/
Van “loslaten” naar “zijn met wat er is”

Van “loslaten” naar “zijn met wat er is”

René zijn grote liefde heeft ervoor gekozen om een andere weg in te slaan. Het is nu een jaar geleden dat hun wegen splitste. René komt bij me omdat hij hem wil loslaten en ja, ik weet niet hoe ik dat moet doen, aldus René. 

Geen doen 

Ik leg René uit dat loslaten geen doen is maar dat in het omarmen van dat wat er is, bevrijding ontstaat. 

In de sessie ontdekt René het verdriet dat in hem opgeslagen ligt, ook het vasthouden aan de hoop op een terugkeren van dat wat was. Er komt een vlaag boosheid voorbij en onmacht. En ook de kleine jongen die zijn zin niet krijgt komt even langs. 

Ik nodig René uit, om alles wat langs komt met open armen te ontvangen. Er naar te kijken, het te doorvoelen, zonder dat hij van zijn padje hoeft te geraken. René merkt dat, door het aan te kijken, het te doorvoelen, in plaats van het weg te drukken, er rust en ruimte ontstaat. 

Actie helpt niet 

Vervelende gevoelens drukken we vaak weg door in actie te komen. Bewust of onbewust. De emotionele eetbuiten, roken, drinken, shoppen, overactief sporten of seks hebben zijn misschien wel de meest bekende vormen. We gaan in de actie om de leegte te vullen of een verandering proberen aan te brengen in de emotie. Helaas, door deze actie’s verandert er niets. Ja, je portemonaie raakt leger en, je komt misschien wat aan, maar je “probleem” bestaat nog steeds. 

In deze tijd krijg je volop de kans om hiermee te oefenen. Om vanuit je liefdevolle hart, vanuit zachtheid, dat te omarmen wat er allemaal in je aangeraakt wordt. De frustratie, de boosheid, de angst, het verlangen en ook de dankbaarheid, de liefde voor het leven, je bijdrage, je innerlijke vrede en …. vul maar in. 

Gezien, herkent en erkent 

De emotie wil zo graag door je gezien worden, herkent en erkent worden. Zodra jij het aankijkt, het omarmt, lost het op.   

Het leven, met alles wat er is, de mooie en minder mooie dingen, volledig omarmen. Zonder oordeel. 

Niet altijd gemakkelijk maar we krijgen elke keer weer nieuwe kansen van universum om te oefenen. 

Ik wens je een fijne dag en tot morgen. 

 

Harte groet, 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies