/
Samen maken we het verschil

Samen maken we het verschil

Mia zit bij me in een cursus. Ze is wat stil, observerend en ik voel dat ze van alles waarneemt. Ze zegt er niets over. In de pauze hebben we een gesprek. Ze zegt dat wat ze waarneemt er niet zoveel toe doet. ’s Middags nodig ik haar uit haar waarnemingen te verwoorden. Wat blijkt? Door wat Mia te vertellen heeft, raakt ze Francis aan in een pijn. Raakt ze Berend aan in zijn vreugde en brengt ze Rianne bij de verbinding met haar moeder. Zo werd het mooi duidelijk voor Mia, dat haar bijdrage wel zeker van belang is. Jezelf klein houden is ook een ego stuk.

Elkaar aantikken

We tikken elkaar voortdurend aan. Door jouw gevoel, jouw ervaring uit te spreken geef je de ander de kans om bij zijn/haar frustratie, pijn, machteloosheid, vreugde, vrijheid, noem maar op te komen. En niet dat dat het doel moet zijn. Het gebeurt gewoon in de uitwisseling van energie. Bovendien kun je je steeds meer bewust worden wat jouw bijdrage aan het geheel is. Door je niet te uiten, ontneem je jezelf en de ander als het ware een cadeau van groei.

De natuur als spiegel van je ziel

In het bos kwam ik een grote mierenhoop tegen. Heb je er wel eens bij stil gestaan hoe mooi deze dieren samenwerken en tot immense prestaties samen komen? De natuur als spiegel van je ziel. Hoe mooi is het om te ervaren dat we in de wereld steeds meer naar “samen” gaan. Vanuit het tijdperk van ego naar verbinding en ontdekken wat een immense kracht er tot onze beschikking staat. Kun je voorstellen dat de kracht in jou, als die samen gaat werken, hoe die gigantisch wordt bekrachtigt. En waar we met zijn allen toe in staat zijn. Dat is zoveel grootser dan wij ons kunnen bedenken.

Je kunt je focus houden op alle ellende in de wereld. En die is er, zonder meer. Je kunt je focus ook brengen naar al het mooie dat zich in deze tijd ontvouwt. Harten die opengaan, mededogen, liefdevolle verbindingen gericht naar de mensheid, gericht naar de aarde. Je focus op de kracht die zich in jou en de mensen rondom je openbaart, de waarheid die mensen weer in zich voelen. Daar waar je je aandacht op richt groeit.

Waar gaat jouw energie naar uit?

Ben jij je bewust waar jouw energie naar uitgaat? En dan bedoel ik niet dat je niet hoeft te doen dat er geen ellende is. Het gaat er veel meer om dat je vanuit een open hart nabij kunt zijn. Mededogen hebt, zonder mee te lijden. De wereld heeft er niets aan als jij je energie verlaagt door mee te lijden.  Als je je afstemt op dat veld, waar jouw open hart deel van uit maakt, dan kun je je energie nog krachtiger ervaren. Samen maken we het verschil in de wereld.

Over de hele wereld zijn er zoveel mensen die hun focus hebben liggen op vrede, op vrijheid, op liefde. We mogen ons nog veel meer bewust worden wat een immense kracht we samen uitstralen en dat we veranderingen aan het creëren zijn.

Wat de houding van iemand ook is. Kijk voorbij het masker. Uiteindelijk verlangen we allemaal hetzelfde. Liefdevol samenleven.

Ik wens je een mooie liefdevol week toe waarin je de kracht van samen nog dieper kunt ontdekken.

Harte groet

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies