/
Samen

Samen

We komen uit een tijdperk waar het IK zich heeft ontwikkeld. Dat heeft zo zijn eigen functie gehad. Je kunt zeggen dat we  doorgeschoten zijn in een ego gerichte maatschappij. Dat mag zo zijn en juist hierdoor kunnen we ons nu bewust worden van wat de waarde van “samen” is.

Tijdens een meditatie afgelopen week, ging het over mijn hoogste potentieel leven. De vraag die ik stelde kwam er op neer, welk (onder)deel daarbij naar voren kon komen nu, in dit moment. Het was heel duidelijk: samen.

Solistisch leven

Mijn hele leven heeft in het teken gestaan van dingen alleen doen. Op de middelbare school had ik een hekel aan dingen in groepsverband te moeten uitwerken. Toen was mijn overlevingsmechanisme “laat het mij lekker zelf doen dan weet ik hoe het gaat en weet ik dat het goed gaat”. Inmiddels heb ik die behoefte aan controle (grotendeels) achter mij kunnen laten. 

In mijn praktijk ben ik ook een éénpitter. Ik ben iemand die het fijn vind om veel ruimte voor zich zelf te hebben. Ik kan het heel goed hebben met mezelf. 

En toch…..

Vreugde en verbinding

Na deze meditatie werd ik me zo bewust, wat dit “Ik” mij gebracht heeft. Het heeft gemaakt wie ik nu ben en ik kan daar de diepe liefde voor voelen. Het maakte me bewust hoe ik de afgelopen jaren al uitgenodigd ben geweest om dingen met anderen neer te gaan zetten. Soms lukte dat en soms ook niet. De keren dat het wel lukte waren enorm vreugdevol voor me en ik realiseerde dat de energie die we samen genereerden een enorme boost kreeg.

De energie vermeerderen

Dan kom je weer uit bij verbinding. Als ik in verbinding ben expandeert de energie en kom ik uit bij de essentie van het leven. Liefde, vreugde, flow, delen en tegelijkertijd vermeerderen.

Samen ZIJN om je hoogste potentieel te leven. Hoe mooi is dat? Niet alleen ik kan dan volledig mijn hoogste goed toe laten. De ander ook en dat creëert een veld dat zo uitnodigend is waardoor alles en iedereen aangeraakt wordt met de vraag om mee te doen, op zijn of haar eigen manier. Hoe eenvoudig is het!

Liefde

Afgelopen week heeft onze lieve vriendin Simone Bosgra, misschien bij jou bekent als Simone Awhina, de aardse realiteit verlaten. Wat je zaait, zul je oogsten. De steun die Simone kreeg van allerlei mensen tijdens het ziekteproces van haar lichaam was enorm. Ook hier heeft het mij doen beseffen wat “samen” betekent. 

Het afgelopen half jaar hebben we met een groep mensen Simone en Yme (haar partner) ook praktisch ondersteunt. Zo werd er iedere dag eten gekookt, werd de tuin gedaan etc. Zo mooi om te moeiteloosheid hier in te ervaren. Een groep mensen, waarvan de meesten elkaar niet kennen en die toch zo verbonden zijn om dit samen gedaan te krijgen. Wat een power.  

Samen in het eenheidsveld

In deze coronatijd kunnen we dichter bij de waarde van “samen” komen. In eerste instantie merken we dat door de 1,5 meter afstand en het niet bij elkaar mogen komen. Naar binnen keren en contact maken met jouw IK. Jouw oneindige veld waarin je je bewust kan worden van de verbinding met alles en iedereen rondom je. Om vervolgens de waarde van “samen” op diepere niveau’s te ontdekken. Te ontdekken dat je altijd samen bent, verbonden ver voorbij tijd en ruimte. Jij als onderdeel van dat grotere geheel waarin we allemaal samen zijn.

En om dat Samen uitdrukking te geven hier op aarde. Op weg naar een nieuwe toekomst die nog voor ons ligt. SAMEN!

Fijne, vreugdevolle week toegewenst.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies