/
Trots

Trots

Ik zie aan het gedicht dat het mij goed gaat en dat moet je natuurlijk wel even weten. HET GAAT MIJ ZO GOED.  Als je zin hebt om even trots te zijn op jezelf, DOEN. Je hebt er zo’n groot aandeel in.  Ik ben dankbaar en ontroerd dat dit kan.  Liefs  Nina.

Dit berichtje kreeg ik afgelopen week in mijn mailbox. Het gaf mij een gevoel van dankbaarheid én ik werd er door Nina weer even op geattendeerd wat mijn bijdrage is aan het welzijn van mensen om mij heen. Niet alleen ik (gelukkig) lever een bijdrage aan het welzijn van anderen.

Ben jij je bewust wat jouw ZIJN met anderen doet? En laat je dat ook bij je binnenkomen? Wat gebeurt er met jou als anderen je laten weten wat je voor hen betekent? Trek je je terug? Wuif je het weg of kun je het ontvangen?

Van trots naar dankbaarheid en vreugde

Ik vind dat soms nog wel een dingetje hoor. Hoewel ik merk dat het me steeds makkelijker af gaat om het te ontvangen. Dat heeft alles te maken met het thema “trots zijn”. Door het ego te overstijgen, door steeds weer in contact te treden met mijn Goddelijke Zelf, kan “trots zijn” niet langer bestaan. Het transformeert naar dankbaarheid en een diepe vreugdevolle ervaring dat ik gewoonweg “mijn ding” doe in de stroom van mijn essentie. Door mijzelf over te geven aan die stroom kunnen er zulke mooie dingen ontstaan. Gewoon doordat ik ben wie ik ten diepste ben. Het “dingetje” zit hem dan in “uit het ego te blijven”. Voordeel is dat door de meditaties van het traject “Je ego overstijgen” ik héél duidelijk zie wanneer ik er in stap zodat ik er ook direct weer uit kan stappen.

Trots – aspect van het ego

Trots is voor mij een aspect van het ego. Het ego wil laten zien hoe goed het wel is. Hoe goed het zijn best gedaan heeft. Dat het wel wat voorstelt. Het wil gezien worden. Zo trots als een pauw zijn.

Ik kan met verwondering kijken naar de berichten op bijvoorbeeld Facebook. Mensen die allemaal trots op iemand zijn.

Toen onze dochter afgestudeerd was had ik tijdens het feestje een praatje voor haar gehouden. Ik vertelde haar dat ik geen trots voelde. En dat klinkt voor veel mensen vreemd uit de mond van een moeder. Als ik trots ben op iets van zij neergezet heeft, betekent dat, dat ik me beter voel om iets wat zij voor elkaar gespeeld heeft. Kijk eens mijn dochter! Hoe krom is dat? Hoe kan ik mezelf beter voelen door iets wat iemand anders klaar gespeeld heeft?

En dat is precies wat je langs de sportvelden ziet gebeuren. Schreeuwende ouders. Trotse ouders omdat hun kind iets voor elkaar krijgt wat ze zelf wellicht niet voor elkaar kregen.Het kind vult plaatsvervangend het gemis is. Je zit direct in een afhankelijkheidsrelatie. Jouw geluk is afhankelijk van wat een ander doet of zegt. Herken je dit? Hoe afhankelijk is jouw geluk van een ander? proud-parents-1316759-639x570

Terug naar onze dochter. Geen trotse gevoelens. Wel een diep respect voor de weg die ze gegaan is. Ontroering hoe ze er gekomen is en hoe ze zo in haar kracht haar afstudeerscriptie stond te presenteren. Een diepe vreugde overweldigde me. En daar kan geen trots tegenop.

Nina heb ik dan ook geschreven dat ik blij was met haar berichtje. Hoe ze mij weer even aangetikt heeft en dat we van de trots dankbaarheid en ontroering hebben gemaakt.

Wil je reageren op mijn visie? Graag! Je kunt je reactie hieronder kwijt.

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies