/
Vredig en gelukkig zonder reden

Vredig en gelukkig zonder reden

Ik hoef je niet te vertellen hoe lastig het kan zijn om bij jeZelf te blijven in deze interessante tijd op aarde. Heftige discussies, meningen, (on)waarheden, sociale druk die ervaren wordt of mensen die niet voor hun mening durven uit te komen, uit angst voor reacties. We zijn toch op weg naar een vredevollere en liefdevollere wereld?

Twee zijdes van dezelfde medaille

Als je aanhaakt op alle berichten kan dat moeilijk te geloven zijn. Angst regeert en zorgt ervoor dat mensen licht ontvlambaar zijn. En of je nu luistert naar de mainstream of de alternatieve kanalen. Het is van hetzelfde laken en pak. Twee zijdes van dezelfde medaille. De onderliggende energie is dat het angst aanwakkert. Beiden halen je energie naar beneden. Halen je uit het midden.

Het tekort in jezelf onder ogen zien

Veel mensen staan in de vechtmodus – soms in een mooi inpakpapiertje verpakt – om een tekort in zich zelf op te willen lossen via de buitenwereld. En hoe mooi is het dus dat de hele toestand in de wereld ons nu zo duidelijk kan maken waar we dat tekort in onszelf nog ervaren. Vrijheid, vrede, liefde. Het is allemaal energie. Het gaat allemaal over hetzelfde. Als je een tekort in je leven ervaart aan vrijheid, ervaar je waarschijnlijk ook een tekort aan liefde, aan klanten, aan geld.

Overtuigingen dat anderen jou iets aan doen. Het slachtoffer in jezelf. Als je wilt overtuigen, jouw waarheid door iemands strot wil duwen, kijk dan eens vanuit welke energie dat gebeurt. Angst, minderwaardigheidsgevoel, …. Vul zelf maar in.

Jezelf uitdrukken als wie je écht bent

Wanneer is het klaar? Wanneer sta jij op? Wanneer ben je duidelijk in wat jij wilt? Wanneer druk je je ware Zelf uit, in plaats van je angst en je frustraties? Wanneer stop je met de zoete lieve vrede te willen bewaren? Dat laatste lijkt misschien liefde maar is dat het ook wel????

De vrede en het geluk in mij

Voor mij persoonlijk gaat dat niet over de straat opgaan en te demonstreren. Voor mij gaat dat over contact te maken met de vrede, de vrijheid en het geluk in MIJ. Vrede en geluk, zonder reden. Simpel de eenvoud van het leven te ervaren als vrede en geluk. Het leven zèlf is al de reden. Heb je al ontdekt hoe genadig het Universum is. Dat je alles krijgt wat je nodig hebt! Als ik in die staat van zijn ben, nodig ik anderen energetisch uit hier op mee te resoneren. Dat ook te ontdekken.

Zelf vond ik het een interessante ontdekking met betrekking tot mijn reizen naar IJsland en Groenland, die allemaal geannuleerd zijn. Mensen die mij langer kennen weten hoe graag ik daar ben. Om dan nu te ontdekken dat ik mij zelf helemaal niet beperkt of ingeperkt voel. Of dat mijn gevoel van vrijheid is aangetast. Nee, juist omgekeerd, dat ik nieuwe mogelijkheden heb gekregen hier in Nederland. Te ervaren dat ik het helemaal oké heb in Nederland, geen enkele behoefte heb om naar het buitenland te gaan. En dat is echt nieuw voor mij .

Dus wat resteert er….

Naar jeZelf luisteren

Naar dat stille in jou die je de weg toont. Die je rustig maakt. Die je laat voelen dat er vertrouwen in jou aanwezig is. Die stem in jou die weet. JeZelf die je laat voelen dat je al heel en compleet bent. Dat je exact goed bent zoals je bent. Dat alles loopt zoals het bedoelt is te gaan. Dan hoef je niet langer te vechten om jeZelf te kunnen zijn.

Elkaar bekrachtigen

Zorg ervoor dat je jezelf omringt met mensen die zich vredig en gelukkig voelen. Mensen van wie je energie krijgt in plaats van dat je moe en uitgemergeld terug van een bezoek komt. Dat laatste getuigt namelijk niet van een gelijkmatige uitwisseling van energie. Mensen die elkaar voeden, stimuleren, aanraken, open staan voor nieuwe stappen in dat nieuwe, openen nieuwe velden in zowel de ander als in zich zelf. Bekrachtigen elkaar. Dat betekent overigens helemaal niet dat je dezelfde mening moet hebben over bepaalde zaken.

De uitnodiging ligt er juist om je vredig en gelukkig te voelen binnen de diversiteit van alle meningen, zonder jezelf weg te cijferen of klein te maken. Dan is er geen vechten, geen wij en zij. Dan is er alleen maar WIJ.

Ik wens je een mooie week toe.

Harte groet,

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies