/
Terugkijkend in dankbaarheid en focus op het nieuwe

Terugkijkend in dankbaarheid en focus op het nieuwe

Vanmorgen werd ik wakker en ik realiseerde me opeens dat het zondag was. De afgelopen week ben ik ondergedompeld geweest in de stilte. Me begeven voorbij tijd en ruimte. Samen met een fantastische groep mensen. Mensen die elkaar bij binnenkomst ontmoette en tijdens een korte kennismakingsronde het één en ander uitwisselden over wie ze zijn en waarom ze naar de retraite kwamen. Kun je je voorstellen hoe bijzonder het is om de enorme verbondenheid te voelen die gedurende deze dagen groeide. Bij het afscheid was het alsof ze elkaar al jaren kende zonder enig woord gewisseld te hebben. Er werd steun gevoeld. Je hoeft het niet alleen te doen. Je maakt deel uit van het geheel.

Terugblikken

Op een dag als deze worden we uitgenodigd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Dat bestaat uit herinneringen en emoties. Het is mooi om terug te kijken, vanuit het nu, wat het leven je gebracht heeft. Waar je nu staat. Jezelf erkentelijk te zijn voor de stapjes of stappen die je hebt gemaakt, oordeelloos. Je kunt jezelf daarbij bewust zijn dat het verleden alleen bestaat in herinneringen en emoties. Het is niet wat je bent. Heb je jezelf ermee geïdentificeerd? Dan is dit een mooi moment om daaruit te stappen.

Klaar om het nieuwe te ontvangen

In de stilteretraite draait het allemaal om “naar binnen keren en observeren wat er langs komt”. Je gaat niet mee in het verhaal, je voegt er niets aan toe, je neemt waar en je ademt in het nu.

Dus wat er vandaag ook langs komt aan herinneringen of emoties, kijk er naar en laat het stromen. Het is niet wie je bent. Focus je op je ademhaling, dat brengt je in het nu. En dan kun je loslaten wat geweest is en mee verder drijven in de stroming van het leven. Klaar om het nieuwe te ontvangen. Het nieuwe waarvan je nog niet weet wat het je gaat brengen. Zoals 2018 een nieuw, onbeschreven boek is, zo is in feite iedere nieuwe dag een nieuw onbeschreven blad. Je kunt iedere dag opnieuw beginnen.

Ik heb het al eens eerder genoemd. Waar wil het leven je hebben?

 

Innerlijke leiding

De stilte gaat ook over je verbinden met je innerlijke leiding, je Goddelijke Zelf, die zachte stem die tot je spreekt. Op zijn eigen unieke manier voor jou. Of dat nu is door inzichten, emoties die geuit willen worden of  fysieke klachten.

Van oud naar nieuw.

Van loslaten van dat wat was, in de stroming naar het nieuwe, het onbekende.

Stel je eens voor hoe je leven eruit ziet als je leeft vanuit dié verbinding. Vanuit je innerlijke leiding. De afgelopen dagen hebben mij weer zo laten zien wat er dan gebeurt. Wat een liefdesveld er dan ontstaat waarin oordeelloos gekeken kan worden naar dat wat er is. Een veld waarin het ego sterft. Waarin acceptatie kan plaatsvinden. En ook waar nieuwe inspiratie kan opduiken. Nieuwe ideeën kunnen ontstaan. Zodat je focus op die dingen kan liggen, waar jouw innerlijke leiding je naar toe begeleidt.

Een nieuw begin

Een weet je wat nu het mooie is? Ook al heb je niet meegedaan aan de stilteretraite, je kunt er toch voor kiezen om in de stilte te gaan. Nu, op dit moment. Je kunt gewoon je ogen even sluiten en je aandacht richten op je ademhaling. En kijk maar eens wat zich aandient. Wat door jou gezien wil worden, wat klaar is om afscheid van te nemen. Zonder in het verhaal te gaan. Alleen maar kijken en voelen. En ook wat door jou uitgedrukt wil worden, gemanifesteerd wil worden. Een nieuw begin!

Ik wens je een mooie jaarwisseling en een prachtig, verbonden, stromend nieuw begin.

Harte groet

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies