/
Voel je je veilig in je lichaam?

Voel je je veilig in je lichaam?

Je basis staat in verbinding met je gevoel van veiligheid. Je kunt je op veel manieren veilig of onveilig voelen. Op straat, in aanwezigheid van anderen, op aarde en ook in je eigen lichaam.

Heb jij helder of je je veilig voelt in je lichaam? Is het voor jou veilig om helemaal in je basis, je bekkengebied, aanwezig te zijn. Je bewust te zijn van je benen en je voeten en te voelen dat je diep contact hebt met de aarde. Dat je op aarde bént! Is het veilig om aangeraakt te worden, om fysiek contact te hebben met anderen? Hoe is het voor je om de buik van iemand anders tegen je aan te voelen?

Zelf heb ik jaren gehad dat ik me niet bewust was van mijn benen. Het stopte gewoon bij mijn romp. Voelde me ook heel onveilig in allerlei situaties. Altijd alert en een gespannen lichaam. De Aarde was iets waar ik niet wilde zijn en ik had een gevoel van heimwee naar iets wat ik niet kon definiëren. Hoe fijn is het om nu de vrijheid en veiligheid in mijzelf te ervaren. En om het leven op aarde als een geschenk te ervaren!

Licht

Je loopt niet voor niets rond in een fysiek lichaam op Aarde. Hoe meer je in jezelf aanwezig bent, je lichaam gevuld is met jouw energie, met jouw licht, hoe steviger je aanwezig bent in jezelf. Je energie lekt dan ook niet weg naar anderen of andere situaties. Als ik niet in mijn lichaam aanwezig ben, kun jij er met je energie in. Dat kan mij uitgeput en moe maken. Dan haken de emoties die jij ervaart, bj mij aan. Dan lek ik energie.

Hoe meer je dat licht in je lichaam kunt laten indalen, hoe meer je jezelf kunt vullen met dat hoge licht en daarmee jezelf kunt aarden op een “lichte” manier. Als je gewend bent om jezelf te aarden met behulp van voetwortels, speel eens met het licht in je aardeverbinding. Dat geeft je een krachtige verbinding met de Aarde. Het voelt lichter en je zult merken dat het een grote bijdrage levert aan je basis en daarmee oa aan je gevoel van veiligheid.

Grote schoonmaak

Hoe meer licht je in je leven toelaat hoe meer er aan het licht komt. Denk aan allerlei oude emoties, overlevingsstructuren, patronen. Het komt letterlijk omhoog om plaats te maken voor nieuwe informatie. Dat kan zowel fysiek, emotioneel als mentaal zijn. Het vraagt om het aan te kijken, te voelen wat er gezuiverd wordt, wat er opgeruimd wordt en vervolgens je bewust open te stellen voor die nieuwe coderingen.

Zelf merk ik bijvoorbeeld dat er patronen omhoog komen die nu niet meer in mijn leven spelen maar blijkbaar nog wel opgeslagen lagen in mijn celgeheugen. Niet altijd even prettig wel fijn dat er grote schoonmaak wordt gehouden.

Als je je veilig voelt in je lichaam, kan je lichaam zich ontspannen. Hoef je niet continu “aan te staan”. Kun je de vrijheid in jezelf ervaren. Verder uitdijend in je bewustzijn kun je dan meer en meer bewust worden van die stroom die leven heet. Hoe die levenskracht in jou aanwezig is, door je heen stroomt en voor jou zorgt. Wat een rust, wat een veiligheid?

Als je jezelf hierin herkent: ik heb de omslag weten te maken dus dan kan jij dat ook! Steuntje nodig? Maak dan nu een afspraak in mijn agenda. Ik ben er nog tot eind mei en dan een tijdje uit de lucht door de verschillende reizen.

Fijne week weer!

Harte groet,

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies