/
Stop eens met je verhalen!

Stop eens met je verhalen!

Jouw waarheid

Weet je dat jouw overtuigingen, je ideeën en je concepten jouw werkelijkheid vormen. Simpel gezegd “dat wat je gelooft zie je om je heen gebeuren”.  Geloof je in de afbrokkeling van oude structuren en het liefdesveld dat een steeds groter bereik krijgt of geloof je in de macht van strijd en onderdrukking. 

Dat wat we geloven brengen we de wereld in door onze verhalen. Dat wat we continu herhalen. Zowel naar ons zelf toe maar ook naar de buitenwereld. 

Verhalen en emoties

Wat zijn de verhalen die jij vertelt over de huidige wereldsituatie? Voedt jij met je verhalen het angstveld of kun je vanuit de hogere energie, hogere percepties met de mensen om je heen delen? Zie je de onderliggende lagen van wat zich op het uiterlijke terrein afspeelt? Zie je welk doel het dient? Wat doen de verhalen van anderen met jouw emoties?

Emoties zijn op zich neutraal. Er is boosheid, er is angst, er is blijdschap, er is vreugde en verdriet. Punt. Niets meer en niets minder. Het wordt een lijden en zelf drama zodra onze geest zich ermee gaat bemoeien. Zodra de stem van het ego de ruimte krijgt om te gaan krijsen. Zodra de verhalen komen “Daar ben ik toch niet goed genoeg voor” of “dat is zijn schuld”. Ja ook, de verhalen “wat vreselijk” of “het zal je maar gebeuren”.  Jouw verhalen bepalen of je lijdt of niet en hoe jij je leven ervaart.

Zo hoorde ik mezelf afgelopen week weer eens zeggen “Ik heb ruimte nodig”. En ineens was er dat inzicht. Een lekkere overtuiging hoor, die me heel veel gebracht heeft. En nu is hij gewoon klaar. Ik kon namelijk zo voelen dat deze overtuiging me op de vlucht jaagt. Weg van wat er is. Het was een beschermende overtuiging en ik heb die bescherming niet meer nodig. De ruimte zit in mijzelf, de veiligheid zit in mij en niet buiten mij. Het was het verhaal dat ik elke keer weer vertelde en dat mij deed geloven dat ik ruimte nodig had. Dat mensen uit mijn buurt moesten blijven. Dat deed me dus lijden in de zin dat ik me beklemd voelde. Wat een bevrijding! En weet je wat nu het leuke hieraan is. Mijn ouders wonen sinds januari voor twee maanden bij ons in huis. Tel daar twee volwassen kinderen bij op en je zit op zes volwassenen in één huis. En toch voel ik mijn ruimte. Hoe mooi kan het zijn. 

Belemmerende verhalen

De verhalen die je vertelt belemmeren je ook in het zijn wie je bent. Ze houden je als het ware klein. Houden je tegen om je ware potentieel te leven. Want het verhaal “ik ben niet goed genoeg” of “ben ik nog wel interessant genoeg voor jou” en “zij is verder dan dat ik ben” beletten jou om de stappen te maken die geleefd willen worden.

Jouw verhalen

Wat zijn de verhalen die jij continu herhaalt? Wat maak je jezelf wijs? Wat verschaft jou identiteit?  Want ook de verhalen die jij vertelt geven je ego een soort zekerheid. Dat waar je jezelf altijd mee vereenzelvigd hebt. Dat wat je bent gaan geloven dat je bent. Maar is dat wel zo? Ben je wel werkelijk dat wat je altijd vertelt hebt over jezelf? Wat gebeurt er als je al je verhalen loslaat? Wat blijft er dan van je over?

Kan best spannend zijn hoor. Je geeft jezelf wel de kans om jezelf te ontdoen van alle illusies en je ware aard te ontdekken. Om uit het lijden en het drama te stappen. Jezelf te bevrijden.

Go for it!

Wees deze week heel eens alert op de verhalen die jij vertelt. Je zult merken dat het gewoon lachwekkend kan gaan worden. We vertellen er namelijk zoveel. Speel ermee. Het hoeft niet zo serieus. Het simpele feit dat je het al doorhebt is al de eerste stap.

In mei start ik een meditatieblok “Je geest verlichten”. Een krachtig meditatieblok waarin de belemmerende en beperkende overtuigingen worden opgelost. Meditaties waarin helder wordt welke verhalen jij vertelt. Je leert eruit te stappen en te ervaren hoe krachtig jij bent en wat je hier komt doen. Meer info en vindt je op https://www.het-licht.net/je-ego-overstijgen/. Daar kun je je ook aanmelden.

Voor nu een goede, verhelderende week toegewenst.

Harte groet

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies