/
Stoppen met het te willen oplossen

Stoppen met het te willen oplossen

Herken je het, dat als je ergens binnenkomt waar een zogenaamde negatieve energie hangt, dat je je best gaat doen om er verandering in aan te brengen? Je onderneemt een poging om de harmonie in de energie terug te brengen. Dat kan zich uiten doordat je bijvoorbeeld veel gaat praten omdat je het lastig vindt om stiltes te laten vallen. Of dat je voor iemand gaat zorgen of iemand gaat verdedigen. Je gaat kneiterhard je best doen om het de ander naar de zin te maken en zo de sfeer te veranderen.

Energie

Waarom eigenlijk he? Het begint met de waarneming van de energie. We labelen die als “negatief”. In feite bestaat er geen positieve energie of negatieve energie. Er is energie. De mate waarin jij er mee om kunt gaan plak je er een etiket van positief of negatief op.

Het proces gunnen

Ieder loopt zijn/haar eigen pad en ieder krijgt de situaties voorgeschoteld in lijn met wat je ziel wil ervaren in het aardse. Als je het leven kunt zien als één grote uitnodiging tot ervaren en tot groei, waarom zou je het dan voor een ander willen oplossen. Kun en durf je de ander zijn proces te gunnen? Mag de ander het helemaal anders doen dan jij het zou aanpakken? Mag de ander bij de pakken neerzitten, zich vervelen, chagrijnig zijn?

Het is interessant om te onderzoeken wat bepaald gedrag van de ander in jou raakt. Ik weet dat, toen onze kinderen nog thuis woonden, ik het moeilijk had met hun chagrijnige buien. Het was omdat zij mijn eigen kindstuk aanraakte. Het kind dat te horen kreeg dat ik altijd chagrijnig keek. Daardoor vond ik het lastig om daarmee om te gaan. Ze waren de spiegel voor dat wat ik in mijzelf afkeurde.

De ander in zijn kracht zetten

Door het voor een ander op te lossen zeg je energetisch: “kom maar hier, ik doe het wel voor want jij kunt het niet”. Dat is (denk ik) niet wat je wilt. Daarmee zet je de ander niet in zijn kracht.

Vandaag is het Moederdag. Mooi om er eens bij stil te staan hoeveel jij voor je moeder bent gaan dragen? Hoeveel wilde je voor haar oplossen, als kind al, omdat je – onbewust – dacht dat het teveel voor haar was. Dat ze het niet aankon. Of dat je als kind bent gaan helpen omdat je dan lief en aardig gevonden werd? Hoe zou het voor je zijn om je moeder haar energie weer terug te geven? Dat wat bij haar hoort en wat je overgenomen hebt – terug naar je moeder. (En het maakt daarbij niet uit of je moeder nog op aarde is of dat ze is overgegaan). Stoppen met alles te willen regelen, verzorgen, oplossen. Misschien wel het mooiste moederdagcadeau wat je haar kunt geven.

ZIJN in plaats van DOEN

En dit betekent dus niet dat je niets voor een ander doet! Laat je handelingen voort komen uit jouw liefdesveld, uit jouw ZIJN, in plaats van uit de gewonde persoonlijkheid. Dan zul je merken dat je de ander zijn proces kunt gunnen en dat jouw aanwezig zijn vaak al genoeg is.

Healing Circle

Gisteren hadden we de Healing Circle. In een voorbereidende meditatie lijnden we onszelf uit op het Goddelijke Zelf, dat oneindige veld van liefde, die stroom van energie. Die energie lieten we stromen, niets meer en niets minder. Degene die in het midden lag, kwam in contact met het groepsveld van liefde. Er werd niets weggenomen, niets toegevoegd. Er werd niet gewerkt. Het ging “alleen maar” om ten volle aanwezig zijn. Niets oplossen, geen enkele aandoening, probleem of wat dan ook. En om dan de verschuivingen te merken. Mooi, mooi!

Hoe dan om te gaan met de situatie in de wereld? Aanwezig zijn. Laat jouw liefde uitstralen. Wees de liefde, de zachtheid en open je voor de Goddelijke perfectie in alles wat er is. Omarm dat wat er is en vergeet vooral niet te lachen!

Ik wens je een mooie Moederdag en een fijne week toe.

Harte groet

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies