/
Toeval bestaat niet – of toch wel?

Toeval bestaat niet – of toch wel?

Fred heeft last van pijn in zijn bekken en onderrug. Hij heeft al stad en land afgelopen om van zijn klachten af te komen en komt geen steek verder. Tijdens een wandeling over de hei komt hij “heel toevallig” een oud klasgenoot, Pieter, tegen. Ze hebben elkaar al jaren niet gesproken en nemen een kop koffie bij het hutje op de hei. Pieter vertelt dat zijn vrouw cranio sacraal therapeute is en gespecialiseerd is in bekken en rugklachten. Om een lang verhaal kort te maken. Fred wordt door Pieter zijn vrouw behandelt en is van zijn klachten af.  Wat een toeval dat hij Pieter tegen kwam 😊.

“Toevallig” is voor mij een soort mazzel hebben. Vaak gaat het over iets positiefs dat je zo maar overkomt.

Je hebt zelf vast ook dergelijke voorbeelden dat je denkt “hoe is het mogelijk?”.

Toeval bestaat niet

We komen allemaal voort uit dezelfde bron en als je je bewustzijn uit laat dijen, kun je steeds meer komen bij die ervaring van verbinding met alles wat er is. Ik vind het razend interessant om steeds meer van die verbindingen te ontdekken. Hoe het als het ware als een neuraal netwerk bestaat waarin we als energie uitwisselen met alles wat er is. Hoe we als energie verbonden zijn, communiceren, manifesteren, ook in die hogere dimensies.

Vaak zie je nog niet wat er in de energie gaande is tot het moment van manifestatie. Dat betekent niet dat er in de tijd vooraf gaand, in die verbinding, dus niets gebeurt.

Levend vanuit deze ervaring, kun je de ervaring hebben dat niets zomaar gebeurt en leidt elke situatie ons meer naar huis.

Mijn moeder heeft tijdens mijn jeugd, het varkensfokbedrijf gerund omdat mijn vader ziek werd. Laatst zei ze nog “ik weet waarom dat gebeurde en ik dat moest gaan doen”.

Toeval

Je kunt “toevallig” ook anders dan “iets wat je zomaar overkomt” gaan zien. Het universum weet exact wat jij nodig hebt voor jouw groei. Vaak is dat wat anders dan je persoonlijkheid voor ogen had.

Als we op weg naar huis geleid worden in al onze acties, dan valt alles je toe. Juist in het “hoe is het mogelijk dat” ligt het geleid worden opgeslagen.

Toeval is dan niet meer iets wat je zo maar overkomt maar een gerichte actie om jou te ondersteunen op je levenspad. Wat een toe-val en om die toe-val te vieren, er dankbaar voor te zijn en je steeds meer en meer bewust te worden van de ondersteuning die er voor jou is.

Ik wens je een fijne week vol toe-valligheden toe. Geniet ervan!

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies