/
Van overleven naar leven

Van overleven naar leven

We hebben in het verleden allemaal zo onze eigen beschermingsmechanismes opgebouwd. Om welke reden dan ook. Of het nu was om niet meer geraakt te kunnen worden of om ergens bij te kunnen horen, om gezien of gehoord te worden. Heb jij helder wat jouw beschermingsmechanisme was of wellicht nog is?

Past het nog?

Heb je er wel eens bij stil gestaan of dit mechanisme nog wel voor je werkt? Of het nog nodig is?

Vaak hebben we in het verleden ons zelf iets aangemeten en is dat een patroon geworden. Je bent nu vele jaren ouder en met de levenservaring die je nu hebt, met de evolutie waar je doorheen gegaan bent, vraagt het om alles te herzien. Ook je programmeringen op het gebied van (illusionaire) bescherming.

Want de vraag is of het mechanisme je in werkelijkheid wel beschermd heeft of heeft het je afgehouden van je ware Zelf.

Ik kreeg de tip om naar de uitzending van De Verwondering te kijken (zie de link verderop in het Voedsel). Maartje Swennen vertelt daarin hoe zij zich altijd aangepast heeft om er maar bij te horen en steeds verder van zich zelf afdreef.

Ik doe het zelf wel

Ook zo’n mooie. Van de buitenkant ziet dat er misschien heel stevig en krachtig uit. Ik heb jou niet nodig, ik red mezelf wel. Als je dieper duikt kan dat zo maar gaan over het spannend vinden om liefde toe te laten, om zorg toe te laten, om kwetsbaar te zijn. Laat dat nou net “leven” zijn. Liefde, zorgzaamheden, kwetsbaarheid, eenvoud en bovenal Samen.

De schoen gaat wringen

In de praktijk komen de laatste praktijk regelmatig mensen met paniek aanvallen bij me. Wat als je hoofd er écht niet meer bijkomt wat je ervaart. Als er zich nieuwe realiteiten aandienen die je gewoon nog niet kent en waarvan je toch voelt dat je hele wezen die kant opgetrokken wordt. Wat als je oude leventje, wat zo beschermd heeft gevoeld, op instorten staat?

Ja, de transformatie van ons mens zijn gaat door. Of je nu wilt of niet. Het universum geeft je exact wat je nodig hebt om weer te LEVEN. Het geeft je op allerlei fronten kans na kans om bij die innerlijke vrijheid te komen en te doen waarom je hier op aarde gekomen bent (Blessed we are – verderop in het Voedsel). De schoen kan behoorlijk wringen als je er geen bewustzijn op hebt wat er gebeurt .

Stroom

Als je doet waarom je hier gekomen bent, voelt dat licht, luchtig, vrij, blij, speels, samen, weids, vredig, liefdevol, …. Vul zelf maar verder in. Dat is Leven. En dat betekent niet dat het alle dagen hiepieaiee is. Leven is alles. Verdriet, boosheid, machteloosheid noem maar op. Het is daar allemaal onderdeel van. Het verschil tussen overleven en leven is dat je telkens voelt, ervaart, beleeft, zonder uitleg, zonder jezelf erin te verliezen en je steeds weer bewust wordt van dat stille in jou, van waaruit alles ontstaat.

Kan jou leven er zo uitzien? JA! Waarom zouden anderen wel kunnen leven en kan jij alleen maar overleven?

Ga met jezelf op de bank zitten, keer naar binnen. Vraag het beschermingsmechanisme zich zelf aan jou te tonen en bedank het! Het heeft je van alles gebracht en ondersteund en het mag een carrière switch krijgen. Het mag op een hogere manier dienstbaar aan je worden. Ik krijg het beeld voor me van een oester die opengaat en waarvan de binnenste schil naar buiten gedraaid wordt. Zie je die prachtige kleuren? Het mag de essentie van zich zelf aan jou  laten voelen: Liefde voor jeZelf, liefde voor jouw bestaan.  Om daar in te zakken en de volheid van het jeZelf en het leven toe te laten. Dan kun je uitkomen bij diepe innerlijke vreugde. Zonder enkele reden.

Behoefte aan een steuntje (je hoeft het niet allemaal alleen te doen 😊) om de switch te maken van overleven naar leven? Boek hier je eigen levensveranderende sessie.

Ik wens je een mooie week toe.

Harte groet,

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies