/
Schaarste

Schaarste

Heb je al door hoe er nieuwe golven van angst over de wereld worden verspreid?

Als corona al uit je angstsysteem verdwenen is kun je nu overspoeld worden door angst voor tekort. Tekort gas, tekort eten, tekort aan personeel, tekort tijd, tekort aan, nou vul maar in. Angst voor het klimaat, Angst voor de economie

In het bedrijf waar Pieternel werkt, heerst een angst van tekort en concurrentie. Als ze bij me komt vertelt ze me dat haar hoofd er gek van wordt. Ze zegt “ik doe dingen die ik anders nooit zou doen. Ik maak weet ik hoeveel overuren om het bedrijf maar overeind te houden en als ik goed kijk, vraag ik mezelf af, waar ben ik mee bezig”. Is er wel concurrentie? Is er wel schaarste?

Concurrentie

Bestaat dat wel? Als je ervan uitgaat dat jij exact de juiste mensen op je pad krijgt, die jij iets te bieden hebt, dan bestaat concurrentie helemaal niet. Mijn buurvrouw kan een zelfde praktijk als mij beginnen en toch zal zij hele andere cliënten aantrekken dan dat ik dat doe. Hoe mooi zou het zijn als we die overtuiging eens zouden kunnen ombuigen naar aanvulling in plaats van strijd?

Angst voor tekort

In deze tijd vraagt het een grote dosis alertheid om niet mee te gaan in de angst voor tekort. Het universum is overvloed. Richt je aandacht eens op de overvloed die deel is van jouw leven. Je hebt exact alles wat je nodig hebt op dit moment. Misschien denkt je persoonlijkheid daar wel anders over, dat kan. Als je hoger inplugt neem je die overvloed aan energie waar, die zich kan uitdrukken in de materie.

Hoe meer jij gefocust bent op lege schappen in de winkel, op terrassen die dicht zijn door personeelstekort, op berichten die je doen geloven dat het allemaal onze schuld is, dat er tekort is, hoe meer dit jouw realiteit zal gaan worden. Want dat wat je gelooft zie je in de wereld om je heen.

Begrijp me goed, het is een mooie tendens dat we bewust worden dat we minder lang kunnen douchen, ervoor zorgen dat er niet onverhoopt licht blijft branden of dat je even eerder een vest aan trekt. En de enorme veranderingen die gaan zijnde is niet jouw schuld. Laat jezelf dat niet aanpraten. Alles gebeurt met een reden.

Evolutie

Alles is in beweging. De aarde is ook in beweging. We hebben ijstijden gehad, we hebben warme tijden gekend. Wij evolueren én de aarde doet dat ook. Als mensheid denken we nu dat we die verandering die de Aarde doormaakt, kunnen tegenhouden. In mijn beleving is dit gewoon een hele natuurlijke beweging en vraagt het van ons om daarin mee te bewegen. Hoe zouden we het lichter kunnen maken voor de Aarde en onszelf om deze transitie door te maken?

Ik maak andere keuzes als ik de verbinding voel tussen mij en de Aarde, de enorme liefde voel voor de Aarde én ook van de Aarde voor mij! De Aarde is levend bewustzijn en is zich bewust van jou!!! Het is een samenspel. We doen het samen! En kijk eens hoe overvloedig de Aarde is. Heb je al opgemerkt hoe rijk ze ons voorziet van boomvruchten dit jaar? De eikels vliegen je aan alle kanten om je oren. De paddenstoelen tieren weliger dan ik ooit heb gezien. De kachel hoeft door het warme weer nog niet aan. Is het weer van slag of kunnen wij niet omgaan met de veranderingen?

Ik wens je een mooie ontdekkingstocht in het overvloedsbewustzijn.

Fijne week

Harte groet,

PS Wil je wekelijks mijn blog rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan nu in voor het Voedsel van de Ziel.

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies