30 uur en om 13.00 uur kom je weer in Amsterdam aan. 

 

 

Praktische informatie 

Reisduur en -data 

De reis is een week van vrijdag 7 juni tot en met vrijdag 14 juni 2024. 

Reisdocumenten 

Voor reizen naar IJsland is een geldig paspoort of identiteitsbewijs vereist. Check de geldigheidsduur van je reisdocument. Een visum is niet nodig. 

Gezondheidsvereisten 

Op dit moment zijn er geen gezondheidsvereisten voor het reizen naar IJsland. 

Vervoer 

Je vliegt van Amsterdam naar Keflavik en terug met Icelandair. Je kunt ook voor Transavia kiezen (is goedkoper) maar gezien de moeilijkheden van afgelopen jaar, kies ik daar niet voor. Kies jij er wel voor dan dien je er zelf voor te zorgen dat je op de aankomsttijd van de groep, op het vliegveld bent. Op IJsland hebben we een huurauto tot onze beschikking (een Ford Tourrain met genoeg ruimte voor 7 personen, koffers en eten). Je wordt gereden. 

Accommodaties 

We overnachten in volledig ingerichte appartementen, een guesthouse en een retraitecentrum. Je verblijft op een tweepersoons slaapkamer met gedeelde douche en toilet op de gang. Voor de drie overnachtingen in het retraitecentrum kun je kiezen voor een éénpersoonskamer tegen een meerprijs van 153 euro. 

Eten 

In het retraitecentrum verblijven we op basis van volpension. Voedsel direct van de boerderij op je bord. Voor de overige dagen geldt dat we ons eigen potje koken. Ik kook vegetarisch, gluten- en (toegevoegd) suikervrij. Als je dieetwensen hebt hoor ik dat graag van je, zodat we kunnen kijken of het handig is om zelf zaken mee te nemen die moeilijk op IJsland verkrijgbaar zijn, dan wel erg duur zijn. 

Doorgang 

De prijs van de reis is gebaseerd op deelname door zes personen. Dit is het dus het minimum en tegelijk ook het maximum aantal deelnemers om de reis door te kunnen laten gaan. Zodra deze zes mensen zich hebben aangemeld, ontvang je van mij bericht dat de reis doorgaat en kun je je vlucht boeken. 

Conditie 

Reizen naar IJsland vragen om een goede basisconditite. De ondergrond waarop je wandelt is door de lavavelden oneffen. Twijfel je of deze reis iets voor jou is op basis van je fysieke, emotionele of mentale conditie? Neem dan contact met mij op zodat we dat samen kunnen bespreken. Deze reis zijn we de hele dag buiten en onder weg (ook bij regenachtig weer). Er worden wandelingen gemaakt van maximaal 2 uur aaneensluitend. 

 

Investering 

Jouw investering in jezelf, door mee te gaan op deze reis, bedraagt 2.075 euro. Je betaalt binnen 14 dagen na het invullen van het boekingsformulier, een bedrag ter grootte van 20% van de reissom, zijnde 415 euro. Het restantbedrag ter grootte van 1660 euro dient uiterlijk op 26 april 2024 te zijn overgemaakt. 

In deze prijs is inbegrepen: 

 • Twee maal vervoer met de flybus van Keflavik naar Reykjavik vv 
 • Twee maal taxivervoer van overnachtingsadres in Reykjavik naar de luchthaven vv 
 • Vervoer op IJsland met een ruime huurauto (inclusief verzekering en brandstof) 
 • 7 overnachtingen op een tweepersoonskamer met opgemaakte bedden en handdoeken. Mogelijkheid van een éénpersoonskamer in het retraitecentrum tegen een meerprijs van 153 euro. 
 • Ontbijt, lunch en diner (met uitzondering van de vertrekdag – ontbijt voor eigen kosten op de luchthaven). 
 • Yoga-, meditatie- en energetische begeleiding, volledig ingetuned op jouw thema’s 
 • Reisbegeleiding 
 • Belastingen 

Niet inbegrepen is: 

 • Vervoer naar en van Schiphol 
 • Het vliegticket van Schiphol naar Keflavik vv  
 • Het vliegticket van Reykjavik naar Akureyri vv 
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering. De reisverzekering is verplicht. Deze verzekering dient te voorzien in bijstand, met inbegrip van repatriëring, bij ongeval, ziekte of overlijden. 
 • Kosten van persoonlijke aard zoals souvenirs, snacks. 
 • Een bijdrage van 9,00 euro aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden GGTO 
 • Een bijdrage van 2,50 aan het Calamiteitenfonds 

Op deze reis zijn van toepassing: 

De regeling houdt onder meer in dat je te allen tijde, tegen onderstaande vergoeding, vóór het begin van de reis, deze kunt beëindigen. De te betalen vergoeding bedraagt: 

 1. tot en met 60 dagen vóór de dag van vertrek: 25% van de reissom; 
 2. vanaf 59 dagen tot en met 22 dagen vóór de dag van vertrek: 50% van de reissom; 
 3. vanaf 21 dagen tot en met 14 dagen vóór de dag van vertrek: 75% van de reissom; 
 4. vanaf 13 dagen voor vertrek: 100% van de reissom

Als je een annuleringsverzekering afsluit, dan kun je de reissom terugkrijgen als je door – voor de verzekering geldende redenen – niet deel kunt nemen.  

 • De garantie van de stichting Garantiefonds Reisgelden GGTO 
 • de garantie van het Calamiteitenfonds. 

De garantie van de GGTO houdt in dat dit fonds garant staat dat je het reeds betaalde deel van de reissom terugkrijgt indien Het Licht failliet zou gaan. Dit kan zijn vóór vertrek maar ook tijdens het verblijf op locatie. Bovendien garandeert dit fonds tijdens het verblijf je terugreis indien Het Licht, als gevolg van een faillissement, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door Het Licht wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van € 9,00 per reiziger in rekening gebracht aan de reiziger. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.  

De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat: 

 • Je een (deel van) de reissom terugkrijgt indien Het Licht de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kan uitvoeren; 
 • Je de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien Het Licht als gevolg van een calamiteit de reis moet aanpassen of indien Het Licht je vervroegd moet repatriëren. 

Onder “calamiteit” wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.  

Gaat je hart sneller kloppen bij het lezen van dit reisvoorstel? Je bent van harte welkom om mee te gaan. Stuur een mail aan marion@het-licht.net en ik stuur je een bevestiging van je deelname. Gezien de beperkte deelname mogelijkheid is de volgorde van binnenkomst van mails bepalend of je al dan niet mee kunt. 

Met je inschrijving ga je een betalingsverplichting aan. 

Heb je nog vragen? Die beantwoord ik  graag. Mail naar marion@het-licht.net of bel naar 0610838062. 

“Het Licht” Praktijk voor bewustzijnsontwikkeling 

Zevenhuizerlaan 6 

1851 MV  HEILOO 

www.het-licht.net 

marion@het-licht.net 

06-10838062 

Aangesloten bij de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties (VVKR), Stichting Garantiefonds GGTO en het Calalamiteitenfonds 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies