/
Stuiterbal

Stuiterbal

Veel mensen ervaren deze tijd als zeer intens. Een soort stuiterbal energie. Het ene moment voel je je kiplekker, roze wolk, in de flow en het andere moment is het alsof je je in de modder beweegt en alles stroef en stug gaat. Herkenbaar?

Nikkie schreef me: “ik lig uitgeteld om mijn bed. Zien en voelen waar de ego’s nog hard bezig zijn en wat er niet klopt en me daar de hele dag tussen bewegen, vraagt veel energie”.

Evolueren met een hoofdletter

Het is ook niet niks hoor, het hele ascentie proces waar we in zitten. Evolueren met een hoofdletter E.  We zitten met één been (of misschien zelfs wel met een half been) nog in het oude systeem en met het andere been al in het nieuwe. Daar tussen in worden we heen en weer geslingerd waarbij we bij iedere stuiter, weer een stukje verder evolueren en kunnen uitdijen in bewustzijn. Zien wat er gebeurt en dan telkens weer voelen en ervaren wat het met jezelf doet. Het gaat uiteindelijk altijd weer over jezelf. Wat wordt er getriggerd en wat zegt dat over mij?

We worden daar blij flink aangemoedigd door alle energie rondom ons. Niet alleen door de buitenwereld maar ook door bijv. planetaire energieën. Noorderlicht ontstaat als er veel zonnevlammen zijn. Afgelopen week was er een behoorlijke uitbarsting aan zonnevlammen. Er komt dan een hele grote stroom hoog frequente energie op ons af. Dat is van invloed op ons, bewust of onbewust. Het kan je een aardig stuiterbalgevoel geven.

Michelle was bij me. Wat stilletjes, down. Ze vertelde me dat ze het leven zwaar vindt. Dat ze zoveel om haar heen ziet wat voor haar niet klopt. Alsof alle registers open getrokken worden. “Eerst kon ik het nog een zwengel geven en er uitleg aan geven, maar dat gaat niet meer. Ik zie gewoon hoe ik mezelf al die jaren voor de gek gehouden heb en dat maakt me verdrietig”.  We hebben een gesprek over dat alles op het juiste moment gebeurt. Dat ze niet voor niets juist nu, hier bij mij in de praktijk zit en dat ze dit alleen nu kan gaan zien en bijv. niet vorig jaar. Alles op zijn tijd. Michelle ervaart een oordeel naar zich zelf die haar energie flink naar beneden haalt. Als ik haar meeneem, komt ze weer uit bij haar essentie. Licht. Dat lost het oordeel in haar op en geeft haar rust en vertrouwen om haar waarheid te volgen.

Rust en vertrouwen

Ja, want als de stuiterbal gewoon kan rollen, ontstaat er rust in ons en kunnen we zien wat er is vanuit ons Zelfzijn. Dan zien we dat er exact gebeurt wat er moet gebeuren om samen verder te kunnen komen.

Vertraging

Een cursist schreef: “Ik zet mezelf regelmatig even stil of in de vertraging en merk dan al vrij snel weer wat ruimte en rust in mij, een glimlach, waardoor alles daarna verrassend soepel verloopt. En daar waar ik tegenop zag geen moeite meer was”.

Zelf merk ik die vertraging ook op. Minder afspraken maken zodat er ruimte is om dingen te laten gebeuren. En …. je afstemmen op dat stabiel en solide licht wat je in essentie bent. Dat geeft een nieuwe aarding. Een licht-aarding van waaruit je, vanuit rust en met vertrouwen en kracht in de wereld kunt staan.

Dit liedje zat afgelopen week de hele week in mijn hoofd. Ik merkte hoe het mijn energie optilde en hoe blij ik er van werd. Misschien ook iets voor jou.

Ik wens je een fijne week toe, op naar het feest van Licht.

Harte groet,

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies