/
Resetten

Resetten

De grote schoonmaak is begonnen.

We roepen het al jaren. Hoe lang gaat dit goed? Wanneer komt het moment dat echt alle oude structuren instorten?  Op 1 augustus van het vorige jaar hadden we al de Earth Overshoot day.  Het is de dag van een bepaald jaar wanneer – vanaf 1 januari geteld – de mensheid wereldwijd net zoveel van de Aardse grondstoffen, voedingswaren, en dergelijke heeft opgebruikt als wat de Aarde in één jaar tijd terug kan opbrengen en geproduceerde afvalstoffen kan verwerken.

Nooit kunnen vermoeden dat de reset zich op deze manier zou voordoen.

Balans

De aarde drukt op de resetknop om het hele leven weer in balans te laten komen. De aarde reset en het heeft al meerdere keren op de resetknop gedrukt. Denk aan de overstromingen, de bosbranden. Het effect is zichtbaar bijv. de schonere lucht die ontstaat. Heb je bij het weerbericht de foto’s gezien tussen vorig jaar deze tijd en nu? Enorm verschil.

En wij worden ook gereset. De grote schoonmaak is begonnen. Veel mensen merken letterlijk dat ze gaan opruimen en schoonmaken. Oude zaken die je al lang niet meer gebruikt worden afgevoerd, opgeruimd en – als vanouds – wordt er grote schoonmaak gehouden.

Mentale schoonmaak

Hoe zit het met de schoonmaak in je hoofd? Oude patronen en gedachtenvormen die jouw leven zijn gaan bepalen, collectieve gedachtenvormen. Het is tijd om je mentale veld ook schoon te maken. Overtuigingen op angst voor tekort, op wat liefde is, overtuigingen op wat overvloed is en op gezondheid en welzijn. Bijvoorbeeld: gebreken komen met de jaren … Overtuigingen hoe we met de aarde omgaan. Dat vraagt om naar binnen te keren en je gedachten te onderzoeken, zodat je je bewust wordt van je gedachten. De meeste gedachten ploppen namelijk gewoon binnen en je bent je niet eens bewust van wat je denkt. Dan kun je ze ook niet veranderen.

Welke kant gaan we op met zijn allen? Niemand die het weet. Alle controle en grip valt weg en volgens mij gaat het hier precies om. Om ons zelf over te geven aan het hogere. Om mee te bewegen en ons zelf over te geven aan het Goddelijke Zelf dat ons exact geeft wat we nodig hebben.

Wat gaan we anders doen?

Ik ben heel benieuwd. Ik hoor mensen zeggen: “als dit weer voorbij is dan pakken we de draad gewoon weer op, dan leven we weer verder”. Ja en? Gaan we dan door hoe we het altijd deden? Ik geloof niet dat dat de bedoeling is van deze reset. Zelf heb ik me de afgelopen dagen wel afgevraagd “wat ga ik dan anders doen”? Het interessante daaraan was dat het zich eigenlijk als vanzelf ontvouwt. Ik kan daar met mijn hoofd niet bij maar het is een innerlijk weten dat bepaalde acties en gedragingen in die nieuwe tijd, die nu al begonnen is, gewoon niet meer passen. En om daar dan mooi in mee te bewegen. Er naar te kijken en er ja tegen te zeggen.

Ik denk wel dat het dus aan de mensheid ligt welke kant we straks opgaan. Pakken we met zijn allen de lessen op die ons nu worden gegeven, worden we wakker met zijn allen om verder te kunnen evolueren of blijven we hangen in het oude?

Van lagere naar hogere emoties

Ook emoties worden gereset. Ik hoor ook van mensen om mij heen dat allerlei angsten losgetrild worden. De kunst is om er naar te kijken. Te ontdekken dat jij de emotie niet bent. Het ontdooit nu in je en het is aan jou om het weg te laten stromen zodat je plaats maakt voor hogere emoties, uitgelijnd op je essentie.

Ontgiften

En dan hebben we nog de fysieke schoonmaak en je leefstijl. Er komen steeds meer berichten door hoe het virus gelinkt is aan de welvaartsziektes. Bijvoorbeeld in dit artikel van het NRC. Het voorjaar is een mooi tijdstip om jezelf te ontgiften en te reinigen. Dat vraagt ruimte en rust. Wellicht nu de ideale tijd voor je. Als je daarin begeleiding wilt kun je contact opnemen met Nina Weiss, lijfstijlarts.

Ik wens je een mooie opschoontijd toe, hoe die er voor jou ook uit zal zien.

Harte groet

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies