/
Uit de angst blijven

Uit de angst blijven

Er heerst angst in de wereld. Angst voor aanslagen, angst voor het coronavirus, angst voor natuurrampen, angst voor tekort en ga zo maar door.

Het tijdperk van het grote ontwaken

En ja, er gebeurt ook nogal wat in de wereld. De tijd waarin we ons bevinden wordt wel het tijdperk van het grote ontwaken genoemd. Worden we wakker met zijn allen?

Niet is wat het lijkt

Niets is wat het lijkt. Door de media worden we voortdurend in een bepaalde denkrichting geduwd door de wijze waarop ze ons het nieuws voorschotelen. Een mooi voorbeeld daarvan is toen het beeld van Saddam Hussein omver getrokken werd. Op tv zagen we een plein vol mensen voor dat beeld dat omgetrokken werd. Als de filmer tien stappen naar achteren had gedaan, had je een handje vol mensen gezien die bij het beeld stonden. Zo worden we dus gemanipuleerd.

Macht

Door het nieuws in een bepaalde vorm te presenteren, wordt de mensheid in het verleden gehouden. De persoonlijkheid is namelijk gek op drama. Kijk maar naar al die dramaprogramma’s op tv waar mensen van smullen. De emoties die met drama vrijkomen zijn vaak gevoelens als angst, boosheid, schuld, “wij en zij”. Het zijn gevoelens die mensen uit elkaar drijven. En waar ligt nu juist de kracht van de mensheid? In samenwerking. Samen komen we tot grotere dingen. En je wilt het misschien niet horen, maar er zijn nu eenmaal krachten die de grootsheid en de kracht van de mensheid klein willen houden. Dat gaat over macht.

Sensaties uit het verleden

Emoties zijn sensaties uit het verleden. Het is een herinnering van je systeem aan iets dat is geweest. We weten wat we hebben en zijn vaak bang voor het niet weten wat er voor ons ligt. En daar ligt wel de sleutel. Om je helemaal over te geven aan het onbekende. Mijn dagelijkse ochtendaffirmatie is “ik verwelkom vandaag opnieuw de Goddelijke stroom in mijn leven”.
Als je vasthoudt aan dat wat was, komt de emotie iedere keer weer bovendrijven. De ervaring is echter al voorbij. Het is al weg, het is al geweest en komt nooit meer in deze vorm terug. Wat maakt dan nog dat je het vasthoudt? Wat brengt dat je?

Angst

Dat we de angst die er heerst waarnemen, is logisch. Het is een energie die op en rond de wereld hangt en die kun je waarnemen. Kun je ook voelen dat jij het niet bént! Het is een onpersoonlijke energie die jouw energie wel naar beneden kan trekken en je welzijn en gezondheid beïnvloedt.

Wakker worden

In deze tijd van het grote ontwaken worden we – als je het mij vraagt – écht uitgenodigd om te gaan staan voor onszelf en voor de mensheid. Om wakker te worden, te zien welke machtspelletjes er gespeeld worden. (ik denk maar even aan alle griepvaccins). Om uit die spelletjes te blijven. Dat vraagt om een alerte, onderzoekende blik. Nogmaals, niets is wat het lijkt.

Omarmen

Willen we samen naar een nieuw niveau evolueren dan is onze bijdrage daaraan om uit de angst te blijven. Je neemt hem waar als een soort “hé, ik neem angst waar” en vervolgens laat je hem weer gaan. Om je vibratie hoog te houden, zowel voor jezelf als voor je omgeving, en alles te omarmen wat er is. Vanuit liefde omarm je de angst, omarm je de donkere energieën, omarm je de hang naar macht, omarm je de samenwerking van mensen, de steun die mensen elkaar bieden, de liefde enzovoorts. Als je je alleen zou richten op het licht wordt het donker nog meer getriggerd. Breng je het naar het hart dan kan het oplossen.

Dit geldt overigens ook voor je eigen donkere stukken waar je bang voor kan zijn. Bang voor je manipulatieve gedrag. Bang voor de verleider in jou. Bang voor de heks of de kluizenaar in je. Bang voor de leugenaar, Bang voor je enorme vuurkracht, bang voor je angst, bang voor …… Door deze stukken liefdevol aan te kijken en te omarmen, ze naar je hart te brengen, kunnen ze transformeren. Liefde is het hoogste!

Naar binnen keren

Contact maken met die hoge vibratie vraagt om tijd te nemen voor jezelf. Om naar binnen te keren. Te onderzoeken wat nog klopt en wat niet meer. En of dat nu tijdens een yogales is, je dagelijkse meditatie of je fietsritje. Zoek een modus waarin het stil in je wordt en je naar binnen kunt keren. Uit de ratrace, uit de illusie naar de vrede en waarheid in jeZelf. Het is zo weldadig voor jezelf als je merkt dat je daardoor niet meer uit het veld geslagen wordt maar rustig kan blijven, wat er ook gebeurt.

Een handje

Om je een handje te helpen is er zondag 23 februari a.s. een stiltemiddag met als thema: “Jezelf bevrijden van je beschermingsmechanismes” (die ook voortkomen uit angst op herhaling). Alle informatie kun je hier vinden. Je bent van harte welkom.

Harte groet,
 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies